m16 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 Hej :)Nie wiem co sie dzieje ale czasem zdaza mi sie (szczegolnie przy ostrym dodaniu gazg z bardzo niskich obrotow na 2), ze CZ strzela w tlumik :/Nie wiem co z tym zrobic :/Czyzbym przestawil zaplon przypadkiem ? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 Może zapłon za bardzo opuźniony.A nie grzeje sie za mocno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 Może zapłon za bardzo opuźniony. Tak wlasnie cos mi sie wydaje' date=' ze bedzie zaplon do regulacji.... ehh.... trzeba bedzie poszukac kogos kto mi sie tego niedrogo podejmie :) A nie grzeje sie za mocno?Raczej przecietnie Moze jeszcze dodam, ze strzelanie wystepuje przewaznie przy obciazeniu.Naprzyklad dzisiaj gdy wyjezdrzalem na gorke z pasazerem na 2 biegu majac niecale 2 tys rpm po dodaniu gazu (ostrym) strzelilo kilkakrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 trzeba bedzie poszukac kogos kto mi sie tego niedrogo podejmie Spróbuj sam na początku sprawdź świece a potem przerywacze wyprzedzenie na końcu. Zapłon w tych sprzętach często sie reguluje. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 Spróbuj sam na początku sprawdź Eeeeee.... w 1 cylindrowcu nie ma sprawy ale nie w jawie lub cz :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Dasz sam radę! Po co kase marnować:) Serio, też nie umiałem, popróbowałem i teraz zawsze mi wychodzi... Tak co 500 km zawsze sprawdzami reguluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Moze jeszcze dodam' date=' ze strzelanie wystepuje przewaznie przy obciazeniu. Naprzyklad dzisiaj gdy wyjezdrzalem na gorke z pasazerem na 2 biegu majac niecale 2 tys rpm po dodaniu gazu (ostrym) strzelilo kilkakrotnie.[/quote']te objawy sa mi znajome tylko nie w moto ale w samochodzie hehe :)mialem zjechane przewody wysokiego napiecia i jak jezdzilem na LPG to przebicia powodowaly ze czasami tak jebnelo ze babcie z chodnika uciakaly gdzie sie dalo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.w Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Jeśli chodzi o zapłon to naucz się go sam regulować. Tu nie ma o czym nawet gadać. Nawet jak Ci troche czasu to na początku zajmie to się nie przejmuj. Po pewnym czasie wyregulowanie zapłonu zajmie Ci 5 minut, z czego 3 na odkręcenie kopuły bocznej i świecy. To naprawdę jest proste.A w jawie i cz robi sie to tak samo jak w jednocylindrowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 No i pogrzebalem dzisiaj w zaplonie - poszlo nawet duzo latwiej niz myslalem 8O Po regulacji przestala strzelac ale dalej szarpala i nie chciala sie wkrecac.Znajomy poradzil aby pokrecic srubka od powietrza w gazniku, pomoglo - ale jeszcze nie jest idealnie.Jak dobrze pujdzie to na pocz. przyszlego tyg. zaloze elektronika promoto a jutro dokladnie wyczyszcze i wyreguluje gaznik. Powinno byc ok :P PS: Aby nie zakladac nowego topicu.Czy aby wymienic simery od zebatki zdawczej i kopniaka trzeba lupac silnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 1 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 nie musisz rozpoławiać silnikia. Do kopniaka wystarczy ściągnąć lewy dekiel, a do wałka zdawczego prawy i zębatkę napędową z całym mechanizmem wysprzęglającym, nie jest łatwo ale ja tak wymieniłem;) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 1 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 nie musisz rozpoławiać silnikiaDzieki :P Wracajac do "strzelania":-Zaplon ustawiony (poprawil po mnie znajomy ktory naprawde ma o tym pojecie)-Kondensatory wymienione (20 zl w plecy - fu*k)-Gaznik juz kombinowany z roznymi ustawieniami iglicy. I..... dalej liiiiiiiiiiiipa. Jak przyspieszam bardzo delikatnie (znaczy dodaje gazu powoli) to dopiero kolo 3-4 tys. rpm zaczyna szarpac, przerywac i strzelac w tlumiki, jesli dam gazu bardzo ostro to dzieje sie juz tak przy nizszych obrotach.Do tego chwilami mam wrazenie, ze jeden cylinder albo przerywa albo "gubi" zaplony.Ehhh.....Poradzcie cos bo juz glupieje normalnie... DOPISANE:Nie wiem czy to wazne ale na luzie jest "w miare" ok.To chyba bedzie cos z gaznikiem nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 1 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 Może to problem z doprowadzaniem paliwa oczyść kranik i zobacz czy szybko leci. Jak nie to to rozbieraj gaźnik wyczyść dysze i sprawdz poziom paliwa (ja bym go podniósł).Na luzie jest ok bo nie potrzeba tyle wachy. Problem pojawia sie przy obciążeniu bo wtedy apetyt wzrasta (te maszyny lubią wypić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 1 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 (ja bym go podniósł). Nie bardzo czaje jak mam to zrobic 8O Widziales kiedys gaznik od cz ? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 1 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 Czy aby wymienic simery od zebatki zdawczej i kopniaka trzeba lupac silnik ?jeśli nie cieknie za bardzo to można mieć tanim kosztem oliwienie łancucha :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 1 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 jeśli nie cieknie za bardzo to można mieć tanim kosztem oliwienie łancuchaWlasnie taka role mialo to pelnic, ale strasznie mnie wnerwia, ze mam caly tlumik prawy olejem zapaprany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi