Piotr Dudek Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Piotrek piszemy o tym samym tylko Bern zwróć uwagę że CB900F ma altek na wale a w konkretnym silniku rozrządy są nowe.Mój Boldor 900F zrobił 135.000 na jednym łańcuchu sprzęgłowym. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 No O.K. Ja wiem że części są nadal dostępne bo je kupowałem. Tylko że zamawiałem w Honda Europa. Ale zaciekawiłeś mnie tym napinaczem. Czy ten o którym wspominasz jest już z tą blokadą? Ten, który kupiłem, nie różni się niczym od starego.I powiedzcie mi dlaczego skoro wymieniłem ten łańcuch z napinaczem nadal twierdzicie, że to on tak puka??? To nie jest odgłos cykania łańcucha tylko jak napisałem wyżej przypomina odgłos stukającej panewki. I dobiega wyraźnie ze sprzęgła.Na wszelki wypadek zamówię kompletny kosz z wałkiem i łożyskiem i zobaczymy co z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Nie znam dokladnie konstrukcji sprzegla 900 ki, ale pamietam z serii VF, ze sprzeglo podobnie do mego Suzuki mialo mechanizm amortyzacji w konstrukcji kosza sprzeglowego ( 2 polowki kosza lezace jedna na drugiej i polaczone systemem sprezyn na obwodzie majacym amortyzowac wejscia i zejscia z obrotow ). Z czasem te sprezyny luzuja sie w swoich otworach i zaczynaja stukac, w mojej Suce po otwarciu korka wlewu oleju walenie jest takie jakby ktos tam stale mlotem napieprzal.Niczym specjalnym to nie grozi, ale w celu zlikwidowania halasu trzeba wymienic sprezyny i zalozyc nowe nity mocujace obie czesci kosza. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi