Opu Opublikowano 26 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2005 Na początek powiem ze wolał bym konkretnej odpowiedzi. bo gdybania mi nie pomogą. Problem wyglada nastepujaca cały zapłon z przerywaczem cewkami itp. jest dobry ale iskra jest słaba i pojawia sie raz na cztery kopnięcia (przy standardowej przerwie 0.30 mm) wiec ustawiam przerwe gdzies na 0.80mm i o dziwo jest iskra i to dobra tyle ze nie pali bezyny:P sprawdzalem wrzystkie czesci w zapłonie (przewody tez) i sa dobre jedyna zecz jakiej nie sprawdzilem to ta cewka zaplonowa pod bakiem ! czy to ona moze byc problemem?, mozna ja jakos sprawdzic miernikiem(ohm mierzem) i czy da sie ja naprawić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzeł Opublikowano 26 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2005 bardzo możliwe, że to właśnie ta cewka zapłonowa pod bakiem. Ja miałem też w jawce problemy z iskrą wymieniałem różne rzeczy: świece, kondestator itp i nie pomogło. Ale zmieniłem cewke zapłonową - teraz mam od MZ tropika na prąd STAŁY:D i cały czas jest bezproblemowo pali za każdym razem a iskra mocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 26 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2005 w sumie mialem kiedys podobny problem... pozyczylem od kolegi cewke i nic nie pomoglo, wymienilem przerywacz na nowy i wszystko dzialalo jak dawniej, a moze nawet i lepiej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 26 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2005 Mozesz sprubować pobawić się z kondensatorem. Ja kiedyś tak miałem to moto ledwo paliło ,a iskra była ledwo widoczna, co się okazało kondensator się poluzował. Co do cewki to również moze być to proponuje żebyś pozyczył od kogoś działającą cewke i sprawdził u siebie. PoZdRaWiAm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 26 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2005 Z tego co zrozumiałem to masz taki zapołon przerwa 0,8 1,5 przed gmp?? Coś mi to nie gra przy takiej przerwie iskry nie powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 26 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2005 Jesli zostala ci ostatnia rzecz do spr. to ja sprawdz zanim zaczniesz dreczyc innych swoimi pytaniami Na początek powiem ze wolał bym konkretnej odpowiedzi. bo gdybania mi nie pomogą. A tego nie skomentuje. Z tego co wiedze, to wszyscy wlasnie 'gdybaja'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 26 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2005 masz dwa wyścia......albo cewka zapłonowa....albo cewka zasilająca (ta na stojanie) albo kondensator...niema innj możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 26 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2005 a próbowałeś czyścić styki przerywacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opu Opublikowano 27 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2005 Okazuje sie ze cewka nie daje wogule napiecie no moze daje ale bardzo niskie(trzymam za swiece i nie czuje wogule kopania prądu a iska jest na siecy ;)) nie bede sie bawil w wymiane jednej czesci wymieniam wrzystkie na nowe bo znowu mi cos panie a nie chce mi sie juz bawic w szukanie uszkodzonej czesci. z tego co wiem i tak trzeba powymieniac te czesci bo nigdy nie byly wymieniane :/ cewka zaplonowa 10zł, cewka zaplonowa (butelka)25zł, przerywacz 10zł, krzywka 10zł, przewód wysokiego napiecia 5zł :cry: teraz trzeba wykminic 60zł !! , ciekawe na ile to starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 27 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2005 krzywki nie wymieniaj..po jakiego grzyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 27 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2005 krzywki nie wymieniaj..po jakiego grzyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opu Opublikowano 27 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2005 to co wyczytalem zacytuje : "Zmiana wielkości luzu na stykach przerywacza powoduje zmiane kątów zwarcia i rozwarcia styków. Właściwa wartość tych kątów (przewidzina przez producenta) zapewnia maksymalną sprawność układu zapłonowego." ftp://mz:[email protected]/Tech_stuff/T...alinowych/3.jpg wrzystko o zapłonach warto przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi