krzychu-985 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Hej. Posiadam Aprilia Af1 50 i mnie juz znudzila jazda na niej:0 heh wiele pisano tutaj o tym co jest lepsze w kalsie 50ccm ale mnie juz sie to nudzi ( jazda szosowa) i chetnie zmienil bym na jakies fajne enduro. Co polecacie? Moze ktos by sie zamienil bo chetenie bym sie zamienil ocos fajnego. Wczesniej jezdzilem ( jeszce przed aprilia) Simsonem S53 sperber z 98 r byla to taka enduro i nawet fajna to byla zabawa ale teraz przdyalo by sie cos lepszego. Prosze pomozcie;): ;) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Jak nie jestes za ciezki i za wysoki to Suzuki TS70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 mam 181 i 67 kg wagi bedzie hehe:D/?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Yamaha DT80. Moim zdaniem bardzo dobre moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 a dla mnie najlepszym moto jest KnCJ50LCB czyli ''kloc na czarną japę 50 letniej czarnej babie" :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_krisss Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Uważam że Derbi senda Sr 50 jest dobra-jednak zależy na co stawiasz:D Na moc czy na prętkośc:D Bo Dt 80 jest szybsze od Derbika:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Uważam że Derbi senda Sr 50 jest dobra-jednak zależy na co stawiasz:D Na moc czy na prętkośc Bo Dt 80 jest szybsze od Derbika:DTyle, że DT w teren cienkie jest. Jak chcesz poszaleć to kupuj HMa albo RXa. Derbik też jest dobry i ma niełzy silnik tylko że troche zaeiche ma rowerową ale do tego derbiki tanio chodzą.Kupuj odrazu po tuningu i nie baw sie w zwykła 50.Jak masz pwyżej 4tyś to w Dt nawet sie nie baw. Yamaha DT80. Moim zdaniem bardzo dobre motoJeżeli chodzi o trwałość i spokojna jazde to niby jest dobry. Jeżli chcesz poszaleć to sie nie nadaje a i jak na 80 to słaba jest i ciężka starsznie. Miałem 3 sztuki DT więc wiem co pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Jedno jest pewne. Dt'tki nie kupuj (nie polecam), bo jest za cieżka jak na tą moc po prostu . Ja masz te 4k to kup własnie RX'a a jak masz 5k no to oczywiscie HM'a od Strzałka bo taką okazje Ci bedzie cięzko znalesc. W tym moto masz prawie 20km i zawieszenie jak w fullach takze mozna juz polatac. POzatym cos w tym jest ze w zawodach enduro sa w wiekszosci HM'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 ile maja te ts 70 koni? ale prosze nie przesadzac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 11 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 Qrde jak uda mi sie sprzedac aprilie i jeszce cos doloze to bede moze mial z 4000tys moze troszeczke wiecej ;/ Chcialbym cos takiego czym moglbym polatac i po szosie i terenie . Jesli chodzi o predkosc to dobrze jakby dovhodzil do tych 90km/h ale zeby w terenie niebyl mulasty. Tez Derbi raczej odpada bo unas w rzeszowie malo jest czesci do aprilia a niemowiac o derbi. ;) Myslalem nad DT dosc powaznie ale po waszych opiniach sam niewiem. w sumie z zwygladu niejest za piekna ale zato taniutka :) a co sadzicce o takich sprzetach jak aprilkia tuareg itd? [ Dodano: 11-06-2005, 09:03 ]A jeszce co do tuningu. . Ja motorkiem robie duzo kilosow i niechcial bym zeby mi slinik padl po roku . Ile wytrzymuje taki zalozmy derbi zrobiony na 80ccm?? Znowu samemu stuningowac ro problem bo czesci sa drogie;/ [ Dodano: 11-06-2005, 09:08 ]i jeszce cos co sadzicie ejszce o suzuki rmx 50?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 [ Dodano: 11-06-2005, 09:08 ] i jeszce cos co sadzicie ejszce o suzuki rmx 50??Fajny sprzęt. Następca Suzuki TS. Takze silnikowo moge polecic (jesli chodzi o trwalosc i osiagi ) natomiast nei wiem jak z zawieszeniem i z reszta ale pewnie nie jest zle. a co sadzicce o takich sprzetach jak aprilkia tuareg itd? No ostrzej tym w terenie nie poszalejeszmam 181 i 67 kg wagi bedzie hehe:D/??Ts odpada ;) ile maja te ts 70 koni? ale prosze nie przesadzac..Z zestawem tuningowym, pustym dyfuzorem i przelotowa koncowka 14-15km obstawiam (mówie o tych co mają silniki identyczne jak RMX50 czyli wersjach na rynek japonski a nie niemiecki). Dt nie dosc ze jest ponad 20kg ciezsza to ma 12km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 Dt nie dosc ze jest ponad 20kg ciezsza to ma 12km12 to ma jak zrobisz psty dyfuzor i załózysz przelotową końcówke. Orginalnie ma 10 czyli jak dobra 50ccm tyle, że Dt lepiej od dołu sie sbiera i jest trwała - niby bo te przyworzone z niemiec egemplarze co cgodzą koło 2tyś to zwykle kupywane są za kilka euro bo niemiec nie chce jej juz robic i tu sprzedawane jako okazja.Najszmieszniej jak jeszcze piszą na aukcji takpojemność silnika 80ccm, 15KM, wysokoobrotowy silnikJeżeli to była by prawada to mój HM, RXy i Derbiki po tuningu mają 25KM i są bardzo bardzo wysokoobrotowe. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milanrmx Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 A ja poleam suzuki Rmx ja mam po malym tuningu uklad wydechowy metra kit + cylinder 70ccm+gaźnik i ciśnie jak trza :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 11 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 ile bys chcial za tegpo Hm-a niema problemow z czesciami?/ Wogule napisz cos o nim dokladniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 a co sadzicce o takich sprzetach jak aprilkia tuareg itd? SUPER MEGA mini TURYSTYK :mrgreen: . Do skakanie absolutnie sie nie nadaje, ciezki i zle wywazony. Za to wygoda bije na glowe wszystko inne, jest duzy, wygodny i efektowny. Silnik chyba taki sam jak w RX wiec mocy troszeczke to ma. Nadaje sie na bardziej plaskie lesne drozki jak i bardzo dlugie dystanse - moj jednego dnia to 500km w zime 8) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi