Skocz do zawartości

Wszystko o Yamaha DT 50, 80 i 125

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewien problem z dt 80 lc2 chodzi o brak iskry. Dziś postanowiłem odpalić dt po długim postoju i czyszczeniu gaźnika. Chwila kopania i odpaliła, ustawiłem gaźnik na 2000 obrotów i zostawiłem na chwilę żeby się ładnie zagrzała. Po minucie stania nagle zgasła więc sprawdziłem świece (denso) i nie było iskry. Wziąłem NGK i też nie było. Pomyślałem że może coś z fajką się stało ale to samo, brak iskry. Po jakimś czasie iskra pojawiła się i to dosyć mocna, więc wkręciłem świece w głowice. A w głowicy już iskry nie było. I tak za każdym razem iskra po dotknięciu kartera jest a w głowicy nie ma. Paliwo dopływa po świeca mokra. Myślę że coś stało się z cewką lub kablem WN ale nie jestem pewien. Co to może być według was? Pozdrawiam.

wychodzi że nie masz masy na cylindrze chyba tylko czemu.....a jak dotkniesz świecą głowicy to iskra jest ?? po prostu wykręcona świece przyłożysz do głowicy i czy zaiskrzy po kopnięciu...

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Dobra, wina była akumulatora. Naładowałem tak, że nic nie spadało napięcia po przekręceniu kluczyka, ładnie odpalił, zgasł jak chciałem, migacze trybią, światło stopu też. Okazało się, że jednak żarówka była do wymiany, żarniki były ok, ale bańka robiła minimalny obrót i coś pewnie się zwierało. Kupiłem żarówke za 1,4zł i problem z głowy.

tłok robi ruchy 2mm na boki na sworzniu i łożysku ??

nie wiem jak jest fabrycznie ale w crm też tłok sie buja te 2mm na boki po wyjęciu z cylindra w cz cross też tak było i nigdy żadnych problemów nie miałem.....

Nie bierz do głowy, przy mocy 9KM taki przewód nic nie zmieni.

:lalag: nie no może doda 0.000001KM :D

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Tłok nie robi ruchow, nie zrozumiales, chodzi mi o podkladki na swozniuz jednej i drugiej strony korby,

chodzi o to ze w serwisowce ich niema a chcialem sie dowiedziec czy wy je macie.

O to chodzi ze lozysko igielkowe ma mozliwosc jezdzenia po swozniu 2mm w jedna i druga strone, czyli nie bedzie sie pokrywac z korba caly czas, i czy to w niczym nie przeszkadza..(chodzi mi o te podkladki co sa np w simsonie na swozniu z obydwu stron korby)