zizoug Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Mam R ale nie wiem z jaka instalacja, na akusie jest napisane, że jak będzie miał poniżej 12,4 to trzeba ładować, teraz go ładuje, może jutro podejdę i zobaczę bo nie wiem jak z czasem będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simel Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Witam, mam pewien problem z dt 80 lc2 chodzi o brak iskry. Dziś postanowiłem odpalić dt po długim postoju i czyszczeniu gaźnika. Chwila kopania i odpaliła, ustawiłem gaźnik na 2000 obrotów i zostawiłem na chwilę żeby się ładnie zagrzała. Po minucie stania nagle zgasła więc sprawdziłem świece (denso) i nie było iskry. Wziąłem NGK i też nie było. Pomyślałem że może coś z fajką się stało ale to samo, brak iskry. Po jakimś czasie iskra pojawiła się i to dosyć mocna, więc wkręciłem świece w głowice. A w głowicy już iskry nie było. I tak za każdym razem iskra po dotknięciu kartera jest a w głowicy nie ma. Paliwo dopływa po świeca mokra. Myślę że coś stało się z cewką lub kablem WN ale nie jestem pewien. Co to może być według was? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 wychodzi że nie masz masy na cylindrze chyba tylko czemu.....a jak dotkniesz świecą głowicy to iskra jest ?? po prostu wykręcona świece przyłożysz do głowicy i czy zaiskrzy po kopnięciu... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simel Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 To dziwne bo 1 na 10 kopów iskra na głowicy jest, na karterze 7 na 10 ale już w głowicy iskry nie ma a świeca mokra. Poruszałem też kablem WN w te i we wte i zauważyłem że jak go skręcam to częściej iskra jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 To świadczy o starości przewodu. Możesz ewentualnie poskracać go szczypcami i od nowa wkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simel Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Ok wymienię przewód ale czy jest sens kupowania przewodu NGK Racing CR4 za 50+zł? Jest jakaś różnica w jakości, czy tylko w napisie NGK? Na allegro zwykłe przewody stoją po 5 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Nie bierz do głowy, przy mocy 9KM taki przewód nic nie zmieni. Ten Boscha będzie wystarczajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zizoug Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Dobra, wina była akumulatora. Naładowałem tak, że nic nie spadało napięcia po przekręceniu kluczyka, ładnie odpalił, zgasł jak chciałem, migacze trybią, światło stopu też. Okazało się, że jednak żarówka była do wymiany, żarniki były ok, ale bańka robiła minimalny obrót i coś pewnie się zwierało. Kupiłem żarówke za 1,4zł i problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Mam pytanie czy na swozniu tlokowym maja byc podkladki w lc 80? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Nie, składasz tylko na sprężynki sworzniowe. W serwisówce jest narysowane jak na dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 NO wlasnie w serwisowce niema tych podkladek, dlatego sie pytam, Ale koszyczek bedzie wyjezdzal 2mm w jedna i druga strone, to nie przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Teraz to już za chiny ludowe sobie nie przypomnę czy tak miałem ale raczej będzie gitara. Na pewno nie wyskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Wyskoczyc napewno nie wyskoczy, tylko chodzi mi o to ze nie bedzie caly czas pokrywal sie z korba tylko moze jezdzic 2mm w jedna i druga strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 tłok robi ruchy 2mm na boki na sworzniu i łożysku ?? nie wiem jak jest fabrycznie ale w crm też tłok sie buja te 2mm na boki po wyjęciu z cylindra w cz cross też tak było i nigdy żadnych problemów nie miałem..... Nie bierz do głowy, przy mocy 9KM taki przewód nic nie zmieni. :lalag: nie no może doda 0.000001KM :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Tłok nie robi ruchow, nie zrozumiales, chodzi mi o podkladki na swozniuz jednej i drugiej strony korby, chodzi o to ze w serwisowce ich niema a chcialem sie dowiedziec czy wy je macie. O to chodzi ze lozysko igielkowe ma mozliwosc jezdzenia po swozniu 2mm w jedna i druga strone, czyli nie bedzie sie pokrywac z korba caly czas, i czy to w niczym nie przeszkadza..(chodzi mi o te podkladki co sa np w simsonie na swozniu z obydwu stron korby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi