lechu Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Miales praktyke na motorowerku to luz, ale ja czytam posty typu "1000 na pierwsze moto" to do glowy mi nie przyszlo ze chodzi o pojemnosc. Myslalem ze o budzet jakim dysponuje ta osoba :P. W takich wypadkach to odrazu lepiej sie pomodlic za ta osobe. Nie wiem jak Ty jezdzisz ale z 50cc na 750 to jest bardzo duzy skok. Mysle ze dla mnie bylby za duzy, choc teraz spokojnie bym sobie z takim sprzetem poradzil. Tak na marg to ja lubie szalec na 125cc bo to jest naprawde niezwykla przygoda - zreszta nie ma enduro 750 chyba ze z rajdu Dakar ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2005 ja z 50 przesiadłem sie na Jawe TS 350, potem MZ potem było duzo róznych sprzętów, ale nie ma co gadać wyczynowa crossowa 250 i 125 nauczyła mnie najwięcej ;) także nie ma znaczenia czy z 50 przesiadziesz sie na 600 czy na 1000 liczy sie obeznanie z jazdą i po króciótkim czasie wyczuwasz moto i odkręcasz coraz więcej ale jedni są do tego stworzeni poprostu sie po to urodzili a inni muszą sie długo uczyć i trenować, w duzym stopniu liczą się predyspozycje zdrowotne, fizyczne i psychicznepozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engels Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Nie wiem jak Ty jezdzisz ale z 50cc na 750 to jest bardzo duzy skok. Mój kumpel który jeździ często ze mna jako "plecak", uważa że dobrze ;) A ja uważam że po prostu stosownie do mozliwości i umiejętności... Niejednokrotnie szybciej jeżdżę niektórymi trasami szybciej moim katamaranem niż na moto... :P Z czasem to pewnie będzie ulegać zmianie :mrgreen: Ale póki co to jest tak ponieważ mam zdecydowanie większe doświadczenie katamaranem niż na moto... Prawko na katamarana mam już jakieś osiem lat a na moto dwa... Powtarzam, że wszystko zależy od tego co jest w głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2005 ale wyobrazasz sobie kogos kto nigdy nie w zyciu nie mial stycznosci z motocyklami i chce kupic np. R1?? Bo ja nie wyobrazam sobie jak ten czlowiek ruszy z miejsca nie mowiac juz o jezdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Ja bardzo niechetnie zabieram "pecaka", bo to juz nie ma tej przyjemnosci. O siebie i swoje zdrowie to ja za bardzo sie nie martwie (chociaz kaskaderem nie jestem), ale jazda z plecakiem to jest duza odpowiedzialnosc - bynajmniej dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engels Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2005 ale wyobrazasz sobie kogos kto nigdy nie w zyciu nie mial stycznosci z motocyklami i chce kupic np. R1?? Bo ja nie wyobrazam sobie jak ten czlowiek ruszy z miejsca nie mowiac juz o jezdzie Patrz mój powyższy post którego napsiałem akurat jak Ty wysłałeś swojego... ;) Ale... Wiesz... Jestem w stanie :P Z tym' date=' że nie za dużo takich osób sobie i wyobrażam i, że ten koleś nie będzie przez dłuższy czas w stanie wykorzystać możliwości swojego moto... :P Ja też jeszcze nie wykorzystuję wszystkich możliwości mojego sprzęta... Zgadzam się też tutaj z opinią Lucasa : ale jedni są do tego stworzeni poprostu sie po to urodzili a inni muszą sie długo uczyć i trenować' date=' w duzym stopniu liczą się predyspozycje zdrowotne, fizyczne i psychiczne [/quote'] Ale dobra bo trochę zbaczamy z tematu ... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta69 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2005 ale jedni są do tego stworzeni poprostu sie po to urodzili a inni muszą sie długo uczyć i trenować' date=' w duzym stopniu liczą się predyspozycje zdrowotne, fizyczne i psychiczne [/quote'] To fakt. Nie każdy sie do tego nadaje ;) Cytuj Radosna twórczość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Wydaje mi sie ze predyspozycje psychiczne sa najwazniejsze bo chyba nie da sie tego cwiczyc. Nigdy na moto nie mialem stracha ale tak mi sie wydaje. Reszte spokojnie mozna cwiczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta69 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 dlatego nie rozumie, troche ludzi ktorzy boja sie motorow ale chca ten strach przezwyciezyc i zaczynaja jeździć... Przeciez to zadna radocha jest tylko stres. Ja tam nie wiem ale dla mnie najważniejsza jest radość z jazdy ;)I zgadzam sie z tym co ktos wczesniej juz napisał że najlepiej i najwygodniej jezdzi sie samemu, bez plecaczka :P Cytuj Radosna twórczość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 dlatego nie rozumie' date=' troche ludzi ktorzy boja sie motorow ale chca ten strach przezwyciezyc i zaczynaja jeździć... Przeciez to zadna radocha jest tylko stres. Ja tam nie wiem ale dla mnie najważniejsza jest radość z jazdy :PI zgadzam sie z tym co ktos wczesniej juz napisał że najlepiej i najwygodniej jezdzi sie samemu, bez plecaczka :P[/quote'] Hehehe chociaz ktos sie ze mna zgadza ;) i ktos ma takie samo zdanie jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomaster Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 chcialbym widziec kogos kto przesiada sie z 50'tki na jakies 1100. sam smigalem na 50 potem byla CZ350, ale nawet nie macie pojecia jak wymiata żużlowa Jawa 500ccm! to jest dopiero jazda! nawet jesli ktos ma moto opanowane to na zuzlowce gazu nie odkreci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 jak wymiata żużlowa Jawa 500ccm! to jest dopiero jazda! nawet jesli ktos ma moto opanowane to na zuzlowce gazu nie odkreci. tak ;) a ja widziałem jak to wymiata i pokaze ci kogoś kto odkręci do oporu :P jest duzo takich przypadków tak samo moge powiedzieć że nie widziałem kto na CZ 380 odkręca do oporu manete ale tu nie o to chodzi bo kazdy kretyn na prostej potrafi przyp#$%^& i tyle ale chodzi żeby wykrzesac całą moc z moto to dopiero jest sztuka, tak jak powiedział mi tato ze jak na torze wykorzystam w 100% 125 to ze swojej kasy kupi mi 250 nową :P (skubaniec wiedział co mówi) także przesiadać lepiej sie stopniowo i czuć że ty panujesz nad moto a nie on nad tobą ale troche chyba odbieglismy od tematu pozdro neomaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 chcialbym widziec kogos kto przesiada sie z 50'tki na jakies 1100Lepiej przesiąść sie z 50 na 1100 i mieć najmniejsze doświadczenie...chodzi o odruchy typu biegi,hamulec niż jak ktoś jest zbyt nadziany (zwykle jakiś synek prezesa noszący dresik i w wieku 17lat jeżdżacy nowiutkim bmw ;)) i dostanie na urodzinki gsx-ra 1300 hayabusa :P A wracając do tematu to zgodzę sie z lucasem że najtańsze nowe będzie zapewne lepsze niż używane w tej samej cenie. W końcu silniki zwykle są na licencji co oznacza ze sprawdzają się :P Ale ja pozostałbym przy enduro 125cm3 :P Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Idz na www.skutery-tuning.pl jesli interesuje ciebie 50ccm, jesli wiecej www.burgmania.net :lol: Obeznanie ze sprzęgłem i biegami już mam ;)I wlasnie wole coś automatycznego (czyste lenistwo) żeby nie bawić się w zmieniani biegów etc. Bardzo wlasciwe podejscie :D . Po co sie meczyc i brudzic sobie buty, jak mozna przelaczyc biegi palcem na kierownicy 8) ? Albo zmienic tryb pracy na automatyczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Cz. Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 Z przechodzeniem na większe moto trzeba uważać.Mój brat raz MZ-tką wjechał do rzeki. 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi