Skocz do zawartości

Zlot GS 500E i innych??

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo,ze wszyscy nie przyjadą,bo za daleko,bo sesja,bo brak kasy,bo za zimno czy za ciepło będzie,bo mama nie pozwala:))).....

W końcu nie jest powiedziane,że byłoby to jedyne takie spotkanie w roku,prawda? Raz przyjadą jedni, zaś innym razem inni.

P.S.

A teraz z innej beczki. Jaką mi polecacie właściciele GS-ów kupić oponkę na tył do mojej maszynki (oczywiście nową). Obecnie Mam Bridgestone Battlax BT-39R. Pojeździłem na niej 5000 tyś. i mało co z niej zostało. Ponoć jest bardzo miękka,przez co ma dobrą przyczepność,ale również jej żywotnośc jest bardzo niska. Jako, że jeżdżę głownie turystycznie i nie za szybko, to chciałbym kupic oponkę jak najtrwalszą. Może być o gorszej przyczepności, ale żeby sie tak szybko nie ścierała. Niestety,nie stać mnie na wymianę ogumienia dwa razy do roku.

Chciało mi się poszukać i tu są namiary na Borki - nie chcę się upierać, ale było naprawdę fajnie :D http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...highlight=borki

Co do oponki, to ja właśnie wczoraj rozpoczęłam 16-ty tysiąc na takim oto Metzelerku ME 550 z tyłu:

11012056.jpg

...i nie zanosi się na konieczność jej wymiany w najbliższym czasie.

Z przodu miałam zamontowaną również oponę Metzelera MEZ 1, ale niestety poległa na polskich dziurawych drogach i dorobiła się dorodnego purchla, więc mimo jeszcze całkiem głębokiego bieżnika, przy ok. 13 tyś przebiegu musiałam ją zmienić na nową - kupiłam oponę tego samego typu, jak ta z tyłu i jak na razie spisuje się b. dobrze :D

Pozdrawiam

Aguś ;)

A czy jeśli w nazwie motocykla występuje element GS (jak w GSF ;) ), to da się na upartego podciągnąć? :D  :twisted:

Weźmie się jakąś chemię na zlot i tą literkę F zmyjemy :D , odłączy się 2 gary, żeby było w sam raz i odkręcimy jedną tarczę z przodu. Wtedy dopiero maszyna przejdzie :P

Chyba jednak sobie tę imprezkę odpuszczę. :lol:

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

Oki!!nie ma co sie rozdrabniac termin Boze Cialo(albo sam weekend obok), Borki!!! Kto bedzie to bedzie, porobimy zdjecia i rozeslemy reszcie i bedzie git! Potem za miesiac albo 2 znow cos wykombinujemy! kto jest gotow podjac sie wyszukania noclegu z miejscem na ognisko w Borkach?? Kto opracuje pobliskie atrakcje turystyczne?? ja mam tylko net w job'ie i mi ktos caly czas zerka przez ramie.....

...i troche spontana prosze, musi sie udac!!

Będę teraz w Łodzi na motobajzlu. A potem wracamy przez Łowicz, Arkadię, Nieborów i zachaczamy o jezioro Sulejowskie. Mogę się zorjentować jak tam wygląda sytuacja ze zrobieniem jakies imprezki. Może jekieś pole namiotowe. Jeśli jest tu na forum ktoś z Łodzi lub okolic i chciałby sie ze mną przejechać w tej sprawie to zapraszam jak najbardziej.

Pozdro 4All

Witam,

czyli mój pomysł z terminem pasi :twisted: to mi się podoba.

Termin: 19/20, 20/21, 21/22 maj roku pańskiego 2005??

Miejsce: Zalew Sulejowski, Borki ??

Trzeba wybrać termin i miejsce i domki rezerwować.

Kto mieszka obok niech się przekula na miejsce i obada sprawe, po co, jak, gdzie i dlaczego.

No i zapisywać się kto jest chętny.

Z nudów stworzyłam wstępną listę:

1. DrDredd

2. Boniek

3. MrMax

4. MarianKa

5. swiruradom

6. Pooh

7. Astarte

8. marciolis

9. blankaP

10. MasterDD

11. zbyhu

12. tubapl

13. kuba077

14. agrzegorek

15. zurek1976

16. Marcineoux

17. Agghia

18. Olsen (GSF :D )

19. ?? (jest chyba jeszcze parę gs-ów na forum)

Oczywiście wydaje mi się ze niegs-y też mogą być, ale z flaszka zebysmy im przebaczyli ze nie jezdza na takiej zacnej maszynie :D

Oczywiście to tylko wstępna lista osób które udzielały sie w temacie, zobaczymy ile z tego zadeklaruje przyjazd.

pzdr @starte

Marcineoux => Ja kupilem do swojego opony Heidenau'a.

Sa tanie, ale tez sa miekkie (to chyba z kazdymi nowymi oponami tak jest).

Na przod 110/70 - 180 zl

na tyl 130/70 - 250 zl

Ceny moga sie roznic o pare zl, nie jestem pewny.

A zamowic je moznesz na http://www.e-motocykl.com.pl

Wysylka jest gratis, jezeli masz zamowienie ponad 400 zl.

Opony sa dobre, ale jak to z nowkami bywa i przy mojej jezdzie - dosc szybko sie scieraja :-/

[edit]

Co do zlotu, te Borski sa strasznie daleko ode mnie. Tym bardziej przeraza mnie : kasa, sesja, samotnosc w podrozy, kilometry.

Po prostu mam do Was za daleko. Gdyby Fredi na swoim sie jeszcze wybral, to tez zmienia sprawe. Ale jak narazie odpowiedz brzmi niestety - nie :D

A nie ukrywam ,ze bardzo chcialbym sie zjawic na takim spotkaniu GS'ow.

Pozdr.

Hej Marcineoux Tez jade do Lodzi w Sobote to mozemy sie spiknac. zwlaszcza ze czesciowo trasa sie pokrywa.

A co do tych co nie moga teraz to nastepny zjazd zrobimy w innych okolicznosciach przyrody (blizej tych co nie byli). A Boze Cialo jest 26 wiec Boniek dasz rade.

Uwaga do Astarte!!Boze Cialo jest 26 no wiec wtedy albo w tym weekendzie zaraz potem.

Jeszcze coś.

A może spotkalibyśmy (my GS-owcy) w Twierdzy Modlin w przyszły weekend? Czytałem sobie o tym zlocie w necie i zapowowiada się super impreza. Będzie grał DŻEM (głownie o to jadę). No i nie tak drogo. Ponoć wjazd 30 zł (solo) na trzy dni. Według mnie taniocha.Tu jest link:

http://www.twierdzamodlin.pl/zdjecia.html

Może właśnie najpierw się spotkać całą paczka na jakimś zlocie. Odpadło by juz szukanie miejca, noclegu i całe te duperele. Co wy na to?

Jeszcze coś.

A może spotkalibyśmy (my GS-owcy) w Twierdzy Modlin w przyszły weekend? Czytałem sobie o tym zlocie w necie i zapowowiada się super impreza. Będzie grał DŻEM (głownie o to jadę). No i nie tak drogo. Ponoć wjazd 30 zł (solo) na trzy dni. Według mnie taniocha.Tu jest link:

http://www.twierdzamodlin.pl/zdjecia.html

Może właśnie najpierw się spotkać całą paczka na jakimś zlocie. Odpadło by juz szukanie miejca, noclegu i całe te duperele. Co wy na to?