Skocz do zawartości

Tragiczny finał.

Husky_
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

http://info.onet.pl/1108240,11,item.html

20-latek zmarł w szpitalu, a jego 19-letni kolega został poważnie ranny po sobotnim wypadku w Ochli koło Zielonej Góry. Policja poszukuje kierowcy samochodu, który uciekł.

Jak ustaliła, volkswagen passat, którym jechali młodzi ludzie był kradziony - poinformowała PAP Małgorzata Kalinowska z Komendy Miejskiej w Zielonej Górze.

Do tragedii doszło w sobotę przed piątą rano na drodze z Ochli do Zielonej Góry. Z wstępnych ustaleń wynika, że kierowca passata jechał zbyt szybko. Na łuku drogi auto wypadło z niej i obiło się o kilka drzew. Mimo pomocy lekarzy jeden z pasażerów zmarł w szpitalu, drugi doznał złamań.

"Obecnie poszukujemy trzeciego z mężczyzn - mieszkańca Zielonej Góry. Najprawdopodobniej to on kierował autem. Ponad 20-letni samochód został skradziony minionej nocy z ul. Dworcowej w Zielonej Górze" - powiedziała Kalinowska.

Ciekawe dlaczego to o nas mówią dawcy?

Może teraz my zrobimy taką nagonkę na tych szaleńców pędzących w nie zawsze swoich puszkach i zabijających siebie lub innych na pierwszym zakręcie?

Ps. Podoba mi się głos na forum onet:

PIEŚNI JAKIE NALEŻY ŚPIEWAC PODCZAS JAZDY SAMOCHODEM :  

90km/h   - To szczęśliwy dzień  

100km/h - Cóż Ci Jezu damy  

110km/h - Ojcze Ty kochasz mnie  

120km/h - Liczę na Ciebie Ojcze  

130km/h - Panie przebacz nam  

140km/h - Zbliżam się w pokorze  

150km/h - Być bliżej Ciebie chce  

160km/h - Pan Jezus już się zbliża  

170km/h - U drzwi Twoich stoję Panie  

180km/h - Jezus jest tu  

200km/h - Witam Cię Ojcze  

220km/h - Anielski orszak niech mą dusze przyjmie  

nie zrobisz nagonki, bo jak ??

zawsze bedzie stereotyp ze motocyklisci to dawcy, tego już raczej nie zmienimy, a propo nagonki, to niby jak ?? jedyne to to żeby jakis szmatlawiec napisal o takich ludziach, ale sytuacja z Faktem raczej nie wskazuje na to żeby byli po stronie motocyklistów, zresztą oni wszedzie szukaja sensacji.

Tekst z piesniami naprawde niezly.

Może teraz my zrobimy taką nagonkę na tych szaleńców pędzących w nie zawsze swoich puszkach i zabijających siebie lub innych na pierwszym zakręcie?

Bedziesz mial satysfakcje jak zrobisz to "nagonke", bo ja nie. To ze o nas tak pisza :twisted: to nie oznacza ze my musimy teraz robic nagonki...... i pisac o innych

Bedziesz mial satysfakcje jak zrobisz to "nagonke", bo ja nie. To ze o nas tak pisza :twisted: to nie oznacza ze my musimy teraz robic nagonki...... i pisac o innych

W pewnym sensie będę miał satysfakcję. Powszechnie uważają nas za samobójców lub morderców. A ile jest w tym prawdy? Przecież większość (nawet statystyczna) to wypadki spowodowane przez kierowców 4 kółek. Wsiada taki w rozwalającego się poloneza lub pożyczonego od tatusia merca i kosi drzewa na jednym z pierwszych zakrętów.

Wystarczy poczytać wątek o motocykliście który zginął ostatnio w Warszawie przez kobietę która wymusiła pierwszeństwo. Wedłu większośći to nie ona była winna temy wypadkiowi tylko jeden z nas. Niedługo będziemy obwinniani za wszystkie klęski na tym swiecie.

ok. nagonki nie

ale jesli bedziemy ciagle cicho siedziec to beda ciagle pos jeżdzić............

Ja nie zwracam na to uwagi, szczegolnie jezeli wypowiada sie osoba nie majaca zielonego pojecia o temacie. Mi wystarczy ze jezdze na moto i niewazne kto, co na ten temat mowi, pisze badz mysli.

Wystarczy poczytać wątek o motocykliście który zginął ostatnio w Warszawie przez kobietę która wymusiła pierwszeństwo. Wedłu większośći to nie ona była winna temy wypadkiowi tylko jeden z nas. Niedługo będziemy obwinniani za wszystkie klęski na tym swiecie

Z jaką prędkością należy dojeżdżać do skrzyżowania dróg, aby przejechać je bezpiecznie, nie narażając nikogo na niebezpieczeństwo?

Jezeli ktoś uważa , że zielone światło, czy też pierwszeństwo przejazdu na danym skrzyżowaniu, pozwala Mu na pokonywanie skrzyżowania bez jakichkolwiek konsekwencji. Patrz: Prawo o ruchu drogowym. Nie cytuje paragrafów, każdy z nas zna przepisy i wie o czym mówie. Zacytuje tylko urywek dowcipu: "Tu leży ten , co miał... . Pierwszeństwo przejazdu."

(Czarnego DOWCIPU). Pozdrawiam.

Z motocyklistami jest tak że niestety może sie on schować za drzweo, slup czy nawet czlowieka ktory czeka na pasach... a wtedy katamaran naprawde go nie widzi... do tego dodać naprawde sporoą predkosc 2oo i o wypadek nie trudno :)

zauwazylem po sobie że gdybym mial wiekszy motocykl to normalne ze jezdzil bym szybciej niz 110 - 120 ale gdybym jechal szybciej to juz kilkukrotnie mial bym kuku... a tak z tych 110 zawsze dalem rade wyhamowac (mowa tu o takich przypadkach gdy naprawde nie ma gdzie uciekac)

gdybym jechal te 140? hmm ;)

a ja mam gleboko w d...*e czy ktos pisze bzdury czy nie....

a na zywo jesli sie spotykam z takimi opiniami to z reguly konczy sie na stwierdzeniu "jezdziles kiedys ze tak mowisz ??" i koniec... ludzie poprostu powielaja jakis stereotyp...

możesz to mieć, gdzie chcesz, ale propagowanie stereotypów może mieć tragiczne konsekwencje-jakiś typ nie lubi bikerów i zaczyna ich "zwalczać" na ulicy-zajeżdżanie drogi, hamowanie itp., nawet nie zdając sobie sprawy, jak to się może skończyć. Dlatego TRZEBA walczyć ze stereotypami

Faktycznie tragiczny final..to przykre..

a mi ich nie szkoda wcale!...ani ciut ciut nawet

Jak ustaliła' date=' volkswagen passat, którym jechali młodzi ludzie był kradziony [/quote']

o zmarłych się źle nie mówi, ale ... pie... złodzieje.

zgadzam sie z opinią że to nie tragedia ale szczęśliwe zakończenie sprawy. winni ukarani przez matke naturę i po sprawie. przynajmniej żaden adwokat, "śwagier", czy inny magik ich nie wyciągnie juz przynajmniej jednego z nich z tego bagna. kara została wymierzona. Wszystkim złodziejom życzę dokładnie takiego samego zakończenia ich eskapad!