enduroguy Opublikowano 16 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2005 Hej,Jak w temacie. Mam Suzuki Ts70. Wszystko bylo dobrze przed zmiana cylindra na wiekszy (50cc@70cc)- teraz ssanie praktycznie nie dziala :? . Jak odpalam motor, wlaczam ssanie to automatycznie gasnie (mniejwiecej tak jakbym przekrecil stacyjke) . Jak potrzymam silnik na gazie to jakos tam pracuje, ale tak jakby nie trzyma obrotow takze silnik musze rozgrzewac bez ssanie :roll: . Wiecie czym to moze byc spowodowane?? Moze zla regulacja gaznika?? Jesli tak to czy dostaje za duzo powietrza czy paliwa?Z gory dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 16 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2005 sprawdź świecę, jak wygląda po załączeniu ssania, jesli jest zalana olejem no to silnik się... zalewa :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 16 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2005 No tak dobry pomysl hehe :P . A jezeli sie zalewa co zrobic?? Podniesc czy obnizyc iglice?? DOdam tylko ze Ts-ka jak juz sie rozgrzeje to smiga naprawde dobrze takze gaznik strasznie rozregulowany chyba nie jest :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 16 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2005 Możesz spróbować podnieść iglicę, kombinuj różne ustawienia gaźnika, (tylko zapisz albo zapamiętaj wcześniejsze) A jak gwałtownie dodasz gazu to też się zalewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 17 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 Jesli po rozgrzewce smiga ladnie, gaznik jest w porzadku. Nie wiem w jakiej postaci masz ssanie - galka, na linke - czy masz tam jakas regulacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 17 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 Jesli po rozgrzewce smiga ladnie, gaznik jest w porzadku. Nie wiem w jakiej postaci masz ssanie - galka, na linke - czy masz tam jakas regulacje?Mam taka dzwigienke przy gazniku ktora musze nacisnac w dol- I jest chyba sruba regulacyjna (sprobuje pokrecic) Możesz spróbować podnieść iglicę, kombinuj różne ustawienia gaźnika, (tylko zapisz albo zapamiętaj wcześniejsze) A jak gwałtownie dodasz gazu to też się zalewa? Nie- po rozgrzaniu motor swietnie reaguje na gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 17 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 Kombinowanie zawieszeniem iglicy tylko pogorszy sprawę, bowiem, jak sama nazwa wskazuje (iglica obciążenia częściowego), jej położenie wpływa na pracę silnika w zakresie średnich obrotów - czyli właśnie w zakresie częściowego obciążenia. Jeśli po zmianie cylindra na większy straciłeś możliwość odpalenia na ssaniu to prawdopodobnie urządzenie rozruchowe (ssanie) zbyt słabo wzbogaca mieszankę. Tym bardziej, że pomagając sobie gazem jesteś w stanie utrzymać zimny silnik przy pracy. Gdyby mieszanka była zbyt bogata na ssaniu to po dodaniu gazu silnik byłby natychmiast zalewany. Wniosek - zwiększenie przekroju dyszy rozruchowej. Poszukaj jakie dysze są w gaźnikach motocykli 70 ccm podobnych do Twojego i próbuj z dyszami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 20 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2005 według mnie jeśli zmieniasz z 50 na 70 to gaźnik może ci nie wyrabiać:?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 24 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2005 No tez prawda w koncu to mala 15mm :? . Moze na wiosne zainwestuje w jakas 19mm. Ehh a z dyszami do TS-ki (szczegolnie innymi rozmiarami niz orginalne) to ciezko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 25 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2005 sprubój podnieść iglice...ssanie bedzie takkie jak było ale lepiej poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 25 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2005 Spoko troche sie znam i probowalem, ale moto nie wyrabia z dostarczaniem powietrza. Jak daje gazu to sie muli ;). Mam ja ponizej srodkowego ustawienia i wtedy lata najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi