Skocz do zawartości

SAM-diesel

brzytwa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ogromny zasięg ?

Przecież MZ też pójdzie spokojnie 500km na jednym baku bez specjalnych oszczędności

a przy prędkości do 80 to ok. 550km

pozdr

to ile litrów ma zbiornik MZ??

Nie pamiętam dobrze ale chyba 17 czy 19 litrów. Ale emzete miałem dawno i mogę sie mylić

Ogromny zasięg ?

Przecież MZ też pójdzie spokojnie 500km na jednym baku bez specjalnych oszczędności

pozdr

to ile litrów ma zbiornik MZ??

Nie pamiętam dobrze ale chyba 17 czy 19 litrów. Ale emzete miałem dawno i mogę sie mylić

witam

W mojej ( TS 250/1 ) zbiornik ma 17,5 l a spalanie na poziomie ok. 3l / 100km nie jest fikcją.Więc taki zasięg to on mz połyka na przystawkę.

Ten KLR byłby rzeczywiście niezłym motorkiem , ale i tak enfield diesel byłby super , a te 70 to nie jest wolno . Nawet jak na trase, chyba bym wytrzymał tyle

pozdr

O ile się nie mylę, jakaś firma z Indii produkuje diesla. Ma to 500 cm3, małą moć, predkość maksymalną na poziomie 80 km i jedyną zaletą jest małe spalanie i ogromny zasięg na jednym zbiorniku (chyba około 500 km). A coś większego, z samochodu ? Nie mam pojęcia, ale masa może być tu przeszkodą, chyba że sięgniesz po nowoczesny silnik hdi z Citroelna 1,4l. Ale i le to kasy kosztuje i czy w ogóle jest sens się w to bawić ? Według mnie nie.

Pozdrawiam, Paweł

Ogromny zasięg ?

pozdr

:!: To indyjskie cudo to Royal Enfield z dieslem 325 ccm a nie 500 a na zbiorniku robi ok. 1000 km (!), tylko kto by to wytrzymał przy podróżnej 50km/h

• 3 miesiące temu...
Gość Anonymous

mi sie wydaje ze duzy koncern w stylu honda/suzuki/yamaha/kawasaki byloby w stanie przy obecnym zaawansowaniu silnikow diesla wpakowac jakis maly silniczek w rame motocyklowa. i przypuszczam ze osiagi mialo by to niezle, ale w klasie motocykli raczej cruisier/chopper. (ach ten moment w dieslu) :)

ciekawy pomysl z tymi motorkami z silnikiem disla! taki enfileld t moe nie bedzie przobojem podbojem rynku! ale jezeli zaprojektowac disela tylko do motocykla to czemu nie moze byc niezle! np diesel na wtrysku czy cos:) istnije taka technikaw samochodach to moze predzej czy pozniej ktos cs takiego wykombinuj! poza tym na poznanskim moto bajzlu byl kiedys trike z silnikiem disela!

• 2 tygodnie później...

Predzej czy pozniej jakis maniek w stodole wpadnie na pomysl zbudowania takiego cuda bo ma na zbyciu rame od komara i silnik od mercedesa diesla!:P)) a takpowaznie to dla chcacego nic trudnego wydaje mi sie ze jak ktos sie uprze to nawet w miare prymitywnych warunkach mozna stworzyc cos niezlego! tak uwazam. Ale do tego potrzeba $ a kto ma jej wiecej niz producenci japonskich potworow? taki motocykl to mozna by bylo chyba na jakiegos turystyka wzorowac albo na choppera crusera(z racji halasu i osiagow:)