Enduroboj. Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Witam ponownie, powiedzcie mi czym mogą być spowodowane wycieki z chłodnicy, wydaje mi się że płyn ucieka spod korka. Objawia się to w ten sposób że po ostrym przykatowaniu, zaczyna bultać w chłodnicy i zaczyna kapać. Jak myślicie co jest grane ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 gotuje sie ;) tylko to moge powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 nom jak juz kolega wspomnial plyn ci sie gotuje... moze to byc spowodowane tym ze jest tam woda ;), sprawdz co tam masz (tylko nie odkrecaj korka po jezdzie bo mozesz zostac poparzony) i looknij co tam jest, jak bys mial jakas dziure to na poczatek mozna sprobowac z zamulaczem, pozniej zostaje spawanie jak poprzednia opcja nie pomoze, a na koncu wymiana, ale bez przesady ;Pzobacz co jest w tej chlodnicy, jak woda to wymien na plyn (w koncu wiosna jest to i mocniej sie grzeje) albo dokrec mocniej korek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Kurde ja nie wiem co jest w tej TS. Tomkowi sie gotowała non stop, ale on lał wode takze to normalne. Ty chyba juz zmieniles na plyn? W mojej mialem identyczny tuning, on chyba nawet wydechu odblokowanego nie mial i ani razy mi sie plyn nie zagotowal :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShurikeN Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 A ja niechcac zakładac innego tematu zapytam jak usczelinic korek od baku bo mi sie paliwko wylewa jak skacze itd. =/ (korek mocno ppryzkrecony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 masz po prostu za duzo benzyny w baku ;), ja jezdze z max 4litrami, a z korka powinienes miec taki odpowietrzacz, czasami rurka gumowa, ktora to odprowadza opary , i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Panowie a ja mam przy Dt tak,jak sobie pojeżdzę trochę to po jeździe wysadza mi korek od zbiornika w którym jest płyn chłodniczy wyrównujący pod siedzeniem.Jak wyciągne go szybko to płyn mam na twarzy ;) .Co to może być :?: To że też mi się płyn w chłodnicy zagotował :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 26 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Kurde, to ja już nie wiem, a może mam jakoś przytkane te przewody w których płynie płyn?? Albo mam poprostu źle uszczelniony korek, czasem jak go odkręce to jest na nim taki syff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 Może cały czas była lana woda i sie sporo kamienia zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 27 Maja 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Zainteresowani - zlejcie syf z chłodnicy i nalejcie porządny płyn chłodniczy, najlepiiej Castrola (Freezer czy Coolant nie pamiętam). I wbrew instrukcji nie rozcieńczajcie płynu z wodą destylowaną, tyle wlejce sam pyn.Gwarantuję, że będzie ciężko zagotować tak zalane moto.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 czasami moze ci wywalac korek przez to ze uszczelka ci pod glowica padla,przygladalem sie ostatnio budowie ukladu chlodzacego u Marjana w DT no i stwierdzilem ze jak ci padnie ta uszczelka to podczas zaplonu w cylindrze czesc gazow moze wyleciec przez ta uszczelke i dostac sie do ukladu chlodzacego i wzrosnie ci wtedy cisnienie. to jest moim zdaniem najgorsza opcja, a inna jak to juz Strzalek_t powiedzial kamien, a z nim to ciezka sprawa, wymien po prostu caly plyt naj to radzil Dominik Szymański i martw sie jak bedzie tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 kamień rozpuszcza ocet moze szło by wyciagnac chlodnice nalac octu do pelna zatkac z 2 stron zostawic na kilka godzin wylac ocet i przepukac woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 A może jakiegoś Cilit'u zalać do tej chłodnicy??U mnie w TS po kupnie była woda w chłodnicy, jednak jak najszybciej ją wylałem i zalałem borygo :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 U mnie w TS po kupnie była woda w chłodnicy,Tomek chyba caly czas katał na wodzie, takze mozliwe ze to kamien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Nawet bardzo możliwe, teraz musze pomyśleć jak go zwalczyć ;) Mam jeszcze coś takiego że jak dokręce paluchami korek i go trzymam to nie słychać odgłosów syczenia itp, a jak go puszcze to znów się zaczyna smarzyć. Może to kamień na korku i na tym gnieźdżie gdzie wchodzi korek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi