krzychu-985 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Panowie szybka piłka.. Jaki olej do przekładni dt/tdr/tzr 125???? Wiem że pewnie było ze sto razy.. ale znalesc cos to cud...Ponawiam pytanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 10w30?? ?? będzie chyba dobry Mam pytanie jakie przełożenia oryginalne miały dt80mx albo lc2 /?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornel YAMAHA DT 80 LC2 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 CZEśćJak i ile trzeba docieraćdt 80 lc2 po wymianie tłoka i szlifie?prosze o szybkąodp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 to już było wałkowane mozesz do 500km albo do 1000km ;| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornel YAMAHA DT 80 LC2 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 to już było wałkowane mozesz do 500km albo do 1000km ;| Wszyscy piszą że było a ja nie moge znaleść. To ja to jest mam jeździć 3tys. obrotów przez 500km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel125r Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) Wszyscy piszą że było a ja nie moge znaleść. To ja to jest mam jeździć 3tys. obrotów przez 500km? No pewnie, ze NIE :icon_evil: !!! poprostu przez pierwsze 500km nie mecz zbytnio maszny, nie zapuszczaj sie w piach czy bloto, nie przegrzewaj, nie krec w czerwone pole - tylko tak do 7-8tys obr. Mysle, ze bedziesz wiedzial o co chodz i dasz rade ;) :crossy: Edytowane 17 Czerwca 2007 przez pawel125r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 CO TY??? TAK CHCESZ DOCIERAĆ MOTOR??? Prędzej go zatrzesz. Ja właśnie jestem na etapie docierania to ci moge podpowiedzieć: 0-100km - maks do 5tys obrotów , mieszanka 1:25 (żadnych górek, jezdzij tylko sam)100-200km - obr<6tys, miesz. 1:35200-400km - obr<7tys, miesz 1:35400-600km - obr<8,9tys miesz 1:35600-800km - obr <10tys miesz 1:40powyzej 800 to dasz ogień i mieszanka 1:45 i powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 CO TY??? TAK CHCESZ DOCIERAĆ MOTOR??? Prędzej go zatrzesz. Ja właśnie jestem na etapie docierania to ci moge podpowiedzieć: 0-100km - maks do 5tys obrotów , mieszanka 1:25 (żadnych górek, jezdzij tylko sam)100-200km - obr<6tys, miesz. 1:35200-400km - obr<7tys, miesz 1:35400-600km - obr<8,9tys miesz 1:35600-800km - obr <10tys miesz 1:40powyzej 800 to dasz ogień i mieszanka 1:45 i powinno być dobrze. Sory ale jeszcze nigdy nie widzialem zeby ktos tak sprzet docieral :) Jak dla mnie docieranie to nie przegrzewanie silnika i krecenie go co kawalek na wyzsze obroty, aby poczul troche wysilku i wszystko sie dopasowalo. Takie docieranie jakie proponujesz poskutkuje tym ze moto bedzie mialo mega mula :biggrin: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreaw Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Jako, że jestm na etapie kupna dt80, znalazłem na alegro tą oferte http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M456369 Co o niej sądzicie? Jedyne co mi w niej nie odpowiada to troche za wysoka cena, (tyle nie mam, musiałbym kombinowac od rodziców) Tylko czy w ogóle opłaca kupować DT za takie pieniądze? Wizualnie moim zdaniem idealna i jeszcze zarejestrowana na motorower i w miare nie daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morooseck Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ja bym sie nie pakował. chyba nie było takich malowań a wiec był lakierowany. rama też! wydech chyba z lcI. Jakoś mało informacji o moto wiec sprzedający moze ma cos do ukrycia. Ale mozesz do niego zadzwonić a jak jest nie daleko to i przejechać ale nie wiem czy bedziesz z niego zadowolony. Jeszcze ta cena...za tyle to na pewno go nikt nie wezmie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreaw Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Lakierowana to była chyba napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny punkt Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Jako, że jestm na etapie kupna dt80, znalazłem na alegro tą oferte http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M456369 Co o niej sądzicie? Jedyne co mi w niej nie odpowiada to troche za wysoka cena, (tyle nie mam, musiałbym kombinowac od rodziców) Tylko czy w ogóle opłaca kupować DT za takie pieniądze? Wizualnie moim zdaniem idealna i jeszcze zarejestrowana na motorower i w miare nie daleko. chłopie...... to za tą cena masz w mojej miejscowosci taką Dt-tke ze szkok!!! 95r orginalna w 100% i zarejstrowana na motorower. w niemczech serwisowana itd. jak nieraz kolega podjedzie domnie nia to az mi sie chce płakac jak popatrze puźniej na swoją,hehe:) Oczywiscie czarno-fioletowa. Ale ten kumpel ma cos ok 6 Yamaszek takich:D a łącznie gdzies 16 crossów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreaw Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Tylko strasznie ciężko coś znaleść do 3tyś. zarejestrowanego na motorower.Nawet z niemiec nie ma czegoś fajnego i w miare nidaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Lakierowana to była chyba napewno. Wez to przeczytaj i zastanow sie na drugi raz co piszesz.... chyba napewno <lol> Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider123 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Czy istnieje zestaw naprawczy do dt 80 LC2 tylnego zawieszenia ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi