Hubert Opublikowano 17 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2005 To chyba nie ma co kombinować, tylko od razu ustalić Ossowiec na 15-17 lipca lub nawet tydzień później, w zależności od tego, jak się będzie przedstawiać sytuacja z baza noclegową. Miro_n - decyzja należy do Ciebie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Ja najmocniej Koleżeństwo przepraszam za zamieszanie z Osowcem, ale w formie przeze mnie proponowanej takowy wypad będzie możliwy dopiero po MRU ... :? Po prostu od połowy lipca do firmy wchodzą fachowcy na remont, o którym nie pamiętałem :oops: Myślę jednak, że choćby dla zasady-minimum kosztów-warto poczekać. Jeśli jednak chcielibyście zrobic to wcześniej, poszukam czegoś, niestety, nie free :notworthy: Raz jeszcze - przepraszam Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiano Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 uuuumoze to i lepiej wyjdzie :notworthy: jak sie uda zmiescic to mozna i później pozdrawiam Miro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 4 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 No to pojedziemy tam po MRU. Przynajmniej na pewno będzie chłodniej :notworthy:HUbert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 No to gdzie teraz wypuścimy mechaniczne rumaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Czy wyście powariowali ???Dajcie wątrobie odpocząć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Tak sobie myślę, że następny wyjazd wypadłby 28 sierpnia. Ponieważ to bardzo blisko rocznicy agresji na Polskę, może warto byłoby uczcić to jakimś wyjazdem związanym w Wojną Obronną 1939. Mam tylko mały problem - w tym dniu nie mogę zbyt daleko się wypuscić - muszę późnym popołudniem być w Warszawie.Myślałem o wypadzie do Wizny - do ruin schronu, w którym odebrał sobie życie kapitan Raginis (pociągając kilku Szkopów ze sobą). Co o tym myślicie? Jakby ktoś miał inny pomysł, to zachęcam...Pozdrawiam,Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Widziałem zdjęcia z Wizny - totalne ruiny, kupa gruzu, nawet zarysów schronów nie da sie odtworzyć. Jest tablica pamiątkowa poświęcona pamięci kpt. Raginisa.Można wstąpić tam po drodze do Ossowca.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 A ja wrócę jeszcze do akcji "Bzura". Pamiętajcie, że 17 września jest "Kulikowisko" i warto je zaliczyć. Na kiedy zaplanowano inscenizację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Inscenizacja ma być 18 września, więc wszystko pasuje. Ja tam Kulikowiska nie odpuszczam :)Macie jakieś inne pomysły na 28 sierpnia? Coś w miarę blisko i wiążącego się z wrześniem 1939 r.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Wpisałem w wątek o Bzurze ale nie podskoczyło. więc powtarzam.Z planowanej działki w Brochowie nici- jakiś rozwód i podział majątku :)Co do Września i okolic W-wy: oprócz bitew pod Kockiem i pod Mokrą to nic innego bliżej nie znajdziemy. Ale czy tam coś jest do oglądania- nie wiem. Żadnych umocnień betonowych nie było a po okopach na pewno już nie ma śladu.Schrony polowe w Modlinie są na terenie lotniska, więc pewnie niedostępne. Sama twierdza już "zdobyta". Krótki wypad związany z II WŚ to Wesoła i Dąbrowicka Góra - ale to rok 1944 i umocnienia niemieckie tzw "Przedmościa Warszawa" - w miare dobrze zachowane. Inne powysadzane, np. w Starej Miłosnej. Kilku nie znalazłem np w Wiązownej (3 schrony) i w Zakręcie (2 schrony), ale może ktoś inny z forumowiczów wie gdzie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Jeżeli chodzi o Mokrą to dysponuję w miarę dokładnym opisem stanowisk (m in 21 pp oraz dak [nr-u nie pamiętam])) i przebiegu bitwy. Można więc będzie sprawdzić czy zostały jakieś ślady walk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Myślę, że mogłoby to być jakieś urozmaicenie - poskakalibyśmy po polach i łąkach z kompasem i mapą w ręku. Vlaad, pisałbys się na ten wyjazd? Masz opisy, więc rządzisz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 A co dalej po Bzurze 2005? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 13 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 W ramach dalszych planów, to na dziś wszystkiego najlepszego dla Miro_Na i Vlaada :P Co by im się wszystko trak ułożyło, żeby częściej mogli z nami śmigać :(Za Waszmościów zdrowie zatem toast wznoszę! :) :D :) Co do dalszych planów to następny wyjazd wychodziłby już wręcz w październiku - dni krótsze, więc raczej coś bliżej - może przejażdżaka po warszawskich fortach lub wypad do Czerska? Jakieś Goławice i inne forty Modlina? A może coś takiego - Dąbrowiecka Górka, a potem Czersk - trochę byśmy polatali i coś przy okazji zobaczyli? Zaczyna mi się to podobać...Co o tym sądzicie?A tak w ogóle to za jakiś miesiąc - dwa, trzebaby się spotkać o obgadać plany przyszłoroczne, by Vlaad już się nie mógł wykręcić :(Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi