Michał Opublikowano 5 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2003 Ogromny zasięg ?Przecież MZ też pójdzie spokojnie 500km na jednym baku bez specjalnych oszczędnościa przy prędkości do 80 to ok. 550km pozdr to ile litrów ma zbiornik MZ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 6 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2003 Ogromny zasięg ?Przecież MZ też pójdzie spokojnie 500km na jednym baku bez specjalnych oszczędnościa przy prędkości do 80 to ok. 550km pozdr to ile litrów ma zbiornik MZ?? Nie pamiętam dobrze ale chyba 17 czy 19 litrów. Ale emzete miałem dawno i mogę sie mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
billy Opublikowano 6 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2003 Ogromny zasięg ?Przecież MZ też pójdzie spokojnie 500km na jednym baku bez specjalnych oszczędnościa przy prędkości do 80 to ok. 550km pozdr to ile litrów ma zbiornik MZ?? Nie pamiętam dobrze ale chyba 17 czy 19 litrów. Ale emzete miałem dawno i mogę sie mylić witam W mojej ( TS 250/1 ) zbiornik ma 17,5 l a spalanie na poziomie ok. 3l / 100km nie jest fikcją.Więc taki zasięg to on mz połyka na przystawkę. Ten KLR byłby rzeczywiście niezłym motorkiem , ale i tak enfield diesel byłby super , a te 70 to nie jest wolno . Nawet jak na trase, chyba bym wytrzymał tyle pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 7 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2003 O ile się nie mylę, jakaś firma z Indii produkuje diesla. Ma to 500 cm3, małą moć, predkość maksymalną na poziomie 80 km i jedyną zaletą jest małe spalanie i ogromny zasięg na jednym zbiorniku (chyba około 500 km). A coś większego, z samochodu ? Nie mam pojęcia, ale masa może być tu przeszkodą, chyba że sięgniesz po nowoczesny silnik hdi z Citroelna 1,4l. Ale i le to kasy kosztuje i czy w ogóle jest sens się w to bawić ? Według mnie nie. Pozdrawiam, Paweł Ogromny zasięg ?Przecież MZ też pójdzie spokojnie 500km na jednym baku bez specjalnych oszczędnościa przy prędkości do 80 to ok. 550km pozdr :!: To indyjskie cudo to Royal Enfield z dieslem 325 ccm a nie 500 a na zbiorniku robi ok. 1000 km (!), tylko kto by to wytrzymał przy podróżnej 50km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 7 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2003 Nie pamiętam dobrze ale chyba 17 czy 19 litrów. Ale emzete miałem dawno i mogę sie mylić Ma 17l ale wchodzi niewiele ponad 15. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 28 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2003 a po co pchac diesla do motoru??? przeciez on strasznie klekocze, i nie można go kręcic po obrotach (bo nie ma ich za dużo :lol: ), moim zdaniem zostanmy przy benzynie Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2003 mi sie wydaje ze duzy koncern w stylu honda/suzuki/yamaha/kawasaki byloby w stanie przy obecnym zaawansowaniu silnikow diesla wpakowac jakis maly silniczek w rame motocyklowa. i przypuszczam ze osiagi mialo by to niezle, ale w klasie motocykli raczej cruisier/chopper. (ach ten moment w dieslu) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 28 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2003 Borys ile twoja MZ pali??Bo jak czytam o MZ Mariana i jej spalaniu to zaczynam sie zastanawiac czy tylko moja MZ jest jakaś dziwna bo pali "troszke" więcej niż 3 litry :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
billy Opublikowano 28 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2003 Ogólnie mówiąc to etz pali więcej od TS - TS ma niższą moc i niższe sprężanie więć w TS można trzymać dużo niższe obroty niż w ETZ.Etz kolegi brała min.3,8.Moja TS min. - 2,9 , a max - 3,7. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwek Opublikowano 1 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2003 Jednym z powodów dla których nie produkują moto z silnikiem diesela to bardzo duże wibracje i ciężko je wytłumić.Moto na wolnych obrotach wygląda jakby podskakiwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 1 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2003 ciekawy pomysl z tymi motorkami z silnikiem disla! taki enfileld t moe nie bedzie przobojem podbojem rynku! ale jezeli zaprojektowac disela tylko do motocykla to czemu nie moze byc niezle! np diesel na wtrysku czy cos:) istnije taka technikaw samochodach to moze predzej czy pozniej ktos cs takiego wykombinuj! poza tym na poznanskim moto bajzlu byl kiedys trike z silnikiem disela! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 11 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2003 daje rok albo i mniej i będzie jeździł na bank diselek firmy jakiejś apońskiej (kawasaki yamaha suzuki albo cuś takiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 12 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2003 Predzej czy pozniej jakis maniek w stodole wpadnie na pomysl zbudowania takiego cuda bo ma na zbyciu rame od komara i silnik od mercedesa diesla!:P)) a takpowaznie to dla chcacego nic trudnego wydaje mi sie ze jak ktos sie uprze to nawet w miare prymitywnych warunkach mozna stworzyc cos niezlego! tak uwazam. Ale do tego potrzeba $ a kto ma jej wiecej niz producenci japonskich potworow? taki motocykl to mozna by bylo chyba na jakiegos turystyka wzorowac albo na choppera crusera(z racji halasu i osiagow:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi