Lucass Opublikowano 18 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 Witam, ostatnio borykałem się z popękanym przewodem hamulcowym w swoim moto. Musiałem kupic drugi, zależało mi na czymś maksymalnie tanim, byleby działało. Stwierdziłem, że niema sensu jehać na giełde, bo tam trzeba liczyć ze 80zł, pozatymprzewód który tam ostatnio kupiłem, zaraz okazał się że w niekturych miejscach był mocno sparciały i pękł. :idea: :!: Dowiedziałem się od kumpla, żeby poszukać jakiegoś węża od hydrauliki do ciągników. Faktycznie znalazłem taki sklep, gdzie mieli przewody do ciągników i ciężarówek, zarabiali na wymiar. Za 24zł złożyli mi cały przewód, który nawet pasował do motocykla. :? Niestety przewód okazał się zbyt mięki, wykazuje tędencje do rozciągania, praktycznie niehamuje. :) Z wiązku z tym moje pytanie, jaki powinien byc przewód który mógłby zadziałać, czy koniecznie musi mieć stalowy oplot, i czy macie jakieś przeżycia i doświadczenia z kombinowaniem przewodów do tarczówki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 18 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 Stalowy oplot to nie koniecznosc, wezmy na przyklad MZte :) Kto wie czy przewod od mzty by ci nie podpasowal, to moze byc tania alternatywa :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 18 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 Przewód od ETZ jest za krótki. :) Ale chodzi mi o próby z przewodami np. od hydrauliki od ciągnika, próbowaliście coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty_bytom Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 Cześć!Można dorobić przewód z oplotem za ok. 40 PLN, tylko jaka firma da Ci gwarancję, że jako porzewód hamulcowy nie wykręci numeru i nie strzeli przy ostrym hamowaniu? W maszynach (koparki itp.) kończy się to wyciekiem płynu, w motocyklu z poważną sytuacją zagrażającą życiu Twojemu i innych. To są moje właśne przemyslenia, bo też chciałem 'dorobić' przewód i zdecydowałem się pozbierać kasę i kupić ATESTOWANY - co jak co, bezpieczniej z takim. Życzę bezpiecznego poruszania się na wymarzonych sprzętach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 co sadzicie o tej firmie http://www.enzet.pl/ ?byla na moto-bazarze. dorabia przewody hamulcowe; ceny chyba atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollert64 Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 nie ma rady najlepiej i najbezpieczniej dla ciebie i innych bedzie kupno orginalnego przewodu chyba ze masz ochote nogami hamowac, do tego potrzebujesz bardzo dobrych butow a takie tez nie sa tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi