KarOr Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) witammoj moto juz smiga ^^ z blachami :biggrin: tylko ja sie dziwie ze taka malo pojemnosc pali az 6litrow na 100km torche dziwne.... 600-tki co niektore tyle pala.. DT-tki tyle pala? czy ja musze gaznik WYREGULOWAC??? do czego sluzy wysokosc iglicy?? co to daje?? bo niewiem :clap: a chcialbym wiedziec :crossy: :biggrin: aha ma ktos do sprzedania odblokowana kostke CDI??? albo zwykla?? bo ja muze odblokowac swoja a sie boje ze zepsuje :eek: i potrzebuje 2 w razie czego moze byc juz odblokowana ^^ Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez KarOr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Heh no to silikon nie ma rady.... :biggrin: i tak trzeba uwazać na otworki na śrubki :biggrin: ale odrzu wymień suby na imbusy bo te krzyżaczki seryjne to masakra :D (no chyba ze już miałeś imbusy :biggrin: ) Masz przeboje z tym silnikiem kszyhoo ale powodzenia obyś kosza nie spsuł :P a co do historii dzis po deszczu wracałem do domu ... tuż włąsciwie już koło boksu natrafiłem na ulicy na odwróconą pokrywę studzienki... w sumie dobrze ze byłą ta pokrywa bo jakby jej nie było to bym nie wyskoczył i jako tako wylądował... a bym wyrżnął czachą w asfalt ;/ tak czy siak dziękuje za długie skoki zawieszeń :cool: mimo iz krótsze od LC to wystarczające jak widać :D ..... Pokrywe dojrzałem jakieś 0.5m przede mną i w sumie nie wiedziałem co sie stało...echh no nic żyje urazu doznał dyfuzor ale tylko tyle ze się poluzował będę musiał dokręcić... echh dobrej nocy :) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 witammoj moto juz smiga ^^ z blachami :eek: tylko ja sie dziwie ze taka malo pojemnosc pali az 6litrow na 100km torche dziwne.... 600-tki co niektore tyle pala.. DT-tki tyle pala? czy ja musze gaznik WYREGULOWAC??? do czego sluzy wysokosc iglicy?? co to daje?? bo niewiem :) a chcialbym wiedziec :) :icon_razz: aha ma ktos do sprzedania odblokowana kostke CDI??? albo zwykla?? bo ja muze odblokowac swoja a sie boje ze zepsuje :) i potrzebuje 2 w razie czego moze byc juz odblokowana ^^ Jeszcze możesz się zdziwić, moja w terenie to może i 7 wydoić. tylko, że ja mam 80/110 (większe osiągi=wieksze spalanie). Jak tak czytam 4um to wnioskuje ,że dt powinna palic ok 4-5l, wiec też sie dziwie. Co do iglicy jeżeli chcesz żeby ci mniej paliła to ja obniż, tyko wtedy straci odrobine mocy. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 moja dt 125 spaliła wczoraj cały zbiornik paliwa w terenie, jakieś 30, 40 minut jazdy na torze(docieram wiec bez szaleństw) i jakieś 30 km na dojazd. Ostatnio wyliczyłem ze 10 litrów na 100 km:DAle na upartego wycianiesz z dt te 4 litry na 100, tylko zę moto kręcisz do 4,5 tyś max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarOr Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 heh... to widze ze nie tylko moj sprzet pij ile chce :crossy: z ta iglica to sobie chyb opuszcze troche prznajmniej az jej nieodblokuje :P bo szkoda wahy :P posmigam wolniej ale jak wymotam te CDI to nadrobie straty :P...... czemu w yamahah niema miarki oleju :P kontrolka mi niedziala :P to jak mam zlookac olej? musze spuszczec odmiezac i znowu wlewac.. :P musze elektryke sobie zrobic bo niemam kontrolki luzu, stanu oleju kieronków, klaksonu.... wiec porazka.. zna sie ktos moze dobrze na elektryce od dt ?? lc2? pod bakiem mam kostke z kabalmi i 2 kabelki sa urwane niewiem co to :P musze zalozyc i cala instalacje sprawdzicna kostkach ... troche roboty bedzie :) KUPIE KOSTKE CDI ODBLOKOWANA LUB NIE !!!!!!!!! :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebav Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ja ostatnio instalacje u siebie zrobilem, to jak coś to pisz do mnie na gg. A tak wogule jak masz schemat to już wszysko jest proste i nie ma problemu. Ja u siebie w paincie pokolorowalem schemat według kolorów i wydrukowałem i od razu latwiej sie patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 pewnie nie masz stacyjki w moto, jak chcesz to podprowadź + pod stacyjkę gdzie masz kontrolki, podłącz pod jedną gdzie powinien być + przy wskaźniku temp(u mnie brązowy przewód), Pamiętaj że gdy podłaczysz + pod ten prewód przewód też musi być przyczepiony do stacyjki, on da + na całą elekytrykę i wszystko zacznie działać. Ja mam na tym przewodzie przełącznik założony, żeby mi sie aku nie wyładowało.Trochę niejasno napisałem ale powinieneś coś zrozumiećPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 heh... to widze ze nie tylko moj sprzet pij ile chce :wink: z ta iglica to sobie chyb opuszcze troche prznajmniej az jej nieodblokuje :P bo szkoda wahy :P posmigam wolniej ale jak wymotam te CDI to nadrobie straty :P...... czemu w yamahah niema miarki oleju :P kontrolka mi niedziala :P to jak mam zlookac olej? musze spuszczec odmiezac i znowu wlewac.. :P musze elektryke sobie zrobic bo niemam kontrolki luzu, stanu oleju kieronków, klaksonu.... wiec porazka.. zna sie ktos moze dobrze na elektryce od dt ?? lc2? pod bakiem mam kostke z kabalmi i 2 kabelki sa urwane niewiem co to :P musze zalozyc i cala instalacje sprawdzicna kostkach ... troche roboty bedzie :) KUPIE KOSTKE CDI ODBLOKOWANA LUB NIE !!!!!!!!! :lalag: Bez kontrolki luzu to przesrane masz, a olej ja zawsze sprawdzam takim plastikowym zaciskiem (sprawuje się tak jak wskażnik do odczytywania poziomu oleju w samochodzie) i jest ok. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarOr Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) dzieki ale te info chwilowo mi jest niepotrzebne..... ;/ zerwalem dlowke od czujnika temp. ;/ a gwint siedzi w srodku... k*rw***cze.. co teraz mam zrrboic zeby poniesc jak najmniejsze straty?? da sie to jakos wykrecic??czy musze glowice nowa kupic? ;/ czego bym niechcial ;/ a, i ile teki czujnik kosztuje i gdzie go mozna dostac bo na allegro patrzylem i niema ;/ (chodiz mi o ta srobke co kabelek jest przylutowany do glowicy na ten czujnik) ma ktos do sprzedania taki czujnik????? Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez KarOr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebav Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Jak macie zdjety dozownik to co zrobiliźcie z tymi dziubkami od gaźnika są 3 w czym jedna jest od przelewania. a co z pozostałymi 2 macie je zatkane czy jak?? i która jest od dozownika? tą z przodu mam zatkane i jest dobrze a tą styłu gdy zatkam to źle motor jeździ i gaśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarOr Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 od dozownika jest z prawej strony.... z tylu od nadmiaru paliwa i do powietrza tak mi sie wydaje :buttrock: na to wyglada jak rozkrecalem to tak mi sie wydawalo :) ale ja bym niezatykal tego ;)po co? ja teraz musze sie palowac z tym czujnikiem nieiwem jak go wyciagnac juz zamowilem nowy.... lada dizen powinien dojsc ;) 30 zl za to dalem :bigrazz:. najgozej bedzie wyciagnac ten gwint ze starego z glowicy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vego Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Kupie Yamache DT 80 zarejestrowana na 50 od 2002r wzwyż do 5500zł na Alllegro nie ma takich ofert...Możecie coś polecić? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Vego widze ze nie w temacie, dt 80 były proukowane chyba do 96 roku, a potem tylko 50 i 125, chyba zę ktoś sobie tuning zrobił to bedzie 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel125r Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 No dokładnie do '97r były robione DT 80 LCII, chyba że poza europą to może dłużej kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 od czego przypasuje linka do licznika?? komar wsk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi