Kuskus Opublikowano 14 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2004 Hmmm, prostownik mam chyba dobry ( ojciec ładuje inne aku i działają wszystkie elegancko :] ). Co do regeneracji , to chyba kupie nowy aku na wiosne i nie bede sie bawił w naprawy, ten zostatnie na zapas. Mam jeszcze jedno pytanie - ten przyrząd do mierzenia napiecia - jak sie zwie dokładnie, chyba pójde sobie takowy zakupic ( jaka cena ? ).A i co musze zrobic z aku jak go kupie ( cos tam trzeba chyba wlać, tak ?) PZdr. Sory za lamerskie pytania, ale to mój pierwszy sprzet z aku wiec nie wiem za duzo na ten temat :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 14 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2004 Kuskus do każdego akumulatora dają instrukcje w której bedziesz miał wszystko dokładnie opisane co zrobic z nowym akku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 14 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2004 Hmmm' date=' prostownik mam chyba dobry ( ojciec ładuje inne aku i działają wszystkie elegancko :'] No i tutaj możesz się mylić. Akumulator od moto różni się znacznie pojemnością w stosunku do samochodu. Aku powinienneś ładować prądem o natęzeniu 1/10 jego pojemności prze max 10h. A prostowniki samochodowe dają prąd o zbyt dużym natężeniu. Ten przyżąd do mierzenia napięcia nazywa się voltomierzem, ale ty kup sobie miernik uniwersalny(elektorniczny) koszt około 20 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazu Opublikowano 14 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2004 Temat o akumulatorach to spytam sie jaki bedzie lepszy akumulator do motoru z rozrusznikiem12V od 4 do 5Ah czy np.9Ah ? ? ?Czy nie bedzie roznicy bo u mnei w miescinie wolaja za 5Ah 47zł a na allegro 12Ah kosztuje 40zł+koszty przesylkiKtory wybrac ? ?Z gory dzieki za porade Jesli ktos by mi doradzil to bym byl bardzo wdziecznyPrzykladowy link do aku z allegrohttp://moto.allegro.pl/show_item.php?item=36773294na pewno koncowki by Trzeba bylo przerobic ale to nei jest duzo robotypozdrawiam i z gory dziekuje za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2004 to chyba kupie nowy aku na wiosne i nie bede sie bawił w naprawy, ten zostatnie na zapas. Nie bedzie bo sie stare aku oddaje jak sie nowe kupuje ;-) (przynajmniej u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 15 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2004 Ja kupuje aku na bazarach i tam nic sie nie oddaje :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi