Yaco Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Witam, kwestia zasadniczo wszystkim znana, ale jak to bywa w życiu, często o niektórych sprawach zapominamy lub olewamy je - nie warto... Niedawno skończyłem składanie swojego moto do kupy i po krótce mówiąc dałem ciała - nie chciało mi się zwrócić szczególnej uwagi na rozprowadzenie przewodów hamulcowych. Podczas jazdy i normalnego kręcenia kierownicą wszystko wyglądało prawidłowo, nie przyszło mi jednak do głowy sprawdzić co sie dzieje przy zablokowanym/skrajnie skręconym sterze. Prawdopodobnie uratowało mnie to, że miałem stałówki - gumiaki pewnie dawno by już trafił szlag. A taki uzyskałem efekt:http://www.forum.motocyklistow.pl/album_pa....php?pic_id=407Mogłem narobić sobie biedy (albo rodzinie).Z tym nie ma żartówPZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Dobrze, że piszesz może przed składaniem moto ktoś to przeczyta i niewykluczone ze uratujesz komus zdrowie/zycie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Człowiek uczy sie całe zycie i głupi umiera....oby tylko nie przedwcześniez powogu swojej głupoty :flesje: ps. to jest przewód z Twojej "ryczącej" Hondy :?: :buttrock: Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Witam Dobrze, że nic Ci się nie stało... moim jednym z pierwszych błędów jakie popełniłem (a miało to miejsce 15 lat temu) był pośpiech, zakładałem do mojej motrynki :buttrock: nową oponę, szybko chciałem się z tym uporać, żeby trochę pojeździć. Po całej robocie zapomniałem założyć drut, który zaciąga tylny hamulec. Wskoczyłem na sprzęta i jadę (a wyjeżdza się ode mnie z domu 20 metrwową drogą, dość stromą na końcu której trzeba się zatrzymać, bo jest to droga podporządkowana) chciałem przychamować a tu lipa, hamulec nie działa, więc długo nie zastanawiając się katapultowałem się z mojego rumaka :? Efekt? parę zadrapań, siniak na du...e itp. , sprzęt na szczęście cały. Więcej już się nie spieszyłem podczas naprawiania moto:D pozdrawiam Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Niedawno skończyłem składanie swojego moto do kupy Nareszcie Yaco.... już myślałem, że twoja Cebra zostanie stałym elementem krajobrazu garażu Pawla, jak pewien GS :buttrock: . Ładnie ci wyszło spawanie plastików... musimy o tym pogadać przy piffku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Szkoda by bylo takiego ładnego malowania :buttrock: Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi