mati88 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 witam,mam kłopot z kopniakiem , myslę że to wina półksiężyca ,może trzeba przechylić moją dt ,wtedy kopniak załapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Musisz ściągnąć dekiel prawy, przy wałku kopniaka jest pośrednie koło zębate łączące kopniak z koszem sprzęgłowym, Jest osadzone na tulei która często sie wyciera i dlatego masz problemy, musisz je ściągnąć idziesz do tokarza i dorobi ci tuleje na odpowiedni wymiar składasz wszystko do kupy i będzie trykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati88 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Dzięki, Damiano POZDRO może byśmy gdzieś wyskoczyli na rozpoczęcie sezonu :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat365 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam ziomki mam pytanko bo mam yamahe dt 50 i che do niej wmatowac silnik 125;-} i nie wiem czy sie zmiesci ten silniczek czy bedzie tzreba robic jakies przerobki moze mi ktos doradzi bede wdzięczny:D bo nie che mi sie zdawac na a1:D i to bedzie najlepsza sytuacja z mojej strony :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Było już o tym pisane, poszukaj w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 masz wyszukiwarke na dole strony, tyle co ja pamietam to podobno mocowania silnika 80 i 50 sa takie same ale 125 już ma inne, trzeba przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Dobrze sie zastanów nad tym, bo przełożenie silnika to nie takie hop. Mocowania na pewno nie będą pasować będzie trzeba wszystko przerabiać, jak w ogóle ten silnik tam wciśniesz. Musiałbyś też zmienić instalacje, chłodnice, gaźnik,wydech. Hamulce i rama nie są przystosowane to przenoszenia takich obciążeń. Więcej wydasz na wszystkie części i robote niż miałbyś kupić jakąś 125 bez papierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat365 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 no wiem ale Ciezko znajsc dt 125 bez papierow :D ale jak bym znalaz to ta 50 bym sprzedal bez paierow:D i i bym sobie zostawil do 125:D i tylko zmienic numerki:> co wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 No wszystko fajnie ale wiesz ze tak nie wolno robić :icon_idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 http://moto.allegro.pl/item565273284_yamaha_125_dt.html ktory to rok pilnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat365 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 1990r a czemu tą dt wyslalaes?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Widać już trochę przeszła ta dt przydało by sie ja pomalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 1990r a czemu tą dt wyslalaes?? No mi też wychodzi, że koło 1990. Pokazał tą ponieważ Kleszczele są blisko Siemiatycz. Dla motocykli z podlasia mocno wysłużony wygląd to norma i zazwyczaj stan techniczny jest podobny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 widze ze znasz moje tereny:) Zadzownilem i sie dowiedzialem ze to 88r stare ;/ szukam dalej pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyck Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 (edytowane) Witam. Po jakimś czasie namysłów zdecydowałem się i kupiłem DT 125 RE z 2004 :) Mam kilka ważnych pytań więc jeśli ktoś mógłby pomóc to będę wdzięczny. 1. Muszę zmienić klosz przedniej lampy bo jest popękany. Doradzicie mi czy z poprzedniego modelu będzie pasował????? Szukam, szukam i nie mogę znaleźć na ten temat informacji. 2. szukam serwisówki w języku polskim. 3. Czy można założyć obrotomierz?? 4. Jakie opony nadające się na asfalt ?? jedyne na co trafiłem to Mitas E08. Dobre będą ?? pozdro Edytowane 19 Marca 2009 przez Strumyck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi