dresiarz Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 Więc mo problem polega na tym że , mam Jawke mustang z która mam pewien problem mianowicie motorek pali mi od kopa (3-4 kopnięcia i jest ok) lecz po odpalenia nie ma nic mocy kompletne zero.Początkowo pomagało mi zdjęcie filtra powietrza wtedy motorek nawet ładnie ciągnął.Lecz po jakimś czasie nawet ten zabieg nic nie daje motorek ledwo rusza a na 2 wogule nie chce ciągnąć ( nie wspomne o 3 biegu ). POstanowiłem wymienić pierscionki lecz to również nic nie dało.Aha i jest jeszcze 1 mankament jak odpale motorek i na luzie daje mu gazu powoli to jest oki ale jak od razu dodam na maxa to robi sie takie buczenie i motorek gaśnie już sam nie wiem co mam robić pomocy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sputnick Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 Sprawdz czy nie spadla Ci iglica w gazniku ,raz tak mialem w ogarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konjo Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 moze cos ze sprzeglem jest nie tak... zobacz czy linka jest ok... ja tak kiedys mialem ze mi moto nie chcialo ruszyc i nie bylo mocy i okazalo sie ze sie linka od sprzegla spieprzyla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 Sprawdź sobie wydech czy nie jest przytkany, kiedys miałem podobnie, i sprawdź filtr powietrza ... PoZdRaWiAm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 Pewnie masz rysy na cylindrze od zabezpieczen swozna (mialem tak 3 razy) albo zle ustawiony zaplon. Ja mialem tak ze po przejechaniu ok 3km motor szedl tylko na dwojce a potem tylko jedynka po czym zdychal. Okazalo sie ze zaplon zle ustawiony i po rozgrzaniu prakycznie tracil iskre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 A moze hamulce w kolach sa zblokowane? ja tez tak z komarkami mialem. Sprawdz jeszcze sprzęglo, tak jak enduroguy mowil: zaplon, sprawdz czy nigdzie nie lapie lewego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 27 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2005 daje mu gazu powoli to jest oki ale jak od razu dodam na maxa to robi sie takie buczenie i motorek gaśnie już sam nie wiem co mam robić pomocy MIalem identyczna sytuacjie ... Zdejmij Filtr powietrza i wtedy sprobuj mozliwe ze filtr jest zasyfiony... A w jakim stanie masz cylinder?? Zrob tak jak CI pisal Enduroguy ;)Zaplon ustaw...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dresiarz Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 Mam ustawiony zapłon bo mi chodził ładnie.Ze sprzęgłem mam tylko 1 problem taki że co 2h jazdy musze je podkrecac ( srubke to od sprzegla ).A co do iglicy tez jest oki sprawdziłem:/.Jeśli chodzi o filtr był zawalony cały wiec kupiłem nowy niestety nic nie dało. Jak ktos ma jeszcze jakis pomysł niech muwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 28 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 NAwet bez filtra sie dlawi?? :? :? (sprawdzales??) A gaznik czysciles?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 28 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 Mam pytanie a jak dymi ?? jesli dym jest dos intensywny to zmniejsz poziom paliwa w gazniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 28 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 co z wydechem :> może porostu jest brudny ;) acha i niechcie ręa boska broni nie jeźdź bez filtra powietrza i wydechu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dresiarz Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 Tłumik czyściutki.A jeśli chodzi o jeżdżenie bez filtra to za puzno bo jak zobaczyłem ze po zdjeciu filtra jest duzoo lepiej zaczełem tak jezdzic.A teraz jest już kompletne dno z filltrem czy bez motorek ma kompletne 0 mocy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomaster Opublikowano 28 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2005 100%zaplon, meczylem sie z tymi silnikami ok 6lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dresiarz Opublikowano 29 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Ale jak zapłon jest źle ustawiony motorek powinienkiepsko palic a ja go za 1 razem pcham a puzniej od kopa ladnie pali.Myślałem nad zakupem nowego Gaźnika co ty na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 daje mu gazu powoli to jest oki ale jak od razu dodam na maxa to robi sie takie buczenie i motorek gaśnie już sam nie wiem co mam robić pomocy Miałem chyba coś podobnego w charcie i w hondzie. Motocykle dostawały za dużo powietrza i to było przyczyną... po szybkim dodaniu gazu było takie śmieszne buuuuuuuu i gasł... sprawdź czy nie łapie gdzieś lewego powietrza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi