LUZIPOWER Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 Powiedcie mi ile kosztuje regeneracja wałutylko pamietaj - daj do kogos kto ma sprzet ! ja przy Cagiva Mito 125 dalem do kolesia ktory byl mistrzem w takich sprawach... ale do takich moto jak WSK, MZ itp. ! Zrobic zrobil (nawet specjalnie zamawial jakies "czpienie" do roboty) ale chwlike po tym znowu to samo ! (pierscienie wtedy oryginaly kupilem, dozownik byl ustawiony tak, ze oleju bylo duuuzo, i nie przydzieralem maszynie, a jednak... - uwazam, ze przez zle zregenerowany korbowod) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek DT Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 Mi DT stuka, ale jest to sworzen. Zawsze pali od pierwszego, wiec narazie nie oplaca mi sie rozbierać silnika, nic mu nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 czy to sworzen to latwo sprawdzic, odkrecasz uklad wydechowy (dyfuzor) wkladasz palucha do cylindra i pomacaj tlok, jak sie rusza na boki, kreci sie to znaczy ze masz luzy (na tloku albo na swozniu), najlepiej to sprawdzic to w ten sposob ze scigasz glowice i cylinder (w chlodzonych powietrzem 2T bardzo latwo) no i ruszasz tlokiem, jak chodzi na bok na sworzniu (dla nie zorientowanych to jest taki no sworzen ktory trzyma tlok) no i poruszac nim, wtedy to bedzie czuc czy lata, a korbowod to moze chyba stukac dlatego ze lozysko sie zuzylo i ma luzy, lub tez sie pogial, regeneracja to chyba wyjscie ale nie dla kogos kto to spierdzieli, w mojej okolicy jest taki klient co to robi ale wole pojechac 30km do innego miasta gdzie koles ma nowoczesne maszyny do tego i tego na bank nie spierdzieli... jak powiedzialem cos zle to powiedzcie kolega mial luz na tloku i pierscien mu pekl, kawalek tloka przy pierscieniu odprysnal i porysowal cylinder, moto palilo z zapychu ale fatalnie, myslelismy ze to cos innego ale jak sciagnelismy glowice i cylinder to wyszlo na jaw co jest grane. wiec radze sluchac co wam maszynka szepcze do ucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 koles ma nowoczesne maszyny do tego i tego na bank nie spierdzieli... toz to samo powiedzialem ;) radze sluchac co wam maszynka szepcze do uchaotoz to ! jak jest sie "gluchym" na Jego wolania to moze byc pozniej nieciekawie ! wystarczy chciec ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Panie FosGate. Jeżeli rozleci się koszyk prowadzący kulki lub rolki w łożysku to pojawia się luz i łożysko stuka. Wtedy czop wału telepie się góra-dół i słyszymy stuk. Skutkiem tego jest również przyspieszone zużycie łożyska korbowego i przeciwległego głównego.Co do sworznia tłokowego, to Koledzy powyżej mają rację. Nie można tego wykluczyć, a sprawdzić łatwo. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Wskrzesiłem temat :D Przepraszam za taki wybryk ale nie widziałem sensu w zakładaniu nowego Posta :!:A więc sprawy mają się tak, w końcu się zebrałem, wyjełem silnik z ramy i posprawdzałem luzy :!: Na korbowodzie i przy sworzniu jeżeli jest jakiś luz to jest on znikomy(ledwo wyczuwalny) i bardziej wyczuwam luz na boki który jest normalny niż ten góra-dół. Za to kiedy poruszałem Magnetem (góra-dół) okazało się że jest luz. Kiedy ruszam magnetem cały wał się rusza i jest to widoczne :!: Czy myślicie że te stuki mogły być spowodowane luzem na łożysku :?: Jeżeli tak to zalecacie mi rozpołowić silnik i zmienić to łożysko czy założyć cylinder i dokatować sprzęta do końca sezonu a potema kapitalke :?:Ja jestem za wymianą odrazu, ale może się myle :!: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 korbowód na boki musi mieć luz. Łożyska na wale musisz szybko wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewertas Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Ja tez polecam wymiane zuzytych lozysk na wale jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 A ile ich tam dokładnie jest :?:Ja od kogoś słyszałem że jest tam tylko jedno łożyskp :!: :?:Jakiej firmy łożyska polecacie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 A ile ich tam dokładnie jest Ja od kogoś słyszałem że jest tam tylko jedno łożyskp Jakiej firmy łożyska polecacie Na wale są dwa a za 40zł/szt masz juz super lozyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 A ile ich tam dokładnie jest 2 Jakiej firmy łożyska polecacie SKF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 SKFDrogie są :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 z 50zł za sztuke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 7 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Ja jeszcze mam takie pytanko: Czy fabryczny luz na łożyskach może być wyczówalny :?: A jeżeli tak to jak bardzo :?: Może to normalne że magneto delikatnie się rusza, chociaż kiedy za nie złapie i pomacham to słysze normalny klekot na łożyskach :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Może to normalne że magneto delikatnie się rusza, chociaż kiedy za nie złapie i pomacham to słysze normalny klekot na łożyskach NIe ma prawa nawet drgnąć a co dopiero sie ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi