Przemek PbS Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Witam czym mam wyczyscic kask wewnatrz. Dodam ze nie mam niestety wyciaganego wkladu z kasku. Widzialem kiedys na allegro specjalny preparat firmy Xeramic niestety teraz go nie widze, a kask dopomina sie o jakies wyczyszczenie. U mnie w Motosprzecie tez nie maja tego specyfiku. To moze macie jakies swoje metody , moze jakies domowe przekazywane z dziada pradziada :lol: , bo chyba nie jezdzicie cale zycie w usyfionym kasku chyba ze co sezon zmeniacie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Hmmm,ciężka sprawa ;) ,ja mam środek wykmowany,jak każdy kask crossowy,jak chcesz to moge popytać ile kosztuje ten Xeramic,bo jest on u nas w sklepie motoryzacyjnym,jak coś to bym mogł ci wysłać, ale czy jest sens :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 To moze macie jakies swoje metody ' date=' moze jakies domowe przekazywane z dziada pradziada , bo chyba nie jezdzicie cale zycie w usyfionym kasku chyba ze co sezon zmeniacie [/quote']Hmm..... jest jedna w 100% skuteczna a nazywa sie kominiarka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theBald1 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 SHOEI na swojej stronie przy niewyjmowanym wnętrzu zaleca zamoczyć cały (!) kask w letniej wodzie. A później musi schnąć co najmniej 48 godzin w suchym przewiewnym miejscu, bez użycia żadnych suszarek! http://www.shoei-europe.com/en/faq.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Czemu bez suszarek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 SHOEI na swojej stronie przy niewyjmowanym wnętrzu zaleca zamoczyć cały (!) kask w letniej wodzie. A później musi schnąć co najmniej 48 godzin w suchym przewiewnym miejscu' date=' bez użycia żadnych suszarek!http://www.shoei-europe.com/en/faq.php[/quote'] Nie tylko shoei, arai'e również tak się czyści - letnia woda, płyn do kąpieli albo szampon i mycie.Potem garnek na słońce, kilka godzin i suchutki. Od lat w taki sposób czyszczę kaski i jeszcze nic im się od tego nie stało.A suszarek nie zalecają używać, żeby nie wstąpił się materiał używany na wyściółkę, bo zbyt` wysoka temperatura może to zrobić.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi