Pawel-SV Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Jest tak, ze mniejsze opory psychiczne mam przed pochyleniem w lewo, w prawo czuje sie jakoś mniej pewnie. Ale po zejściu z motocykla i obejrzeniu tylnej opony okazuje się że właśnie z prawej strony jest bardziej zamknięta niż z lewej. Różnica jest około 2-3 mm. To nie logiczne. Jak myślicie z czego to może wynikać?? Może przez to że czując się pewniej na lewej stronie, mocniej wychylam ciało i przez to złożenie motocykla jest mniejsze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 akurat masz naturalne odruchy -chyba większość ludzi bardziej lubi składać sprzęta w lewo Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Ja wolę w lewo. Chyba chodzi o to, że jak jesteś praworęczny to wolisz w lewo, a jak jesteś leworęczny to wolisz w prawo. CHYBA :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Ja też w lewo. Chyba chodzi o to, że jak jesteś praworęczny to wolisz w lewo, a jak jesteś leworęczny to wolisz w prawo. CHYBA To wynika raczej z tego, że mamy ruch prawostronny i lewe zakręty są łagodniejsze, lepiej widoczne, masz możliwość ścięcia go, jeśli nic nie jedzie. Sprawdzone na krętych, górskich drogach. Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Ja też w lewo. Chyba chodzi o to, że jak jesteś praworęczny to wolisz w lewo, a jak jesteś leworęczny to wolisz w prawo. CHYBA To wynika raczej z tego, że mamy ruch prawostronny i lewe zakręty są łagodniejsze, lepiej widoczne, masz możliwość ścięcia go, jeśli nic nie jedzie. Sprawdzone na krętych, górskich drogach. Możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 hipoteza o praworęcznych odpada- ja jestem z założenia mańkutem To wynika raczej z tego, że mamy ruch prawostronny i lewe zakręty są łagodniejsze, lepiej widoczne, masz możliwość ścięcia go, jeśli nic nie jedzie. Sprawdzone na krętych, górskich drogach.z tym bym też sie nie zgodził, nawet gdy jadę sobie jakimś slalomem na zamkniętym palcu odczucia są zawsze takie same- mniejsza bariera strachu jest w lewo Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 A może to ma coś wspólnego z tym, z której strony wsiadamy na moto?? Pomysłów mi zaczyna brakować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Mi lepiej składa się w prawe zakręty. Czy to, że jestem leworęczny ma jakieś znaczenie, nie wiem. W piłkę też zawsze łoiłem lewą nogą, prawą dopiero się douczyłem ;) Jak awaryjnie hamuję rowerem tylne koło zarzucam na lewą stronę, także w żużlowych wyścigach kariery raczej bym nie zrobił ;) Pewnie jest to jakoś uwarunkowane genetycznie, jakaś koordynacja ruchowa itp itd. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wats Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 A mi tam sie jednakowo składa ;). Ja tam sie nie znam ale może przez to ze wydech masz po prawej stronie. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel-SV Opublikowano 27 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 A mi tam sie jednakowo składa I wiesz o czym to świadczy? O tym że jeszcze musisz sporo kilometrów nawinąć aby poczuć motocykl. Ja też na początku byłem zdania że nie ma dla mnie różnicy w którą stronę się pochylam, ale to nie prawda, różnica jest i im dłużej się jeździ tym jest ona bardziej zauważalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 To ja chyba jestem zaprzeczeniem wszelkich tez. Jestem praworeczny, latwiej sklada mi sie w prawe zakrety, a wydechy mam po obu stronach moto ;) Wedlug mnie ,przyczyna tego stanu rzeczy tkwi w tym, ze w swoim zyciu trafiam na wiecej fajnych prawych zakretow(np wszelkie slimaki na autostradach) niz lewych, a poza tym zaliczylem szlifa na lewa strone-moze to tez jakis powod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas7 Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 zdecydowanie lewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 I wiesz o czym to świadczy? O tym że jeszcze musisz sporo kilometrów nawinąć aby poczuć motocykl. Ja też na początku byłem zdania że nie ma dla mnie różnicy w którą stronę się pochylam, ale to nie prawda, różnica jest i im dłużej się jeździ tym jest ona bardziej zauważalna.Bzdura :!: Dla mnie to wsio ryba czy skladam sie w prawo czy lewo. Oponke mam domknieta z obudwoch stron. I tak wlasnie nie ma dla mnie roznicy czy jade 50km/h na ostrych winkalch czy przelatuje 200 po szybkich lukach. Zawsze klase sie zdecodowanie i pewnie, bez wzgledu na kierunek zakretu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek__ Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 ja mam to samo, lepiej sie w lewo wyklada, i od lewej strony na moto wchodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 28 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 w lewusa glebiej i bezstresowo 8) :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi