a!ntek Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Jak regulowane zawory ma R1?A co za różnica? Może skończmy ten temat, bo staje się on bez sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Jak regulowane zawory ma R1?A co za różnica? Może skończmy ten temat, bo staje się on bez sensu... Dlaczego ?Wlasnie teraz zaczyna sie robic ciekawie,fakt ze odbieglismy od tematuale teraz jest dlatego iekawie bo moge dowiedziec sie cos wiecej na temat innych modeli motocyklow.A awazam ze wiedzy nigdy za duzo,a i z madrymi ludzmi milo pogadac.Lepsze to jak sie wyklucac, bo do wspolnego wniosku nigdy nie dojdziemy, bo wiadomo ze kazdy bedzie chwalil tylko swoje.@a!nteknie zniechecaj sie ,dawaj dalej z dyskusja.............. Pozdrawiam SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 bo wiadomo ze kazdy bedzie chwalil tylko swojeNo właśnie nie jestem na tym etapie, nie chwalę swojego, bo i po co. Staram się być obiektywnym. Nie wiem co ma wnieść dalsze porównywanie VFR i ZX9R... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 Jeżeli nie wiesz, to faktycznie skończmy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spart70 Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 Pytanie do Antka ile kilometrow w zyciu zrobiles VFR???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 A z 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos_ Opublikowano 11 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 antek a czym ty wlasciwie teraz jezdzisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 antek a czym ty wlasciwie teraz jezdzisz?? Dzisiaj? Akurat samochodem jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos_ Opublikowano 11 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 a motocykl masz/miales?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 A wiesz co to jest profil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 Ręce opadają, jak czytam kilka ostatnich postów. Co do hamulców w VFR, może się wypowiem, bo mam punkt odniesienia. Powiem tak - najnowocześniejsze motocykle z radialnymi zaciskami itp mają naprawdę lepsze hamulce, powiem inaczej - wymagają bardzo małej siły nacisku, co potęguje takie wrażenie. To chyba najbardziej mnie urzekło w nowym GSX-R 1000 (nie wypowiem się odnośnie R1 bo nie jeździłem, ale klasa ta sama). W porówaniu z konkurencją z lat produkcji VFR750 okazuje się, ze ta maszyna ma naprawdę dobre hamulce !! Wsiądźcie sobie na chwilę na jakąś Kawkę ER5 czy coś podobnego, to zobaczysz co to są słabe hamulce :-). O nowej chińszczyźnie nie wspominam :-) bo tam są tylko zwalniacze, a nie hamulce. Tak więc w swojej grupie wiekowej można powiedzieć, ze VFR niezłe heble, nigdy bym w każdym razie nie powiedział, ze są słabe. Pdstawa - dobre klocki HH itp, jak ktoś wpakował jakieś tanie okładziny to faktycznie nie ma co gadać. Inna sprawa - prowadzenie. Można zrobić tutaj podobne porówanie i wyniki będą zbliżone. Nie zpaominajmy o dzielącej te konstrukcje różnicy wieku, masy, przeznaczenie, typu motocykla. VFR nie jest motocyklem sportowym, ale doskonałym do szybszej turystyki (tutaj znowu się zacznie dyskusja, że przelotowa 180 to mało, bo X śmiga 250 a Y wali 110 swoim chopperem i uważa, że jest to ok wynik). Wystawiąc swoej opinie MUSICIE pamiętać utrzymaniu właściwego kontekstu. Pozdro, pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 Pdstawa - dobre klocki HH itp, jak ktoś wpakował jakieś tanie okładziny to faktycznie nie ma co gadać. Wczesniej juz pisalem - ze na originalnych klockach Hondy , hamulce sa OK.Na obcych fabrykatach - :roll: :?: Jeszcze jedno, powinnismy dyfenencje wprowadzic o jakiej VFR mowimy, bo RC36 i RC 46 tez dzieli pare lat (ja mowie o RC46I) Inna sprawa - prowadzenie. Można zrobić tutaj podobne porówanie i wyniki będą zbliżone. A to z kolei duzo, bardzo duzo zalezy od opon.I jezeli ktos teraz stwierdzi ze to nie ma duzego znaczenia, to znaczy ze jeszcze nigdy nie jezdzil na niczym innym jak "Stomil" @Pawel super posting ;) SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 tutaj znowu się zacznie dyskusja, że przelotowa 180 to mało, bo X śmiga 250 a Y wali 110 swoim chopperem i uważa, że jest to ok wynikDlatego uważam, że trzeba skończyć pisanie tej telenoweli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 Dlatego uważam, że trzeba skończyć pisanie tej telenoweli...No cóż, niektórych zmylił być może napis na zadupku VFR-ki: "Advanced Supersport" ;) (moja ma taki napis, ale nie dałem się zwieść :mrgreen: ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 To i tak nie przebije napisu na thunderze mrjacka "aero supersport" :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi