bronx Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 Witam jaqk wszyscy wiedza naciolem sie na motor kupiony w Rzeszowie od pewnego goscia , podam jego imie gdyz za to nic mi niegrozi :)Niech ten post bedzie przestroga dla inych ludzi kupujacych w tamtej okolicy. W dniu zakupu zapewniel mnie ze z silnikiem wszystko jest ok , niema zadnych problemow, zrobil na nim 4tys km... Po kilku dniach , znow sie z nim spotkalem (motor byl juz w moim posiadaniu) i okazalo sie ze nagle kontrolka oleju swiecila ponizej 1ooo rpm ...O czym w dniu zakupu nic niewspomnial , niepisze juz tu o przytartych lozyskach w kolach... Za motor zaplacilem prawie 6tys zl (cbr z 91r ) na dzien dzisiejszy wlozylem tyle ze prawie cena dorownuje egzemplarzom w stanie bdb , lecz ciagle siedze jeszcze przy silniku . Wiem , cala wina lezy po mojej stronir gdyz sie napalilem i uwierzylem w slowa sprzedajacego ... to jest POLSKA tu sie nieufaPosiadam jeszcze maile w ktorysz byl opisany stan dbd silnika , jak ten stan wygladal w rzeczywistosc mozna przeczytac tu :http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=20129 Gosc wogule niema sobie nic do zarzucenia... pomogl mi w odzyskaniu dokumentow... Po rozmowie ze znajomym ktury zajmuje sie psychologia , stwierdzil iz czesto tak ludzie robia celem odciagniecia od siebie uwagi , ze mogli by byc niewiarygodni (niech zalatwi co ma zalatwic ja mu pomoge i odczepi sie odemnie ) Niewiem co jeszcze pisac ... gosc to :Wiktor W. z Rzeszowa jednya nadziej dla mnie to iz sam sie na cos natnie ,poniewaz ja niema zadnych szans na dzyskanie naed zlamanego grosza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 poniewaz ja niema zadnych szans na dzyskanie naed zlamanego grosza... Jesli w umowie jest punkt mowiacy,ze pojazd jest wolny od wad a w rzeczywistosci jest inaczej to chyba jest to jakas podstawa by dochodzic swoich praw w sadzie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 4 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 problem w udowodnieniu ze wada wyszla po czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 Jesli w umowie jest punkt mowiacy' date='ze pojazd jest wolny od wad a w rzeczywistosci jest inaczej to chyba jest to jakas podstawa by dochodzic swoich praw w sadzie :?:[/quote']Z reguły jest taki zapis ale dotyczy wad prawnych , natomiast w umowach które kiedyś zawierałem był punkt że stan techniczny pojazdu jest znany nabywcy i nie ma od do niego żadnych zastrzeżeń. Nie wiem tylko jak jest sformułowana umowa bronxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 4 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 stan techniczny jests znany i jest wolny od wad prawnych tylko ze wada ukryta to pod w/w podpunkty niepodchodzi, ale udowodnic wade ukryta...jak pekniecie miski olejoiwej , dokrecenie sruby odchylalo nieszczelnosc , jej poluzowanie niepowodowalo ciekniecie ni miski ni z pekniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 JA jestem z Rzeszowa i tazke kupilem tu motorek i jakos chodzi..;/ wspolczuje Ci:) Jak cos to mow pojade do kolesia z kumplami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 to sie dzieje nie tylko w polsce.twoj blad ze sie napaliles.dlatego lepiej dac 100 czy 200pln i sprawdzic stan techniczny w stacji diagnostycznejzreszta jak kolo mowi ze jest igla a wie ze jest inaczej, a ty mu powiesz ze chcesz jechac to sprawdzic i w razie razacych usterek on placi za przeglad to sam zrezygnuje- uwierz mi na slowo bo juz to przezylem.pozdro i mysle ze teraz ty go komus nie puscisz jako stan idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek6r Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 wlasnie, masz przestroge na przyszlosc, ja przy zakupie slyszalem ze motocykl jest super, a zadrapania sa bo sie wywalil w garazu :-D i nie bedzie inwestycji. Juz zakupilem nowe opony bo stare popekaly,klocki do wymiany,olej i filtr do wymiany, bedzie do wymiany naped i regulacje,aha i simmeringi z olejem, czyli zamiast super sprzeta za 13500 mam sprzet ktory wyniesie mnie okolo 16000. PS wywrotka w garazu to: odpadajacy lakier przy normalnej jezdzie (polozony w komorce na kazdym elemencie), lampa od innego modelu ( od zx-9r a mam zx-6r, chociaz szpan..soczewka), wszelkie plastiki i uchwyty po zdjeciu owiewek polamane, oby nic jeszcze nie bylo w silniku i ramie :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Ciekawe, ze wszystkim sie te motory w garazach wywalaja... Ludzie ich stawiac nie potrafia czy co? Juz widzialem chyba 10 moto (jak nie wiecej) na allegro z uszkodzeniami powstalymi w garazu :-).To tak samo jak kiedys w telefonach komorkowych psy zjadaly instrukcje :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 mi sie apka raz w garaży wuwruciła ... ale wsumie nic sie niestalo troszke porysowala.. Wiadomo zdaża się to ale wiele osob ma szlifa a potem pisze ze to uszkodzenie po wywrotce w garazu :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 jestem z okolic rzeszowa :) ale chodze tam do szkoły niedaleko szkoły jest komismotocyklowy jak chce zarobić na piwo to stoje koło jakiegoś motoru i zadaje trudne pytania:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 ja sie raz wywalilem wjezdzajac do garazu przez glupote ale naszczescie sie nic nie stalo (co cross to cross :mrgreen: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 jestem z okolic rzeszowa Razz ale chodze tam do szkoły niedaleko szkoły jest komismotocyklowy jak chce zarobić na piwo to stoje koło jakiegoś motoru i zadaje trudne pytania:DVery Happy Kolo ktorego komisu? Tego niedaleko 4 LO???? heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szumek Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Witam :) Najlepiej kupic nakeda tam nie ma plastikow i nie ma sie co schowac z po lamanymi plastikami:) z drugiej strony trzeba miec szczescie:) mi sie udalo bo kupilem moto w tej samej miescowosci co mieszkam i koles od ktorego go nabylem okazal sie super. Nie dos ze zajefajny kolo to pomaga mi do dzisiaj z kazda pierduleta, zawsze jak cos mi nie tita to do niego dzwonie i mi tlumaczy jak chlop krowie na rowie... ale chyba czytajac posty mialem szczecie ze na niego trafilem. z drugiej jednak strony specjalniej zalezalo mi na tym zeby miec moto z tej samej miescowosci bo zawsze mozna oderwac gaz rurke od kaloryfera i pojsc zglosic reklamacje. ju nol o co mi chodzi;)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Najlepiej kupic nakeda tam nie ma plastikow i nie ma sie co schowac z po lamanymi plastikami:) eee glupoty opowiadasz 8O ja w cb500 jakoś dziwnym losem mam owiewki i to dwie oslaniajace chlodnice :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi