b.w Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Witam.Posiada ktoś może schemat jakiegoś prostego elektronicznego przerywacza migaczy do etz. Szukam czegoś co by dało się zlutować samemu, bez jakiejś dużej wiedzy w dziedzinie elektroniki. Szukalem tagiego schematu w starszych postach i nic nie znalazłem. Za wszelką pomoc z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zobacz to :) Co prawda slabo widoczne ale mozna sie zorientowac oco chodzi a czesci w miare dostepne :) http://www.elektroda.net/samochod/elekkier...erprze126p.html PozdroMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 A nie lepiej kupić w sklepie za 10 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.w Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 W sumie by można coś pokombinować z tym schematem. Chociaż tutaj jest wyjście na prawy i lewy migacz osobno. tak myślę czy by się tego nie dało jakos uprościć, żeby sprowadzilo sie to do przerywania prądu o danym natężeniu i napieciu. Nie jestem elektronikiem ale myslę że to sie da uprościć. Zobaczymy może ktos jeszcze rzuci jakis schemat. Ja jutro przeanalizuje ten schemacik z kumplem, który coś z tego kuma bardziej.A co do kupna to u mnie idzie kupić za 10 zł przerywacz bimetalowy, który posiadam i mi raz działa, raz nie. masakra z takim czymś jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 przerywacz bimetalowy' date=' który posiadam i mi raz działa, raz nie[/quote'] buahhaha przecież o to chodzi że raz działa a raz nie działa buahhaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 A co do kupna to u mnie idzie kupić za 10 zł przerywacz bimetalowy' date=' który posiadam i mi raz działa, raz nie. masakra z takim czymś jeździć[/quote']Kup za jakies 15 zl elektroniczny od kaszlaka i masz problem z glowy :) PS: Emzet dawno sie tak nie usmialem - mily poczatek dnia :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.w Opublikowano 30 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 No niby dobre, ale mi nie było do śmiechu jak koleś poldkiem mnie prawie nie zmasakrował bo chciałem skręcić w lewo a mi kierunki nie działały. Dobrze że w lusterko jeszcze spojrzałem, bo koleś mnie wyprzedził na tym skrzyżowaniu tak gdzieś 80-ką. W Polsce nawet na krzyżówkach trza patrzeć, czy jakis idiota akurat Cie nie wyprzedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 co wy kombinujecie pierwszy lepszy zlom i szukac kostki plastikowej (czyli przerywacza :) ) o oznaczeniach: 49, 49a i 31. koszt do 5 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.w Opublikowano 30 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 No i w sumie to będzie najlepsze i najprostrze rozwiązanie. Dzięki MłodyVF Wygrzebałem kostkę 31 z malucha na szrocie, zapłaciłem 2 zł, zamontowalem i miga jak złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 No niby dobre' date=' ale mi nie było do śmiechu jak koleś poldkiem mnie prawie nie zmasakrował bo chciałem skręcić w lewo a mi kierunki nie działały[/quote']Bo sie robi tak jak u mnie :PTZN: Kontrolki kierunkow osobno lewa, osobno prawa podlaczone rownolegle do kier. przednich. W tedy jak nie dziala kierunek albo Ci sie zarowka spali to widzisz odrazu po kontrolce :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.w Opublikowano 30 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 No już sobie to zrobiłem, mam podpiete dwie diody i widzę co mi akurat miga a co nie 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi