marknt Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2005 czy przy pracującym silniku 4-suwowym , po odkreceniu wlewu korka oleju ma prawo bryzgać olejem z powietrzem . Nie jest to spowodowane ruchomymi częsciami (sprzegłem) czuć wyraźnie nadmuch powietrza z olejem.Nie miałem wczesniej do czynienia z 4-taktowymi motorkami. Co mi powiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2005 w silnikach 4T czuc jak to powiedziałęs "nadmuch" bo tłoki pracują jak w sprężarce. Jeśli korek jest zakręcony to komora silnika jest wentylowana przez odmę - czyli takie coś co pozwala wyrównywac ciśnienie w środku gdy tłok schodzi w dół (zwiększa się ciśnienie) i gdy idzie w górę Nie wiem jak moge to wytłumaczyc tak na poważnie profesjonalnie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 A może Cię nie lubi, dlatego pluje olejem. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Jeżeli te przedmuchy są naprawdę duże, to znaczy albo duży przedmuch pod tłoki ( trzeba zmierzyć ciśnienie sprężania ) albo na uszczelniaczach zaworowych ( wtedy przy uruchamianiu zwłaszcza - dymi siwo spalonym olejem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marknt Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2005 jest dokładnie tak jak w poscie PROCa , już myślałem ,ze jest to nadmierneżużycie silnika .A bryzga to nie to samo co pluje ,a może faktycznie mnie jeszcze nie lubi?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi