wieczny student Opublikowano 25 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2005 oooo :-) dzieki za fotki, troche sobie powspominalem... hehe, nawet moj sprzecior sie zalapal caly na jedna fotke :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xant Opublikowano 26 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2005 tylko plis, plis.... żeby w sierpniu to było widoczne WIELKIMI literami i przyklejone na górze, bo ja przegapiłem :banghead: _____________CBR600F2 blue Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 No i coś już wiadomo o sierpniowej edycji?? :) Mam nadzieje że tak! Jeśli ktoś coś wie to niech pisze od razu bo nie mogę się doczekać! Simak_Enduro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Impreza na Bemowie - Kulikowisko Letnie - 20 sierpnia w tym samym miejscu co za pierwszym razem. Godzina rozpoczęcia szkolenia i zabawy - 9.00Może to wcześnie, lecz najpóźniej o 14.00 muszę się zbierać, bo obowiązki gościa na weselu przyjaciół gonią. Program planowanych wygłupów:- countersteering oraz slalom bez trzymanki 8O - omijanie przeszkód bez hamowania i z hamowaniem :? - przegazówka, czyli kulturalna zmiana biegów w dół :roll: - hamowanie z redukcją, będzie wesoło gdy dojdzie robienie przegazówki ;) - grill z wesołą obsługą- stójki bez podparcia, czyli jazda w korku z fasonem- ciasne nawroty, czyli dupsko na zewnątrz - w ksiażce wyczytałem :D Zaopatrzenie grilla w rękach uczestników imprezy, każdy przynosi coś co zostanie obrobione nad węglem drzewnym. Znów przyda się wolontariusz (wolontariuszka) do obsługi rzeczonego przybytku. Igor który był w pierwszej ekipie zprawdził się rewelacyjnie.Napoje wyłącznie bezalkoholoweNad porządkiem będą czuwać w czynie społecznym zaproszeni policjanci i żandarmi motocyklisci.Obowiązkowy kask, rękawice, buty, reszta ubioru mile widziana stosownie do dosiadanego motocykla. Nawet jeżeli ma być upał, a ktoś zastanawia się nad założeniem skór - nie ma się co zastanawiać - brać skóry.Nie będę nikomu zaglądał w termin badań technicznych, nie mnie to sprawdzać, jednak proszę by maszyny uczestniczące w ćwiczeniach były możliwie najsprawniejsze. Braki w ogumieniu, hamulcach i inne dotyczące bezpośrednio bezpieczeństwa dyskwalifikują maszynę. Braki w szarych komórkach dyskwalifikują zawodnika :P Sprawy organizacyjne zajęć w celu poprawienia spokoju ducha zawodników i nas ( ja i Piotrek Gadaj). :arrow: Musimy wyznaczyć osoby które będą w zgrabny i bezpieczny sposób poprawiać pachołki. Na poprzedniej imprezie miał miejsce epizod gdzie przewrócony pachołek zaczął poprawiać jeden z przejeżdżających zawodników. Skutkiem był zator i ryzyko karambolu. Osoby ćwiczące nie poprawiają niczego na miejscu ćwiczenia. Od tego będą wyznaczone osoby, np. z odpoczywających :P :arrow: Musimy zadbać o czystość nawierzchni w kilku miejscach przejazdu. Będą szczotki do zamiatania betonu z luźnych ziarenek piasku i żwiru - znaczy się trzeba przydzielić komuś te szczotki, jednak w trybie rotacyjnym, żeby szczotka pracująca na danym zakręcie nie była obsługiwana ciągle przez jedną osobę. :arrow: Okazało się na pierwszyn szkoleniu że dwie osoby dowodzące ruchem na placu to za mało. Do tego dochodzi tłumaczenie zagadnienia osobom mniej zaawansowanym i bardziej zakręconym. Będę potrzebował wolontariuszy z grona bardziej doświadczonego w siodle, do pomocy w wyłapywaniu błędów u osób początkujących i wystraszonych. Zaprawszam wszystkich forumowiczów. Można zabrać przyjaciół - niekoniecznie zmotocyklizowanych. Dresiarstwa nie zapraszam. Fuct'u także :banghead: Jakieś pytania? Piszcie lub telefonujcie: 692 026 505. Jeżeli nie odbieram (bo np. jadę) proszę zostawiś esemesa.Pozdrawiam. Kulik. kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 No to niestety nie tym razem :PBęde mógł sie zadowolić relacjami innych bo będe w turcji...a szkoda bo miałem nadzieje że się uda...ale wszystkiego mieć nie można...czekam więc na kolejną edycję....wtedy już mam nadzieję na dobrym motocyklu ;) Jedyne co mogę to rzyczyć udanej imprezy :D Aby pogoda dopisała, ludzi było jeszcze więcej i żaden motocykl szlifa nie zaliczył!Pozdrawiam Całą Ekipę z Poprzedniej Edycji.Ps. Tomku dziś dowiedziałem się że jeden ze znajomych mojej mamy jest twoim kursantem...Maciek..niski, także po służbie w wojsku, wielbiciel gór! http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Cholera!!!! Będę w tym czasie w Dusznikach. Co za niefart!!!!!!!!!! ;) Szkoda....... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Spoko, będzie jeszcze edycja jesienna ;) kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 rozpieszczasz nas :-) ja postaram sie pojawić "saharą" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Uff to mnie pocieszyłeś ;)Tylko chyba wtedy będzie taka frekfencja że trzeba będzie powiększyć rozmiary placu :D http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiruradom Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Spoko, będzie jeszcze edycja jesienna Trzymam Cię za słowo: 1sza edycja- nie miałem motocykla- stał u lakiernika ( 1,5 miecha mu to zajeło. by go ch....j strzelił ) 2ga- niestety znów mnie omienie ( teraz jestem niepełnosprawny) TAK WIĘC licze na tzw. jak wspomniałeś " jesienną edycje" A takie lekcje niewątpliwie by mi sie przydały - może bym uniknął tego zdarzenia z marszałkowskiej z poczatku LIPCA ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babajaga Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 chętnie bym znów wpadła, ale akurat w tym czasie będę wzorową mamusią przebywającą ze swymi synkami gdzieś na plaży :? pozdrowienia dla Tomka i kursantów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=30661 Tu piszmy. Temat chwilowo zamykam, co by nie było bałaganu i powtarzania się w dwóch miejscach. Pozdro, pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi