wrobel Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 u mnie zadnej zgody trzeba bylo, tylko na umowie pod moim podpisem bylo napisane "w imieniu niepelmoletniego syna ......" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozej Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 A ja zarejestrowałem motocykl bez żadnych dopisków od rodziców. Może dlatego że nie wyglądałem na 17, to babka nie pomyślała o sprawdzeniu pełnoletności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 mozesz nawet samochod na siebie zarejestrowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 dzięki wszystkim za odpowiedź Szukanie nie boli naprawde... A o tym bylo juz wiele razy.... to ja mam chyba downa z wodogłowiem bo szukałem i nie znalazłem :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 dzięki wszystkim za odpowiedź Szukanie nie boli naprawde... A o tym bylo juz wiele razy.... to ja mam chyba downa z wodogłowiem bo szukałem i nie znalazłem :-(Ja tego nie powiedzialem ;) Ale mi znalezienie tego zabralo 2 minuty chocby: http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...+niepelnoletnia http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...=niepelnoletnia Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Oczywiście możesz.Ja mam zarejestrowane na ojca, bo on ma jakieś tam zniżki i płace 18 zł, a nie 80zł :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 stary temat juz zakonczony, popatrz na daty poprzednich postow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam. Mam kilka pytań dotyczących rejestracji motoroweru, a dokąłdniej aprilki rs. Którą chcę przerejestrować na mnie. Czy można zarejestrować na niepełnoletniego?? wsumei brak mi niedużo do 18, ale jeszcze w zeszłym roku miałem problem ze sprzedaniem skutera. Sprzedałem skuter dla kolesia ,a później miałem dużo problemów bo w życie wszedł przepis, który nie pozwala na sprzedawanie pojazdu przed ukończeniem 18 roku życia. Żeby go sprzedać trzeba by założyc sprawę w sądzie co jest totalnym bezsensem.Kiedyś wystarczyło,że ojciec podpisał się pod spodem na umowie( w imieniu niepełnoletniego...itd). Nie wiem na czym ta sprawa polega, ale wiem ze nie będzie to krótko trwać. Naszczęscie udało mi się to obejść w jakis sposób. No i tu moje pytanie. Skoro nie mogę normalnie sprzedać to czy mogę zarejestrować na siebie?? :crossy: ?? :wink: :icon_eek: ?? A i po drugie trzeba zapłacic jakis tam podatek.. jak ja moge opłacic to jak ja nie mam swojego numeru nip. A i niepamietam wmiejsce na umowie gdzie wpisuje sie nr dowodu i serie to trzeba wpisac z legitki?? Niby proste pytani , ale pogubiłem sie już. Ciągle się czepiają czegoś.. Piszcie jeśli wiecie cokolwiek w tym temacie. :offtopic: :biggrin: :crossy: :evil: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja Af jedynke mialem zarejstrowana na siebie i ubzezpieczoną:icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygizz Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Siema,Ja swoja Crm zarejestrowałem na siebie, (nie bylem wtedy pelnoletni), ale musialem czekac na nadanie numeru NIP( moze dlatego ze byla to pierwsza rejestracja w kraju :biggrin: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Możesz tez zrobic tak ze właściciel to np. twój ojciec a ty jesteś współwłaściciel ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) poszukaj w archiwum, jesli chcesz do tego jakiejs podstawy prawnej czy cos w tym rodzaju. bylo tych tematow od groma. ja pierwsze moto zarejestrowalem na siebie w wieku 13 lat- romet ogar 200. a potem to juz z gorki. jeden z rodzicow na jakims tam papierku bedzie musial napisac ze wyraza zgode na rejestracje pojazdu marki itp. na mojego syna. zreszta to ci podyktuja w urzedzie. pierwszy raz idziesz z rodziacem, po odbior normalnych blach albo innych pierdół to juz sam. pzdr:) Edytowane 1 Lutego 2007 przez magneto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 tak, nie ma najmniejszych problemów z rejestracją motoroweru na niepełnoletniego. Tak samo możesz i 125 zarejestrowac na siebie, w koncu i przy 16 latach robi sie A1, a jesli 125 to znaczy ze kazdy motocykl, tego już nie jestem pewien ale daje 70% że możesz obojetnie jaki motocykl zarejestrowac na siebie nawet jesli nie jestes pelnoletni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 A czy w wieku 17 lat będę mógł zarejestrowac na siebie dorosłe moto?Problem jest taki, że mama nie zgadza się na kupno większego sprzeta na 18tkę a ja chcę zrobic po swojemu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 witam! widac ze jestes z białego ja tez to juz przerabiałem (wiadomo co urzad to inny przepis ) a wiec potrzebujesz do zarejestrowania na siebie osobe pelnoletnia( ojciec , matka) wlasny PESEL , legitka jest potrzebna gdyz trzeba ja tam pokazac . W nr dowodu nic nie wpisywalem tak samo jak w nip. Rejestracja obyla sie bez wiekszych problemow . osoba dorosla musiala napisac na umowie : w imieniu osoby niepelnoletniej/syna .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi