hormon Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Witam mam takie pytanko wszsycy wiedza ze sporty takie jak enduro motocross ja bardzo wykańczajace , wiec bez przygotowania po smiganiu jestesmy wykonczyni kompletenie . Jak i co cwiczycie bo ja osobiscie sobie pod wiezcór kilkadziesiat pompeczek zrobie pobiegam sobie od czasu do czasu , i posmigam ostro na rowerku - gdzies czytalem ze zawdowcy wogole nie biegaja tylko smigaja na rowerach . Wedłog mnie rece w tych sportach powinny byc najmocniejse . co wy na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Moim zdanie bardzo wazny jest trening na barki. Kazdy skok odbija sie nie tylko na rece ale tez na barki. Bardzo dobrym cwiczeniem jest chodzenie na rekach. Rozwija nie tylko wszystkie partie miesni rak, z barkami wlacznie ale takze trenujesz koordynacje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Motocrosowcy dużo biegają a co do roweru to czesem jeżdzą a często np mają taki trening, że rower pod górke podpychają a na nim zjeźdzają, Robią tak zwane interwały. Co do siłowni to robia trening na wytrzymałoścf a nie taki jak kulturyści - czyli duożo wiecej powtórzeń i mniejszy ciężar. Co do rąk to bardzo ale to bardzo ważne są przedramiona i nadgastki. Dzieki nim kotrolulesz motocykl. Kup sobie ściskacze i ćwicz kiedy tylko masz czas. Druga sprawa to na kijku nawijasz ssznurek z jakimś małym ciężarem i stajesz zwyprostowanymi rękami i ten sznurek nawijasz i rozwiajsz i robisz tak aż rece spuchną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Dzieki za rady z tym nawijaniem sznurka ,bardzo ciekawa sprawa teraz czasu bede mial duzo mam gierke w gipsie to sie nudzic bede a tak pocwizce i mi sie przyda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 A ja polecam sztuki lub systemy walki. Pod katem wytrzymalosci na enduro, najlepsze bedzie JUDO :mrgreen: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 To troche jest tak ze kazdy z nas jest inaczej zbudowany i musi miec inny trening. Ja np nigdy nie mialem problemow z nogami (poza skrecona kostka), to samo z nadgarstkami. Ale wiadomo wszystkie miesnie tzeba miec wycwiczone jak chce sie jezdzic w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Polecam lektóre tego posta z forum motocross.com.pl http://www.motocross.com.pl/forum3/viewtop...der=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lulek001 Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Oczywiście, że kondycja jest ważna. Osobiście jednak uważam, że najważniejsza jest technika i praca nogami. Przecież maszynę crossową i enduro trzyma się głównie nogami. Nawet Pudzian tylko rękami nie dałby rady dłużej niż 5 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Ja proponuje chodzic na basen oraz duzo jezdzic na rowerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 nie powinno sie biegać bo to niszczy stawy, lepszy jest rower Ja proponuje chodzic na basenna basen tak ale nie można pływać żabką bo to za bardzo rozluźnia kolana i to potem tylko szkodzi na motorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 no na barki i nadgarstki proponuje tenis :Psam jestem po juz 2 obozach tenisowych po 2 tygodnie, po pierwszym tygodniu na pierwszym obozie ledwo zylem, taka mialem slaba kondycje (wtedy na moto nie jezdzilem),tenis bardzo wzmacnia barki, nadgarstki oraz nogi, tylko nalezy pamietac zeby sie rozgrzac przed gra bo mozna sobie cos uszkodzic. No i podkreslam nie jest to sport tylko dla bogatych, ja gram sobie od czasu do czasu rekreacyjnie z kumplami ktorzy tez za dobrzy nie sa, pobiegasz, pomachasz rakieta i kondycha sie wyrobi, jak tez inni wspomniali rower, tez duzo smigam, zamiast busa to jezdze rowerem do szkoly.no i mozna tez na moto cwiczyc co nie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 No ja np cwicze na silce od ok 5lat i mialem rozne przypadki bylem na masie i wazylem 108 kg ;) zaczynajac z wagi 77 teraz mam 85 czuje sie oki,biegam, nadal cwicze i moje zdanie jest takie wazne abyscie sie wogole ruszali:) nie wazne czy to tenis ,plywanie ipt :D wazne ze cos robisz pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi