tomason2 Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 MłodyVFR normlanie aż fajnie. Nawet nie wiedziałem, że ty to ty :mrgreen: Dalej jeździsz na tej zajefajnej MZ-cie ? Twoja jak i ta na zdjęciu to najlepsze MZ-tki jakie kiedykoliwek widziałem i które mi sie sposodobały. Aż miło Cie poznać. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 a ja jezdzac na miksolu w ogarku 200(silnik jawa 223) zatarlem silnik. ten olej jest dobry, ale niestety nie nadaje sie na nieco bardziej wysilone silniki. w dodatku kopci. po remoncie przezucilem sie na pelen syntetyk filrmy midland(niby szwajcarskie) 12 zlotych za 600ml i musze przyznac ze jazda byla o wiele lepsza. nie bylo mowy o typowym w tych motorkach wykrecaniu swiecy(robilem to co jakies 400-500km- profilaktycznie) i w ogole silnik lepiej pracowal. niby te oleje nie sa przeznaczone dla tych starszych silnikow, no ale sprawdzilem i smigalo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 a ja jezdzac na miksolu w ogarku 200(silnik jawa 223) zatarlem silnik. ten olej jest dobry' date=' ale niestety nie nadaje sie na nieco bardziej wysilone silniki. [/quote'] sadzisz ze w ogarku 200 znajduje sie silnik ktory jest wyżyłowany na maxa ?? ja zaliczam te silniki do typowych silnikow ktore byly produkcji typu zdjełano w ZSRR ;) wiem ze jawka to czeskie ale sam fakt ze jednak jest to kochany demolud a one wiem z doswiadczenia nie gardzą nawet najgorszym olejem :P a chocby przykladzik mojego poprzedniego sprzeta (simson) pokazuje ze toto pojedzie na wszystkim. czlowiek byl mlody i czasami juz nie starczalo kasy na olej (a starego niekiedy glupio bylo sie prosic) to lalem LOTOSA czy inne oleje stosowane w samochodach i nigdy nie mialem problemow a tym bardziej nie bylo mowy o jakims zacieraniu silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Dalej jeździsz na tej zajefajnej MZ-cie ?moze ciezko w to uwierzyc, ale ona jezdzi teraz po brukseli :mrgreen: sprzedalem sprzeta, ciezko bylo sie rozstac... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Sory za OT, ale chciałbym wiedzieć za ile ją sprzedałeś. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Sory za OT' date=' ale chciałbym wiedzieć za ile ją sprzedałeś[/quote'] Pamiętam, że Młody wołał sobie za nią 1100 euro jak dobrze pamiętam :P Bardzo dużo ale dla obcokrajowca który ją kupił nie było to chyba aż tak dużo ;) Poza tym MZ Młodego była moim zdaniem w lepszym stanie niż wyszła z fabryki ;) więc warta była tych pieniędzy. Pozdrawiam Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 dostalem 4000 zeta, co bylo wowczas rownowartoscia 900 euro z groszami...Bardzo dużo ale dla obcokrajowca który ją kupił nie było to chyba aż tak dużozgadza sie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 21 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Młody a powiedz czy w ogóle zwróciły ci sie pieniądze, które w nią wsadziłeś, a wygląda na to że wsadziłeś niemało. Ale według mnie warto było, bo sprzęcik był super. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Ja leje Esso Super 2T. Koszt - jakies 25zl za litr, jest to olej syntetyczny. Miksolu mam dosc. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Młody a powiedz czy w ogóle zwróciły ci sie pieniądze, które w nią wsadziłeś, a wygląda na to że wsadziłeś niemało. Ale według mnie warto było, bo sprzęcik był super. masz calkowita racje - zwrocily sie 8) koszta:- zakup moto 1300- tarcza tyl+pompa+waz+tokarz - 200- wyswietlacz - 30 8) - remont silnika, lozyska kol, itp - 400- opony - 150- lakierka, piecowka calego moto - 200- reszta (lusterka, kierunki, instalacja elektryczna) 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 - opony - 150 - lakierka, piecowka calego moto - 200 :mrgreen: to sie nazywa mieć znajomości :mrgreen: Jesli chodzi o olej to ja uzywam Mixol`a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 sadzisz ze w ogarku 200 znajduje sie silnik ktory jest wyżyłowany na maxa ?? nie... silnik zwykly ogarka mial 2 konie a moj byl "nakrecony" bo zwykla moc mi nie wystarczala. wycisnalem z niego(oczywiscie na luzach) jakies 4 konie, ale ciagle go forsowalem i to dlatego musialem miec doba ochrone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wats Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Ja leje Castrola TT koszt około 29-31 zł (mineral) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 nie... silnik zwykly ogarka mial 2 konie a moj byl "nakrecony" bo zwykla moc mi nie wystarczala. wycisnalem z niego(oczywiscie na luzach) jakies 4 konie, ale ciagle go forsowalem i to dlatego musialem miec doba ochrone.Po odblokowaniu ma już 3,5KM. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Cytat:- opony - 150 - lakierka, piecowka calego moto - 200 to sie nazywa mieć znajomości lakierka kosztowala dokladnie 170 zeta: bak, 2 boczki, blotnik przodpiecowka 30 zeta: rama, lampa, polki, stopki, wahacz, pompy i wszystko co sie jeszcze dalo :mrgreen: p.s. do lakiernika Edka mam "przez sciane", do chlopakow z piecowki to mam 1km, do tokarza-slusarza-spawacza-magika Henka 1km, do szlifierni (waly,cylindry) 5km, na zlom samochodowy 1km, takze jestem ustawiony 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi