TwisterZG Opublikowano 23 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 ja spawałem zwykłą spawarka i jest dobrze.pociołem na 3 czesci.aha sluchajcie w dt 80 jest ta zwezka przy samym cylindrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Jaka to jest ta zwykła spawarka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 taką na elektrody czy tą z taką rączka co z niej drut wychodzi (migomat czy igomat coś takiego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 23 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 taka z elektroda.tylko trzeba amperarz dac na 50 bo w dt dyfuzor jest z dosyc cienkiej blachy i przepala czasami. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik554 Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Witam.Strzalek: na bikepics to zdjecie jest dosc niewyrazne i male. Ile naciec mam zrobic, dwa ? Ciac od wewnetrznej strony, tzn tej nie widocznej po zalozeniu dyfuroza ? Wytlumacz to prosze dokladniej. Czy wywalic absolutnie wszytsko ? Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Musisz i tak wprzeciąc na kawałki wieć to obojętne z której strony będziesz ciął. Tylko zanacz sobie rysikiem znaki tak żeby potem dokładnie tak samo złozyć. Wywal ze środka wszytko - a troche tego tam jest ;) Oczywiśnie nie namawiam nikogo do robiebnia takich rzeczy dlatego jak komus coś nie wyjdzie to nie miejcie do mnie pretensji :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marjan Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Czesc chlopaki,wiecie moze gdzie moge dostac uszczelke miedzy cylinder i glowice do Yamahy DT125LC z roku 82+ (znaczona byla numerem 10V). Szukalem na Larssonie i po sklepach u mnie a,le nikt takiej nie ma :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Czesc chlopaki' date=' wiecie moze gdzie moge dostac uszczelke miedzy cylinder i glowice do Yamahy DT125LC z roku 82+ (znaczona byla numerem 10V). Szukalem na Larssonie i po sklepach u mnie a,le nikt takiej nie ma [/quote']Jak znajdziesz to i tak bedziesz czekal 2 tygodnie i bedziesz wplacal zaliczke. Tak dziala wlasnie Yamaha :? . Z tego prostego powodu planuje przesiasc sie na Suzuki. Aha wiem bo sam zamowilem uszczelke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 tam 2 tygodnie. Ja czekałem 6 tygodni na tryb napedzający popke wody w dt 125 97 rok :banghead: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 tam 2 tygodnie. Ja czekałem 6 tygodni na tryb napedzający popke wody w dt 125 97 rok No wlasnie. Tym co sie dzieje u dealerow Yamaha'y jestem naprawde zaskoczony (niekorzystnie). Jak mialem TS-ke to klamke dostałem na miejscu, cylinder był tego samego dnia co zamowilem, uszczelki takze. Wszystko po prostu od reki. A do Yamahy nie ma najbardziej popularnych elementow (uszczelki, tłoki itp. )!! Wszystko na zamowienie! Ehhh niby najpopularniejsza 125cc, a tu takie buty... Aha do Ts125 ktora w Polsce jest rzadkoscia koles czekal na tlok chyba 2-3 dni 8O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Jak mialem TS-ke to klamke dostałem na miejscu' date=' cylinder był tego samego dnia co zamowilem, uszczelki takze. Wszystko po prostu od reki.[/quote']Klamki i uszczelki to częsci servisowe i dlatego są od reki albo w ciagu 2 dni.Na tłok meteora do DT czekałem 4 dni. Ale linki do gazu do tej pory nie przysłali. Kurde musze isc i zrezygnowac z zamówienia bo DT juz nie mam :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Ale linki do gazu do tej pory nie przysłali.Buhahaha ale sie uhahałem :lol: :lol: :lol: uszczelki to częsci servisowe i dlatego są od reki albo w ciagu 2 dni. No niestety obdzwonilem całą Warszawe i trzeba przyjechac wpłacić zaliczke i czekac 10-14dni. Od ręki mają tylko na drugim końcu Wawy (chociaż człowiek nie jest pewnien czy to taka bo ma duzo uszczelek i nie wie jak wygląda taka do DT :lol: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 No niestety obdzwonilem całą Warszawe i trzeba przyjechac wpłacić zaliczke i czekac 10-14dni. Od ręki mają tylko na drugim końcu Wawy (chociaż człowiek nie jest pewnien czy to taka bo ma duzo uszczelek i nie wie jak wygląda taka do DT )Bo częsci servisowych nie zamawia sie w salonie Yamahy tylko np w larsonie albo sklepie patronackim larsona. W takich sklepach jest dużo częsci na półkach i dostawy 2 razy w tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Bo częsci servisowych nie zamawia sie w salonie Yamahy tylko np w larsonie albo sklepie patronackim larsona. W takich sklepach jest dużo częsci na półkach i dostawy 2 razy w tygodniu.Spoko dzwonilem do dwóch i niestety nie mieli (obydwaj kierowali mnie do serwisu Yamahy :roll: ), ale skorzystam z rady i zamiast dzwonić do tych głąbów zadzwonie do larssona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 No dałeś ciała enduroguy , Strzalek ma racje takie rzeczy najlepiej w sklepach co wspłupracują z larssonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi