Szafir Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 moje zdanie w tym temacie: jeżeli jesteś początkującym motocyklistą i nie masz zbyt dużego pojęcia o mechanice ,to przede wszystkim stawiaj na rocznik! powinien być to motocykl w Twoim klimacie, ale przy tej kwocie którą dysponujesz lepiej kupić młodszego nakeda /GS 500, ER 500, Zefir 550, itp.../ niż leciwego chopper'a z połowy lat '80.Pzdr Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość goofydog Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Bardzo dziękuję za wszystkie rady i podpowiedzi. Rzeczywiście wybór już w tej chwili w moich rękach. Może rzeczywiście warto jeszcze chwilę ponegocjować (tym bardziej że kobitka coraz bardziej zaczyna uczestniczyć w procesie wyboru ;)). Przejadę się pooglądam i coś wybiorę i dołączę w końcu po 10 latach myślenia o tym do grona szczęśliwców na dwóch kołach. A swoją drogą jak ktoś ma informację o zefirze 550 to niech napisze czego się można po nim spodziewać... Chociaż serce ciągnie w strone Virażki to kto wie... (ROZDARTY JAK TA SOSNA NA POLU !!!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Czolem! Ja tylko slyszalem obiegowa opinie, ze Zephyr 550 ma slaby jesli chodzi o trwalosc silnik... Ale to taka informacja, gdzies ze zlotu...Tylko tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Czesc! Z doswiadczenia polecam Honde Shadow VT 750. Motocykl dobry dla poczatkujacego ,bo jest dosc lekki-220 kg, oszczedny- moj palil okolo4l/100, mocny-68 km. Z innych zalet -motocykl jest bezobslugowy,co wazne dla poczatkujacego- posiada wal kardana, hydrauliczne kasowanie luzow zaworowych, hydrauliczne sprzeglo, bardzo dobry hamulec przedni- dwie tarcze, dwutloczkowe zaciski. Ja swojego sprowadzilem za okolo 3000 zl, pojezdzilem dwa sezony- bezawaryjnie- i sprzedalem za 9000 zl. Jak widzisz to dobra lokata kapitalu.Dodam ,ze znajoma kupila taka honde rok temu i radzi sobie.! Polecam i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 16 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2005 U nas w Białymstoku człowiek miał Zephyra 550... i dobrze dawał mu w kość...dziwił się ludziom którzy twierdzą że Kawy mają słabe silniki, bo on robił naprawdę różne sztuczki na tym motocyklu ... typu stoppie, jazda na gumie, palenie lacza... i pomimo chyba 50 tys. przejechanych km nie miał z tym motocyklem żadnych problemów... nawet oleju mu nie brała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly69 Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Hejka!!!Ja poluję na Viraszkę 750. Mam już coś "na oku" i mam nadzieję, że już niedługo Zjawa przejdzie do wspomnień :P To mój trzeci sezon i już czas na coś poważnego. :P Przymierzałem się do Viraszki 535 ale przy 185 cm nie wygląda to dobrze - a ma wyglądać ;) Powodzenia i do zobaczenia na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajo79 Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 Poszukaj LS650 SavageBardzo fajny motocykl (zwróć tylko uwagę na stan pasa napędowego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Za tę forsę można mieć naprawdę dobre motojedynie trzeba go sprowadzić z Niemiec.za 4000 zeta masz virago 750 rok 83-871000 zeta opłaty.Ja pojechałem sam - tyle że wcześniej telefonicznie sobie ustaliłem szczegóły i facet przysłam mi zdjęcia- duże zdjęciaPozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aminofen Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Klaus - Namiary w Niemczech miałeś prywatne czy jakaś firma sprzedająca? Może rzeczywiście to jest rozwiązanie wybrać się za miedzę. Jeśli znasz jakieś ciekawe adresy daj znać. Jak wyglądała procedura kupna Twojego motoru? A może Forumowicze powiedzą o swoich doświadczeniach z indywidualnym ściąganiem motoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly69 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Poszukaj LS650 SavageBardzo fajny motocykl (zwróć tylko uwagę na stan pasa napędowego) Dzięki za podpowiedź. Ale Savage poprostu mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arek99 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Na początek proponowałbym spokojny motocykl osobiście zaczynałem odmotoroweru ;) jak pewnie większość miałem kilka maszyn a ostania to ta z avataru (sam 1200 sztywny tył "nie polecam" waga niecałe 500kg sprzęgło samochodowe hydrauliczne wciskane ręką szok!) obecnie sie przymierzam do zakupu motorku i mój wybór może z sentymentu do poczciwego junaka padłna LS Savage a jak ktoś już wcześniej napisał trzeba się dopasować czyli musisz się dobrze czuć na maszynce którą zamierzasz kupić a reszta sama przyjdzie.Nieważne ile ma mocy i jak jest potężny przecież i tak liczy sie zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi