rzemyk90 Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 po drugie trzeba wybic tuleje pod naciskiem 20ton' date=' bez tego urzadzenia nic nie zrobimy[/quote'] Ja wybilem tulej w niemieckim cylindrze w domowych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 w tym opisie jest to opisane.. ale szkoda Opis mało da jak ktos nie miał z tym do czynienia i nie ma praktyki. Ja wybilem tulej w niemieckim cylindrze w domowych warunkachJa też. Wygrzewałem nad gazem. Na 3 próby jedna sie nie duała bo tuleja pprzy wbijaniu pekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariush Opublikowano 17 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 no wlasnie a ja wybijam prasa i tuleja nie peka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 Ja z tym cylindrem poszedlem do dziadka. Dziadek przez cale zycie jest kowalem, to jak zaproponowalem mu zeby pogrzac cylinder, to mnie wysmial. Spytal sie tylko mnie z czego jest cylinder, jak aluminium to daj mi mlot 5 kg i tuleje. Tulej na kowadle, a na tulei cylinder, 10 razy puknal i tulej w reku trzymal :) :( :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 Ale wiadomo, że na prasie zrobi sie to szybciej i lepiej niż na kowadle młotkiem. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 Wyjęcie tuleji to i tak pryszcz przy zmianie az rozrządu i wielkości okien.U mnie w miesice zajmuja sie tym 3 osoby ale tylko jeden umnie to bardzo dobrze. Uczył sie od Goscia co potrafił w silnik Cz wpasowac cylinder od sisona i w ten sobsób robił dla klubu crosowe 50 na bazie CZ 516. Jezeli Mariush siedzi w temacie to powinen kojrzyć pana Patyka z Ostródy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 Uczył sie od Goscia co potrafił w silnik Cz wpasowac cylinder od sisona i w ten sobsób robił dla klubu crosowe 50 na bazie CZ 516 To znaczy, ze cylinder w simsonie byl taki sam jak w CZ?? Okna, ilosc, kanaly byly tak samo jak w CZ w simsonie?? Dobrze zrozumialem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 to był przerobiny cyllinder od simsona ( okna i kanały) wpasowany w katrery od silnika cz 125 model 516. widziałem to tylko raz ale za to na chodzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariush Opublikowano 17 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2005 no ladnie na kowadle wybic tuleje, ladnie ladnie!!! ciesze sie daj mi swoj adres, bede wysylal ci cylindry, a twoj dziadek bedzie mi wybijal tuleje!!!, nie obraz sie ale to sa brednie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Cz. Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 Ja z tym cylindrem poszedlem do dziadka. Dziadek przez cale zycie jest kowalem, to jak zaproponowalem mu zeby pogrzac cylinder, to mnie wysmial. Spytal sie tylko mnie z czego jest cylinder, jak aluminium to daj mi mlot 5 kg i tuleje. Tulej na kowadle, a na tulei cylinder, 10 razy puknal i tulej w reku trzymal ;) :P :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no ladnie na kowadle wybic tuleje, ladnie ladnie!!! ciesze sie daj mi swoj adres, bede wysylal ci cylindry, a twoj dziadek bedzie mi wybijal tuleje!!!, nie obraz sie ale to sa brednie, Mariush, co kraj to obyczaj. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 ile około kosztuje sam szlif simka Fi 38 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariush Opublikowano 18 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 30pln + 10 pln za przesylke w jedna strone+ w druga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 a ile kosztuje szlift cylindra + dopasowanie tloka itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 no ladnie na kowadle wybic tuleje' date=' ladnie ladnie!!! ciesze sie daj mi swoj adres, bede wysylal ci cylindry, a twoj dziadek bedzie mi wybijal tuleje!!!, nie obraz sie ale to sa brednie,[/quote'] Powiedz mi czemu brednie??!!!Ja mowie prawde tak jak bylo. Kazdy w domowych warunkach wybije tulej, jesli potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariush Opublikowano 21 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 tak mow mi jeszcze....nie chce sie z toba klócic! wybijaj dalej koniec tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi