customer Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 Witam dziś soadł mi łańcuch przy szybkiej jeżdzie/..i masakra! rozwałił mi w jawie 350 ts wszystkie nóżki ( 3) do których jest mocowany mechanizm włączania sprzęgła...komuś się to stało już? Czy te aluminiowe nóżki da się jakoś naprawić? [ Dodano: 11-06-2005, 21:26 ]sorki za błąd- zamiast soadł - ma być spadł ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 o ile mnie nie myli to jest już karter, wiec jedyna opcja z tych "normalnych"to wymiana karteru. mozna sie bawić w spawanie aluminium, ale to chyba wyjdzie drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 11 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 no niestety karter... a ile kosztuje takie spawanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 qmpel tak mial, ale dorobil i przykrecil do karteru katowniki odpowiednio wygiete, tak, zeby lapaly te 3 sruby z dekielka wysprzeglika. jest to pracochlonne, i w ostatecznosci. generalnie tez polecam pospawac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 no to zabrałem się za robienie nowych mocowań:D Dam znać co mi z tego wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyclon Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 uważaj ze spawaniem bo lubi "porzucać" kartery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Jeżeli "kominki" odłamały się w połowie albo 1/3 wysokości to można spokojnie nagwintować resztę i wkręcić śruby z dystansami. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 15 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 niestety sa wszystkie całkiem odłamane...a jeden az lekko w karter wchodzi..tzn dziurka sie robi, alne na szczescie olej nie cieknie..wiec nie jest na wylot;) ale juz realizuje inny patent. dospawałem odpowiednie mocowania do tego stalowego mechanizmu sprzegla i nawiercam otworki od góry, dołu i po stronie ładowania i połącze to tam śrubami. jestem w połowie roboty i nie wygląda źle...a zobaczymy jak będzie działac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Może nie funkcjonować. Oryginalnie śruby przenosiły duże siły poosiowe pochodzące od sprężyn sprzęgła. Możesz mieć problemy z prawidłowym wysprzęglaniem bo płytka z mechanizmem będzie się lekko przemieszczać przy wysprzęglaniu. Napisz czy działa. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 16 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 No proszę! Działa jak narazie wyśmienicie! Przejechałem co prawda 100 km , ale działa super;) Myślę, że nic się z tym już nie stanie.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi