Gość Zbycho Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Od jakiegoś czasu chodzi za mną zmiana motocykla, XJR'a jest fajna ale już znudziliśmy się sobą :D i tak planowałem jesienią kupno używanej Beemki R1150R, same zalety, prestiżowa marka, wał, tani serwis ... ale zobaczyłem na zlocie Kawę ZRX1200S i powróciała stara miłość. Sprzęcior suuuuuuper ... 122 konie moment także blisko 120 tego .. tam ... :banghead: Ideał do turystyki, na starcie robi w konia większość superbike'ów. Nie ma takiego wyglądu jak XJR'ka ale poza tym same zalety.Tak z ciekawości czy ktoś jeździł tym potworem :mrgreen: :mrgreen: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Toć to przecie profanacja :!: Ten typ motocykli ceni się przede wszystkim za wygląd i klimat. ZRX to kawał bezwyrazistego kloca, a XJR to esencja muscle bike'ów. Rozumiem, że wszystko się nudzi, nawet żona, ale ZRX'em też się może szybko opatrzeć. Co z tego, że ma trochę więcej mocy i momentu skoro nie ma pełnych owiewek? Mocy ma więcej, fakt, ale kręci się ze 2000 obr/min wyżej. Na starcie ZRX i tak nie zrobi w konia żadnego superbike'a, chyba, że kierowca na plastiku będzie ucinał sobie drzemkę. Moim zdaniem lepiej na XJR'a położyć jakiś fajny aerograf, założyć turbo i cieszyć się życiem :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 BMW= Brak Mocy Wielki A Ty Zbychu kup Haye :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Jeździłem troche na gs 1100 jakoś mi te bmw nie podchodzą jak bym miał kupić coś z kardanem ( na co sie na razie nie zanosi) to wolałbym autobus o nazwie FJr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Na niektóre sprzęty mam za krótkie ... no, te ... nogi :D Na Hayabuzie wyglądałbym jak małpa kataryniarza na osiołku :banghead: Co do robienia w konia sportowych bike'ów na starcie, ZRX ma do setki 2,7sek ( tak z pamięci ) i ciągnie z dołu. Wystarczy porównać dane których akurat nie mam przed sobą :( aby zobaczyć że sportowe 600etki zostają z tyłu. Powyżej 200km/h to już inna bajka, pełna owiewka robi swoje ale z takimi szybkościami za często się nie jeździ. DopisaneJeszcze mały drobiazg w postaci około 12tys. złp który zostanie w kieszeni.Ceny Beemki zaczynają się od 35tys. ZRX do 24tys. Wiem, wiem że Beemkę z kilka lat sprzedam z relatywnie duże pieniądze i to co teraz przepłacę odzyskam później ale zawsze to kupa kasy którą można wydać np. :P na kobiety, wino i śpiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Na niektóre sprzęty mam za krótkie ... no, te ... nogi :D Na Hayabuzie wyglądałbym jak małpa kataryniarza na osiołku :banghead: Co do robienia w konia sportowych bike'ów na starcie, ZRX ma do setki 2,7sek ( tak z pamięci ) i ciągnie z dołu. Wystarczy porównać dane których akurat nie mam przed sobą :( aby zobaczyć że sportowe 600etki zostają z tyłu. Powyżej 200km/h to już inna bajka, pełna owiewka robi swoje ale z takimi szybkościami za często się nie jeździ.nie bedzie miał 2,7 :P min to 3,1 ,a busa i zx12r maja po 2,7-2,8sek i po 7-7,5 do 200 :banghead:, gdzie zrx ma prawie 10 :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Toć to przecie profanacja :!: Ten typ motocykli ceni się przede wszystkim za wygląd i klimat. ZRX to kawał bezwyrazistego kloca, Pozdrawiametam, wersji R w malowaniu Edie Lawson braku charakteru akurat odmowic nie mozna, moim zdaniem. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Na niektóre sprzęty mam za krótkie ... no, te ... nogi To niewiem jak chcesz jeździć na bmw bo ja mam 192 i ledwo wchodzę na gs 1100 :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 własnie że objedzie wiekszosc scigow. bo na zrx ławiej jest uzyskac dobre przyspieszenie niz na przecinaku a to zracji duzego momentu na niskich obrotach. Nie wierzycie? to czemu w wyscigacz na 1/4 mili czasami bandit1200jest w czolowce obok hayabus i fireblejdow ktore maja o polowe koni od niego wiecej. PODSUMOWUJĄC: Na scigu tylko bardzo doswiadczony jezdziec jest w stanie osiagnac katalogowe czasy a na duzym bajku juz nie potrzeba takiego doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 etam, wersji R w malowaniu Edie Lawson braku charakteru akurat odmowic nie mozna, moim zdaniem. Ehe, zwłaszcza tego reflektora kwadratowego jak naleśnik typu "made in Jelcz" :lol: Na scigu tylko bardzo doswiadczony jezdziec jest w stanie osiagnac katalogowe czasy a na duzym bajku juz nie potrzeba takiego doswiadczenia. Co z kolei prowadzi do konkluzji, że możliwym jest (i dość łatwo osiągalnym) uzyskanie lepszego czasu niż zielony klocek. Ale przecież w nakedach nie o to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 Na niektóre sprzęty mam za krótkie ... no, te ... nogi To niewiem jak chcesz jeździć na bmw bo ja mam 192 i ledwo wchodzę na gs 1100 :mrgreen: BMW R1150R ma siedzenie o regulowanej wysokości od 78cm do 82cm.Życie nie zaczyna i kończy na Geesach ;) są inne modele, jak ww. R1150R - golas, R1150S - ścigacz(?), R1150RS - uniwersany, R1150RT - turystyczny autokar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 Na niektóre sprzęty mam za krótkie ... no, te ... nogi To niewiem jak chcesz jeździć na bmw bo ja mam 192 i ledwo wchodzę na gs 1100 :mrgreen: BMW R1150R ma siedzenie o regulowanej wysokości od 78cm do 82cm.Życie nie zaczyna i kończy na Geesach ;) są inne modele, jak ww. R1150R - golas, R1150S - ścigacz(?), R1150RS - uniwersany, R1150RT - turystyczny autokar.i C1 :lol: :lol: wg mnie jak bmw to tylko starą dakarówke R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 Przyspieszenie od 0-400 m. ZRX1200-10,70 sek(126mph)Hayabusa-10,34 sek(140,8 mph)ZX12R-9,96sek(142,3 mph)Przyspieszenie (roll-on) na ostatnim biegu od 60-80 mph: ZRX1200-3,20 sek.Hayabusa-2,70 sek.ZX 12R-3,23 sek Za "Motorcyclist" 03.2002 rok.Pozdr. Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 5 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2005 Dzisiaj zaczęłem przeglądać katalogi ŚM i Motocykla, zgroza i zgorszenie boskie 8O w każdym z katalogów są inne dane. Ten sam ZRX w zależności od wydania przyśpiesza od 2,9sek do 100 do 3,7sek do setki, z innymi sprzętami dane są równie precyzyjne. Zużycie paliwa zmienia się w zależności od rocznika w granicach litra. I jak qrna można wierzyć prasie ;) Faktycznie 2,7sek do setki nie występowało w żadnym z katalogów ale jak by nie było większość sportowych 600 dostaje po ogonie. Zresztą, nie rzecz w tym, chodzi o doskonały silnik ciągnący od samego dołu, świetne hamulce, doskonałe podwozie, a że nie jest taka urodziwa jak XJR'a ... cóż, nikt ( nic ) nie jest doskonały ;) .Drugie zresztą, może do jesieni minie mi zauroczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 5 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2005 może do jesieni minie mi zauroczenie Oby :!: ;) :mrgreen: 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi