belzebub Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 WITAM !kwestja jest taka. ostatnio liczylem ile moja MZ ETZ 250 pali i za glowe sie zlapalem . spalanie oscyluje miedzy 6-7 litrow... :cry: :cry: owszem rozumie ze przy tych kapciach co mam spalanie poszlo w gore ale nie spodziewalem sie ze az tak , dla uscislenia z przodu mam 110/90/16 zas tyl 140/70/18.jest jeszcze jeden problem ktory zrobil swoje. Od mniej wiecej miesiaca przepuszcza mi simer pod sprzeglem ( bede zmienial na dniach ). i tutaj pytanie . mozliwe ze przy tych warunkach ma takie smaki na paliwo ?? czekam takze na propozycje jak zmniejszyc spalanie w tej cholerze :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 a wiesz jaki jest błąd wiekszości kierowców>kupić samochód z duzym silnikiem i narzekac ze sporo palikupic samochód z małym silnikiem i narzekac że nie ma przyspieszenia ;)a Mz juz tak mają> styl jazdy, stan silnika /niekoniecznie samochodowego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Gażnik Bing,wolniej jeżdzić(o co chyba trudno ;) )opony w mniejszym rozmiarze i zawsze dobrze napompowane,no i dobrze wyregulowany zapłon+gażnik-to by chyba było na tyle :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 ewentualnie założyc bardzo mocna sprężyne odpychajacą przepustnice< by tak gwałtownie i do oporu nie odkrecać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 WitamW sumie nigdy nie sprawdzałem ile mi pali, na baku robię ponad 300 km więc wychodzi ok. 5litrów/100km. Jeżdzę w przedziale 90-110 km/h a czasem szybciej, ale zawsze spalanie oscyluje ok 5 l. Napewno oponki, które msz przyczyniają sie do większego spalania, a tak na z ciekawości to jakim cudem weszła Ci tak szeroka opona z tyłu 8O , przerabiałeś tylne widełki, to samo tyczy się przodu??? może masz jakieś zdjęcia??? Twoja MZ musi się fajnie prezentować ;) Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Gażnik Bingtak szczerze mowiac jest to irracjonalne ... takowy gaznik pewnie z 250zl kosztuje. to juz wole aby palila te 1 litr wiecej niz wydawac na raz tyle kasy.to musial bym zrobic na niej z 6000 km zeby mi sie zwrocil ten gaznik ;) co do fotek mojego sprzeta to link zaraz wrzuce na opis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2005 A co, myslales ze po tych twoich tóninkah spalanie ci spadnie? :lol: :lol: :lol: Nawet wyregulowac nie umiesz porzadnie... Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rider41 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Moja żłopnie góra 4,5 l. Cała tajemnica w dokładnej regulacji i spokojnej jeździe. Poza tym gumy mam w normalnym rozmiarze no i jeżdżę solo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 greedo nie rozsmieszaj mnie znawco odpowiednich regulacji... przypomniec ci jak zakladales temat na forum "jak załozyc silnik do ramy" :lol: :lol: nie kompromituj sie prosze cie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 z doswiadczenia wiem, ze mz moze spalic od 3.5-7. 3.5-60-70km/h - na 5 biegu, 7b mi wciagala jak mialem "dziwny" gaznik, ale szla 120 na 4, wbijalo sie 5 i dalej tez byl ogien :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 greedo nie rozsmieszaj mnie znawco odpowiednich regulacji... przypomniec ci jak zakladales temat na forum "jak załozyc silnik do ramy" :lol: :lol: nie kompromituj sie prosze cie... Głupi psi klocku, jesli twoja tepa pała doczytala temat do konca to pewnie wiesz ze mocowania byly niewymiarowe, bo polskie. Wiec nie pieprz tu o regulacjach bo to nie wiele mialo wspolnego. Moja MZ przynajmniej nie pali 7 litrow na 100 km :lol: Wielki tuninkofcu, znawco mechaniki i przepisów pożal sie Boże Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sputnick Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Troche OT :roll: Gdzie sie podzial "niebieski przycisk" ? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 co do fotek mojego sprzeta to link zaraz wrzuce na opis . Belzebub wrzuć te zdjęcia bo mnie cierpliwość zżera ;) Chyba te kapcie są główną przyczyną tego podwyższonego spalania, tak mi się wydaję, tylko jak Ci się udało wszadzić tak szerokie gumy do MZ 8O pozdrawiam Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 greedo wrzuc na luz, bo blaznujesz tu. Co do MZ 7 litrow to jest sporo. Fakt ze MZ jak sie jej cisnie to ma apetyt na paliwo, ale zeby az tak?? Rozumie ze nie rozwiercales dysz itp. Jezeli tak to sie nie dziw ze bierze 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Moja MZ przynajmniej nie pali 7 litrow na 100 km malutki nie błaźnij sie bo ty masz ETZ 150 a nie 250 to po pierwsze...po drugie nie chce mi sie gadac z kims kto nie ma nic do powiedzenia. lechu nie bawilem sie w rozwiercanie dysz ani tuning mechaniczny. jedyne co moze miec spory wplyw to te kola. dodam ze zaplon elektronik.POZDRAWIAM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi