pawolffu Opublikowano 28 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2005 Kupiłem właśnie motocykl, jego pierwsza rejestracja w Polsce to 2000r w dowodzie od poprzedniego wlasciciela jest wbite przy numerze karty pojazdu "karty nie wydano" kolejna rzecz to to ze jako numer silnika jest wbite "->." (strzalka kropka). Chcialem go dzisiaj zarejestrowac, a gosc w urzedzie mi mowi, ze mam mu dac karte pojazdu, tak samo rzucal sie o ten numer silnika. Ktos cos moze powiedziec na ten temat :?: :?: :?: Z gory dzieki za odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2005 Skoro nie wydano to skad masz ja wziac? Nie przejmuj sie takimi baranami w urzedzie ,co czytac nie potrafia.A z tego co wiem to czasem "gdy nie mozna bylo ustalic numerow silnika" to go nie wbijali do dowodu. Slyszalem o takich przypadkach ,zarowno w samochodach jak i motocyklach. Jezeli wszystko jest udokumentowane w papierach-to musza zarejestrowac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 28 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2005 zjeb go najpierwpotem idź do naczelnika i postaraj się żeby kolo dostał zjebek jeszcze od niego Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawolffu Opublikowano 28 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2005 Urzednik mi powiedzial, ze musi sie skontaktowac z WK gdzie zarejestrowano poprzedniemu wlascicielowi i ustalic jak to sie stalo, bo twierdzie ze po sierpniu 1999 wszystkie pierwszy raz rejestrowane pojazdy musza miec wydana karte pojazdu. A jesli on wprowadzi do kompa date pierwszej rejestracji 2000r to musi wypełnic okienko z numerem karty pojazdu... (i tak kolko sie zamyka) A co do numerow silnika, to ja ich na silniku nie widze, tak tez w dowodzie, ale urzednik twierdzi ze musi byc wpisane "brak numeru", bo On nie wie co to za znaczek ta strzalka i krpoka i twierdzi ponadto, iz musze jechac do diagnosty ustalic te numery, a wiadomo ze to bedzie kosztowalo (nawiasem mowiac wie ktos moze ile?) a co do jazdy gdzies jak mam przed domem pol metra sniegu to bylo by ciezko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opu Opublikowano 28 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2005 z tego co wiem to po wejscu do UE silnik staje sie czescia wymienna i nie wybija sie juz numerow na silnikach ale nie jestem pewien, nawet gdyby to i tak w dowodzie rejestracyjnym nie ma numerow silnika tylko samej ramy.Ale problem zaczyna sie z karta pojazdu na, której powinien byc numer silnika. Troche głupie prawo ktorego nie da sie zrozumiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 28 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2005 z tego co wiem to po wejscu do UE silnik staje sie czescia wymienna i nie wybija sie juz numerow na silnikach ale nie jestem pewien, nawet gdyby to i tak w dowodzie rejestracyjnym nie ma numerow silnika tylko samej ramy.Ale problem zaczyna sie z karta pojazdu na, której powinien byc numer silnika. Troche głupie prawo ktorego nie da sie zrozumiec.numery na silniku sie wybija , sa tez one ujete w komputerach w urzedach, jedynie nie ma ich w dowodach rejestracyjnych. A co do numerow silnika, to ja ich na silniku nie widze, tak tez w dowodzie, ale urzednik twierdzi ze musi byc wpisane "brak numeru", bo On nie wie co to za znaczek ta strzalka i krpoka i twierdzi ponadto, iz musze jechac do diagnosty ustalic te numery, a wiadomo ze to bedzie kosztowalo (nawiasem mowiac wie ktos moze ileja miałem to samo w dow. rej. aprilli. musiałem jechac na przegląd (motorowery przy kazdej zmianie własciciela) i do stalej ceny przegladu dodac jeszcze chyba ok 20-40 zł za stwierdzenie, ze na silniku nie ma numerów. w dowodzie nie było tez masy moto, wiec to tez musialem zrobic Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2005 w tych pieprzonych urzedach nic sie zalatwic nie da...jak ja rejestrowalem GSa to przyszedlem do wydzialu komunikacji o 13.45 a wydzial byl czynny do 14....wchodze i mowie o co chodzi a babka do mnie "ale juz nieczynne"...tlumacze ze jeszcze 15min a ona dalej swoje...to mowie w koncu: "czy kierownik jest jeszcze u siebie?" ..a ona mowi...no to prosze poczekac zaraz zarejestruje...co za kraj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Wiadomosc od Emzeta:z numerem nie bedziesz miał problema. rejestrując zaJawe podobny problem wyskoczył (ja miałem to z nr. ramy), i nic sie nie da tylko na "dodatkowe badania techniczne". wiec musisz tam pokulać sprzetem, oni "spiszą z natury" numerek, albo co ty tam masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi