lasuch86 Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Od dłużeszego czasu prubuje wyregulowaś moją WSk 125. ale zawsze gdy się zagrzeje to gaśnie i się potem nie da odpalic. Prubowałem już regulacji zapłonu i wydaje mi się że jest dobrze wyregulowany a mimo to nie chce odpalić. Jak jest zimny to odpali ale jak się doda gazu to silnik się dusi powietrzem, powiedzili mi, że to zatkany wydech więc go wyczyściłem i nic nie pomogło. Kompresja jest dobra, świeca również, kondensator i cewka zapłonowa terz nowe. PROSZE POMUŻCIE BO MI JUŻ BRAKŁO POMYSŁÓW CO Z NIOM MOŻE BYĆ, Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbrus Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Moim zdaniem gaznik .Pobaw sie w ustawienie iglicy powinna byc ustawiona w 3 zapinke od dolu. Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 jak sie tak zrobi to daj mu pod świece wache i jak odpali tzn ze to gaźnik miesza bo nie dostaje paliwa a jak nie bedzie chciał palić tzn ze to zapłon, lipna świeca itd takie jest moje zdaniePZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 jak jest rozgzany to raptownie gasnie czy najpierw dusi sie i traci moc a potem gasniejak tak zo moze puchnac cylinderprzyczyna zly nominal cylindra w stosunku do tlokatzn. cylinder moze byc po pierwszym szlifie, a tłok do cylindra po 2 szlifie Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 tzn. cylinder moze byc po pierwszym szlifie, a tłok do cylindra po 2 szlifiePierwszy szlif i tłok na 2 szlif. Bzdura !! On wogule nie wejdzie do cylindra. No chyba że wbnijesz go młotkiem. ;) To nie jest wina cylindra. Moim zdaniem za dużą masz przerwa na przerywaczu. Ja maiłem taki sam problem. Zmnieszyłem i jest OK. Jeszcze wkręć całkiem śrube ragulacji biegu jałowego i wtedy zobacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 a moim zdaniem to tłok który puchnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yolaos Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Prawdopodobną przyczyną może być cewka zapłonowa.Może pod wpływem temperatury dostawać gdzieś przebicia i iskry na świecy nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 no to rzescie mu bakcyla zadali :lol: kazdy o innego doradzil 8) powodzenia w szukaniu i usuwaniu usterki, ale jak dla mnie to zle wyregulowany gaznik....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 wedlug mnie to wina swiecy lub przerywacza ostatnio kupilem nowy i jak sie nagral troche to zawazylem ze nit na mloteczku co trrzymie ta platynke rozgrzewal sie i wogole nie bylo przerwy nie wiem z czego bylo to wykonane ze sie topilo ale kupilem nowy i jest ok :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 17 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2005 no to rzescie mu bakcyla zadali :lol: kazdy o innego doradzil 8) powodzenia w szukaniu i usuwaniu usterki, ale jak dla mnie to zle wyregulowany gaznik....:mrgreen: Przyczyn może być do 1 do 100. Wszystko może być. Moim zdaniem to zapłon ewantualnie jak bezyna nie dochodzi to gaźnik brudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi