Mimo_ck Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 Mam w swoim sprzęcie zamontowane ustrojstwo firmy Marzochi(?-tak to sie pisze).Amorki oprócz regulacji napięcia sprężyny mają zaworek.Jak mi inteligencja podpowiada :) ,pewnie służy on do wprowadzania powietrza do amorków.Co zyskam zwiększając/zmniejszając ciśnienie?Jakie ciśnienie powinno być do jazdy solo,a jakie do z pasażerem i bagażem???(masa motocykla 230 kg)Czy dopompowując amorki musze zmieniać napięcie sprężyny??A amorki są takie:http://forum.motocyklistow.pl/album_page.php?pic_id=89pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 Mam pompowane lagi w eFZecie, jest to jedyna regulacja zawiasu przedniego w mojej maszynie. Zwiększając ciśnienie w amorkach zwiększasz tym samym jego sztywność ale nie przesadź bo wywalisz simmeringi. Najlepiej zastosować metoę prób i błędów, dopompować i popuścić, przejechać się parę razy i ustalić z czym najwygodniej ci się jeździ. Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimo_ck Opublikowano 25 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 Wszystko jasne,tylko moje pytanko dotyczy tylnych amorków ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 Nie pompowal bym ich jesli ci nie dobijaja.Latwo o popsucie amora i ciezko ustawic jednakowe cisnienie jesli nie maja wezyka laczacego.Gdy sa nierowno napompowane fatalnie wplywaja na jazde.Wartosci cisnienia trzeba by szukac u producenta. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimo_ck Opublikowano 25 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 Dobijać nie dobijają i prowadzenie jest dobre.Czyli zaworki służa tylko do zapobiegania dobijaniu,a twardość uzyskuje "podkręcając" sprężyne-dobrze kombinuje?To jest pytanie z serii "co by było,gdyby..." i "z czym to sie je"Tak z ciekawości sprawdze sobie przy najbliższej okazji,czy jest w nich takie samo ciśnienie(nada sie do tego zwykły samochodowy ciśnieniomierz?)dzieki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 25 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2005 u mnie producent podaje minimalne i maksymalne ciśnienie w amorze. O ile dobrze pamiętam to powinno być minimum 1 atm więc całkiem dużo. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi