Skocz do zawartości

Tuning Simson !!!!! a takze chart i inne

Mariush
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

w tym opisie jest to opisane.. ale szkoda

Opis mało da jak ktos nie miał z tym do czynienia i nie ma praktyki.

Ja wybilem tulej w niemieckim cylindrze w domowych warunkach

Ja też. Wygrzewałem nad gazem. Na 3 próby jedna sie nie duała bo tuleja pprzy wbijaniu pekła

Ja z tym cylindrem poszedlem do dziadka. Dziadek przez cale zycie jest kowalem, to jak zaproponowalem mu zeby pogrzac cylinder, to mnie wysmial. Spytal sie tylko mnie z czego jest cylinder, jak aluminium to daj mi mlot 5 kg i tuleje. Tulej na kowadle, a na tulei cylinder, 10 razy puknal i tulej w reku trzymal :) :( :lol: :lol:

Wyjęcie tuleji to i tak pryszcz przy zmianie az rozrządu i wielkości okien.

U mnie w miesice zajmuja sie tym 3 osoby ale tylko jeden umnie to bardzo dobrze. Uczył sie od Goscia co potrafił w silnik Cz wpasowac cylinder od sisona i w ten sobsób robił dla klubu crosowe 50 na bazie CZ 516. Jezeli Mariush siedzi w temacie to powinen kojrzyć pana Patyka z Ostródy.

Uczył sie od Goscia co potrafił w silnik Cz wpasowac cylinder od sisona i w ten sobsób robił dla klubu crosowe 50 na bazie CZ 516

To znaczy, ze cylinder w simsonie byl taki sam jak w CZ?? Okna, ilosc, kanaly byly tak samo jak w CZ w simsonie?? Dobrze zrozumialem??

Ja z tym cylindrem poszedlem do dziadka. Dziadek przez cale zycie jest kowalem, to jak zaproponowalem mu zeby pogrzac cylinder, to mnie wysmial. Spytal sie tylko mnie z czego jest cylinder, jak aluminium to daj mi mlot 5 kg i tuleje. Tulej na kowadle, a na tulei cylinder, 10 razy puknal i tulej w reku trzymal  ;)  :P  :lol:  :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no ladnie na kowadle wybic tuleje, ladnie ladnie!!! ciesze sie daj mi swoj adres, bede wysylal ci cylindry, a twoj dziadek bedzie mi wybijal tuleje!!!, nie obraz sie ale to sa brednie,

Mariush, co kraj to obyczaj. ;)

no ladnie na kowadle wybic tuleje' date=' ladnie ladnie!!! ciesze sie daj mi swoj adres, bede wysylal ci cylindry, a twoj dziadek bedzie mi wybijal tuleje!!!, nie obraz sie ale to sa brednie,[/quote']

Powiedz mi czemu brednie??!!!

Ja mowie prawde tak jak bylo. Kazdy w domowych warunkach wybije tulej, jesli potrafi.