Skocz do zawartości

Zapali i gaśnie Wsk 125

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłużeszego czasu prubuje wyregulowaś moją WSk 125. ale zawsze gdy się zagrzeje to gaśnie i się potem nie da odpalic. Prubowałem już regulacji zapłonu i wydaje mi się że jest dobrze wyregulowany a mimo to nie chce odpalić. Jak jest zimny to odpali ale jak się doda gazu to silnik się dusi powietrzem, powiedzili mi, że to zatkany wydech więc go wyczyściłem i nic nie pomogło. Kompresja jest dobra, świeca również, kondensator i cewka zapłonowa terz nowe. PROSZE POMUŻCIE BO MI JUŻ BRAKŁO POMYSŁÓW CO Z NIOM MOŻE BYĆ, Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC

Gość Piotrek

jak sie tak zrobi to daj mu pod świece wache i jak odpali tzn ze to gaźnik miesza bo nie dostaje paliwa a jak nie bedzie chciał palić tzn ze to zapłon, lipna świeca itd takie jest moje zdanie

PZDR

• 1 miesiąc temu...

jak jest rozgzany to raptownie gasnie czy najpierw dusi sie i traci moc a potem gasnie

jak tak zo moze puchnac cylinder

przyczyna zly nominal cylindra w stosunku do tloka

tzn. cylinder moze byc po pierwszym szlifie, a tłok do cylindra po 2 szlifie

www.sokolriders.com

--- jezdze bo lubie ---

tzn. cylinder moze byc po pierwszym szlifie, a tłok do cylindra po 2 szlifie

Pierwszy szlif i tłok na 2 szlif. Bzdura !! On wogule nie wejdzie do cylindra. No chyba że wbnijesz go młotkiem. ;)

To nie jest wina cylindra. Moim zdaniem za dużą masz przerwa na przerywaczu. Ja maiłem taki sam problem. Zmnieszyłem i jest OK. Jeszcze wkręć całkiem śrube ragulacji biegu jałowego i wtedy zobacz.

wedlug mnie to wina swiecy lub przerywacza ostatnio kupilem nowy i jak sie nagral troche to zawazylem ze nit na mloteczku co trrzymie ta platynke rozgrzewal sie i wogole nie bylo przerwy nie wiem z czego bylo to wykonane ze sie topilo ale kupilem nowy i jest ok :mrgreen:

no to rzescie mu bakcyla zadali  :lol:  kazdy o innego doradzil  8)  powodzenia w szukaniu i usuwaniu usterki, ale jak dla mnie to zle wyregulowany gaznik....

:mrgreen:

Przyczyn może być do 1 do 100. Wszystko może być. Moim zdaniem to zapłon ewantualnie jak bezyna nie dochodzi to gaźnik brudny.