Skocz do zawartości

Jazda na kole, drift, nielegalne spotkania, nielegalne wyścigi - nowe konsekwencje, ustawa podpisana!

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze nigdy nie zostałem zatrzymany przez Policje poza granicami PL. Czy to jadac do przez Niemcy, czy to na Chorwacje czy do Włoch czy do Francji czy do Hiszpanii …….. a latam zagranicę kilka razy w roku …… ciekawe

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

21 minut temu, ks-rider napisał:

Mnie kiedys taki kutafon zatrzymal z 700 m. Instrukcja obslugi glosi, zen pomiar predkosci moze zostac dokonany z gora 70 m.

Inny lapal na ta sama predkosc jaka mial zapisana na radarze, moglbym dlugo opowiadac.

🙂

Polecam ogladniecie kilku odcinkow 

Audyt Obywatelski.

Kolo niezle ogarnia a co wazniejsze wygrywa sprawy sadowe.Jestem dos czesto zatzrymywaly wlasnie  przez straz graniczna. I nie gra roli cz yw Gdansku ( no tak, moglbym przeciez moglbym probowac spierdölic do Rosji albo gorzej do Niemiec zwlaszcza, ze auto na niemieckich blachach  )

Bardziej kurioz jest takie zatrzymanie w Kolobrzegu ! bo noby w ktora strone mialbym ta granice przekroczyc ? 

🙂

Strefa Nadgraniczna. I bardziej na inne blachy zwracają uwagę. Możesz do Mińska mieć pretensje.

pis(s) off🦆

Policja to mnie mocno zaskoczyła na plus jak jeździłem solówką u siebie lokalnie jako kurier. Nie karzą głupio za tonaże i metraże czy drobne przewinienia, dobrze wiedzą że jest komunikacyjny burdel i zwyczajnie nie da się wszystkiego rozwieźć dużym legalnie. Nawet jak przyjeżdżali na zgłoszenie to da się zajebiście z nimi dogadać i potrafią nawet dać ci okno 30 minut na rozładunek od zgłoszenia żebyś spierdolił przed ich przyjazdem, bo wtedy można uniknąć mandatu. Normalnie w Policji też są ludzie 😁

Godzinę temu, lysy76 napisał:

Strefa Nadgraniczna. I bardziej na inne blachy zwracają uwagę. Możesz do Mińska mieć pretensje.

A moge zypytac z jaka granica ? Bo momo nawet pewnego zrozumienia mam pewne watpliwosci co do odleglosci tej granicy. Pomijam juz fakt, ze sluzby bardziej powinne sie skupic na d wjezdzajacymi niz na wjezdzajacymi.

😉

2 godziny temu, IZO napisał:

Normalnie w Policji też są ludzie 😁

🤔 to może Piasek w jakiejś innej Polsce mieszka? dla kolegi pytam.. bo jego najwyraźniej co chwila wszystkie możliwe służby zatrzymują i każą ogromne mandaty płacić.. a przynajmniej takie wrażenie odnoszę.. 😉 

aa, i jeszcze dronem go ścigają, normalnie Orwell na pełnej!

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals