Skocz do zawartości

Transport PKP

Rekomendowane odpowiedzi

Elo,

Mam jak zawsze problem

Otóz chce sobie przywieśc z suwałk do katowic czyli około 500km

WSK DUDEK i dosyć duyżo czesci czyli razem jakieś 200-250kg.

I zastanawiam sie właśnie nad transportem przez PKP.

Bardzo prosiłbym kogoś o napisanie jak wyglądają warunki takiego transportu, czyli maks waga ile za złotych za kilogram ile za kkilometr albo jak to sie tam liczy.

Z góry wielkie dzięki

Czolem!

W cholere zachodu, mnostwo przesiadek. Przypuszczam, ze minimum trzy.

Za duo zachodu, za duzo czasu. Operacja na 24h.

Juz naprawde latwiej, lepiej, bezpieczniej, szybciej bedzie przes Servisco.

Pozdrawiam

PS

Ja nie mam mozliwosci jazdy - pytales mnie via gg.

a servisco ile??

Mam możliwośc że moto samochodem dojedze do wawy a w wawiezostanie wpakowany do pociągu bezpośredniego do katowic...a z katowice odebrać to pikuś

OZŁOCE ludzia który mi napisze dokładne warunki i cene przesyłki 250kg trasa suwałki katowice 538km....

Albo jakis link na cennik jakiegoś kuriera

Jezeli moge cos poradzic - wszystko jest kwestia jak skompresujesz przesylke - wiekszosc firm kurierskich liczy od palety Euro, staraj sie zmiescic na jej powierzchni. Za mase ok 200 kg w "Stolicy" zaplacisz okolo 150 PLN z ubezpieczeniem przesylki.

na statoilu można pożyczyć przyczepe/lawete w Warszawie a oddać w kraku, więc podejrzewam, ze jest też możliwosć zwrotu np. w Katowicach czy Rybniku. cena- nie wiem dokładnie ile, ale wydaje mi sie ze 20-50zł/24h.

A co do transportu koleją - najlepiej poinformują Cię w informacji pkp.

PS: Xtrvfr ostatnio (jakieś 2 tygodnie temu) wracał VFRą na kołach z wawy do kraka - dojechał ;)

• 4 tygodnie później...

Sorki, ze taki temacik troche odkopalem, ale mam pytanie. Jak zapakowaliscie motocykl gdy go oddawaliscie do dhl (w co itp...) ? ;)

Pzdr ;)

Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1