Skocz do zawartości

Montowanie silnika w ramie

Greedo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nie moge założyc tego pieprzonego silnika do ramy :banghead:Wczoraj sie z tym meczylem ze 4 godziny i nic. Górną srube ktora wchodzi w karter udało mi sie przykrecic ale dolną nie moge trafic w naspawaną nakretke w uchu mocowania ;) Jakies sposoby na to macie? Silnik jest po remoncie i chcialem go w koncu wyprobowac ;)

W ogole jak to mozliwe ze gorna udaje mi sie przykrecic a dolnej nie? Dodam ze mocowania byly zmienione i co do ich jakosci mialbym watpliwosc

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

Ja ostatnio z wujasem jak zakładaliśmy silniki to podłożeyliśmy jakiś malutki stołek i jechaliśmy z tymi 2 śrubami, z tego co pamietam to tez miałem problem z którąś ze śrób ale po 15 20 minutach jakoś obie naszły. Najprawdopodobniej twoje mocowanie sa jakieś krzywe skoro masz tym tyle problemu

Greedo zobacz czy nie masz zjechanych śrub, zamień śruby i wtedy zobacz. jak będzie wszystko ok to porzy wkręcaniu ruszaj silnikiem - najlepiej niech ktoś ci rusza - może załapie... no chyba że masz zjechany gwint w uchwycie...

kąbinuj, nie ma mocnych, musi wejść!!!

No wiec udało mi sie to wlozyc ale nie do konca ;) Poduszka ktora trzma silnik u gory jest nie dobrze zalozona (ale amortyzuje). Jest zlozona z 2 czesci i ta gorna nie jest rownolegle do tej dolnej :/ Czy jesli wyjme oske wachacza (czyli uszy silnika beda luzniejsze) to uda sie to przykrecic poprawnie?

Greedo, czy przypadkiem nie zakładałeś nowych uchwytów silnika??

ja gdy kupiłem nowe i założyłem okazało się, że górny uchwyt nie pasuje i wcisnąłem tak na siłe,

jak porównałem stare i nowe uchwyty to zobaczyłem, że te nowe wysuwają o jakieś 5mm silnik do przodu - być może dostałem uchwyty od 250 a mam 251 - nie wiem, wyprostowałem stare i założyłem, teraz są znów krzywe i myśle aby zlecić zrobienie nowych ślusarzowi - jakiś mocniejszych coby sie nie krzywiły...

te uchwyty to jednak strapienie wszystkich etz...

Greedo' date=' czy przypadkiem nie zakładałeś nowych uchwytów silnika??

ja gdy kupiłem nowe i założyłem okazało się, że górny uchwyt nie pasuje i wcisnąłem tak na siłe,

jak porównałem stare i nowe uchwyty to zobaczyłem, że te nowe wysuwają o jakieś 5mm silnik do przodu - być może dostałem uchwyty od 250 a mam 251 - nie wiem, wyprostowałem stare i założyłem, teraz są znów krzywe i myśle aby zlecić zrobienie nowych ślusarzowi - jakiś mocniejszych coby sie nie krzywiły...

te uchwyty to jednak strapienie wszystkich etz...[/quote']

Tak wlasnie kupilem nowe w sklepie ktore za chu*a nie pasowują, ale sa z wygladu takie same jak moje poprzednie. Tyle ze jeden poprzedni mi sie ulamał i musialem wymienic...

no wiec udalo sie dzis po paru godzinach walki. MlodyVFR ja te mocowania przymiezalem, byly takie same. poduszka nadal nie jest idealnie prosto ale juz o wiele lepiej i amortyzuje. Moze ze 2 mm wystaje na gore na gorna polowka ale to raczej wina tego ze sie wygiela :/ Pytanie drugie: czy te uszy silnika moga bezposrednio dotykac ramy? Bo orginalnie byly tam takie gumowe podkladki ale musialem je wyjac zeby sie uszy zmiescily

Greego, dam rękę uciąć... nie sobie ale dam, że uchyty masz jak na rysunku tzn na górze stare i na dole nowe dłuższe, to dokładnie wynika z Twoich zdjęć, miałem tak samo...

chodzi Ci o tą gumę zaznaczoną na czerwono????

przecież to obowiązkowa sprawa...

zmierz dokładnie te uchwyty

Pozdro

uchwyty.jpg