enduroguy Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 No dobra ale mółbys o tym cos wiecej powiedziec W Dt-tce membrana znajduje sie chyba jakby na kroccu miedzy gaznikiem a cylindrem. W Ts/Rmx jest ona umieszczona jakby pod cylinderkiem. Jak zmienisz membrane to z tego co wiem motor zyska na dynamice, bedzie elastyczniejszy. A znalazles sklep z membranami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Jak zmienisz membrane to z tego co wiem motor zyska na dynamice, bedzie elastyczniejszyLbo bedzue elastycznieszy albo bedzie miał lepsza moc kosztem dołu. Samą mębraną nie dasz rady zrbic 2 rzeczy na raz. Nie trzeba kupywać całej membrany można, kuoic same listki i efekt taki sam będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Lbo bedzue elastycznieszy albo bedzie miał lepsza moc kosztem dołu. Samą mębraną nie dasz rady zrbic 2 rzeczy na raz. Nie trzeba kupywać całej membrany można, kuoic same listki i efekt taki sam będzie.Kiedys widzialem RM-a z taka podwojna membrana z roznych materialow i koles pisal ze nie dosc ze silnik byl bardziej elastyczny to mial lepsza moc, ale nie wiem ile w tym prawdy :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubZG Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Witam. A znalazles sklep z membranami?nooo www.ebay.de ;) ;) hehe ostatnio widziałem !! nie pamietam ceny !!! czyli jak je kupie i załoze to nie bede miał dołu ?? tak ?? No własnie jestem ciekawy czy to duzy przyrost mocy jest ;)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Nie mam jeszcze moto a tu mam taki dylemat. Znalazłem fajny sprzęt, ale jego blat mi sie nie podoba(tu macie linka do moto: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52212855 ). Czy dałoby sie jakoś zrobić / kupić taki blat jak jest w starszych modelach, tj. prędkościomierz, obrotomierz, wskaźnik temp, luzu i miejsce na przebieg?? Proszę o odp bo to dla mnie wazne ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Predkosciomierz z przebiegiem jest. W sumie brakuje tylko obrotomierza z wskaznikiem temperatury. Dt80 byly robione w 1997roku?? 8O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubZG Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 . Dt80 byly robione w 1997roku?? 8OTak ;) ostatnie sztuki ! nowszysch nie ma !! ;) a szkoda :/ !!pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 enduroguy napisał:. Dt80 byly robione w 1997roku?? Tak ostatnie sztuki ! nowszysch nie ma !! a szkoda :/ !! pzdrFajno. Pierwszy raz widze taki rocznik. A moze mi ktos wytlumaczyc czemu praktycznie zaprzestano produkcji 80cc?? Czy to dlatego ze nie zalicza sie ich do motorowerow, a na A1 i tak wszyscy braliby 125cc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 22 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 ten det z 97 roku ma blat od 50.ostatni zjazd z tasmy to 97 rok chyba lipiec nie wiem dokladnie gdzies to bylo napisane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik554 Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Witam ;)W dt80LC2 mialem zapieczone sruby trzymajace wydech przy cylindrze i nie chcialem sam tego bebrac, wiec oddalem moto do serwisu i wymienili szpilki na nowe ;) Teraz przedemna wyprucie dyfuzora :twisted: Czytalem ze Strzalek ma duze doswiadczenie w tej sprawie, czy mozesz napisac jak sie do tego zabrac ? Gdzie najlepiej przeciac i czym to pozniej ladnie zespawac? ;) Dzieki za odpowiedz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Sprzęcik pierwsza klasa, z opisu i zdjęć 8) Dzwoniłek do gościa i się dowiedziałem co trzeba. A co wy o tym sądzicie patrząc na fotki i opis??Aha, mógłby mi ktos wytłumaczyć dlaczego w larssonie akumlatory do tego sprzętu kosztują 52zł ; 77zł i 103zł :? . Chodzi mi o to czym sie różnią oprócz producenta bo całkowicie nie rozumiem...I jak z tymi zegarami jest??Pozdrawiam, Mr.Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 z akumulatorami to chyba chodzi o ampero godziny czyli jak dlugo ci wytrzyma zgaszony np z wlaczonymi swiatlami jesli zle rozumiem to poprawic ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micza 125 Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Jaki olej do skrzyni do DT 125? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 z akumulatorami to chyba chodzi o ampero godziny czyli jak dlugo ci wytrzyma zgaszony np z wlaczonymi swiatlami jesli zle rozumiem to poprawic Sa tez takie z kwasem i zelowe (maja taki plus ze sie nie wylewaja). Witam W dt80LC2 mialem zapieczone sruby trzymajace wydech przy cylindrze i nie chcialem sam tego bebrac' date=' wiec oddalem moto do serwisu i wymienili szpilki na nowe Teraz przedemna wyprucie dyfuzora Czytalem ze Strzalek ma duze doswiadczenie w tej sprawie, czy mozesz napisac jak sie do tego zabrac ? Gdzie najlepiej przeciac i czym to pozniej ladnie zespawac? Dzieki za odpowiedz [/quote']Ja Ci moge powiedziec tyle ze najlepiej ciac brzeszczotem, wtedy prawdopodobnie orginalne mocowanie beda pasowaly gdyz brzeszczot tnie jakby wezej ;) . W ktorym miejscu ciac w DT80 to trudno powiedziec ale pewnie najlepiej gdzies na zagiecu dyfuzora bo masz wtedy dostep do calosci i widzisz kryzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 , czy mozesz napisac jak sie do tego zabrac ? Gdzie najlepiej przeciac i czym to pozniej ladnie zespawac? Dzieki za odpowiedz Tak jak mówi enuroguy a w moim podpisie jest link do fotek mojej Dt i tam jest fota gdzie był pociety dyfuzor. Spawac trzeba migomatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi