Gość kawicki Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Hej!Popełniłem błąd,bo pomyliły mi się rozmiary opon :oops: czy jest możliwe zastosowanie opony 3.5x18 na prodzie w ETZ 251?? Szkoda mi aby opona się marnowała,bo jest nowa. Co się może dziać podczas jazdy z taką oponą?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Do Jawy 350 opone na przód mozna założyć max 90/90 więc do MZ myśle, że podpasuje. Wydaje mi sie ze najwyzej to trakcja moze sie pogorszyc. P.S. Jeśli pitole smutki to poprawić mnie, ale prosze o jedno "Nie bij, tłumacz" :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Ja mam oponę z przodu 3.00 i miejsca między błotnikiem a oponą jest bardzo mało. Jeżeli 3.50 wejdzie to może obcierać. Co do prowadzenia to powinno być troche inne. Napewno większy opór toczenia ale za to wieksza przyczepność podczas chamowania na suchej nawierzchni. Próbuj zakładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 jesli fabryczne ogumienie miało rozmiar np. 120 to ewentualnie zakłada sie 110 lub 130, inne mogą znacznie pogorszyc prowadzenie. tylko nie wiem na jakich oryginalnie wychodziły MZ-ki ;) Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 3,5 zalozyl moj znajomy bo akurat ja wymienialem z tylu gume a jemu sie wybrzuszyla przednia ( zaznaczam ze chodzi o etz 250 ) i dalem mu moja stara aby przez jakis czas smigal. z tego co pamietam to tarla deczko o blotnik ale niewiele !sproboj zalozyc i zobacz co bedzie. POZDRAWIAM !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 ja z przodu jezdzilem z 100 i bylo ok. zarowno po winklach i po prostych. zwiekszonego spalania nie zauwazylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kawicki Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 3,5 zalozyl moj znajomy bo akurat ja wymienialem z tylu gume a jemu sie wybrzuszyla przednia ( zaznaczam ze chodzi o etz 250 ) i dalem mu moja stara aby przez jakis czas smigal. z tego co pamietam to tarla deczko o blotnik ale niewiele !sproboj zalozyc i zobacz co bedzie. POZDRAWIAM !!A więc twierdzicie żeby zakładać;). Dobra! Tylko powiedzcie mi jak jest z demontażem, jak powyciągać te wszystkie bebechy itd. itp. Jetsem zielony jeśli chodzi o te sprawy...P.S.Mam założone diwe tarcze na przodzie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Mam założone diwe tarcze na przodzie:).A dziala jedna czy dwie?? ;) Spróbuj sam tam nie ma nic trudnego. Tylko nie naciskaj przedniego hamulca jak kolo bedzie zdjęte bo Ci sie klocki zacisnął. Jezeli potem bedziesz mial problem z wlozeniem tarczy w zacisk to cofnij tłoczek żabką. W skrócie- wyjmujesz ośke i wyciągasz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterS Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Miałem kiedys opone 3.00, wymieniłem na oryginalna 2.75 i czuc było różnicę (in +) w składaniu się w winkielki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi