Skocz do zawartości

Jaka jest szybkość samorozładowania akumulatrora?

thors
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm, prostownik mam chyba dobry ( ojciec ładuje inne aku i działają wszystkie elegancko :] ). Co do regeneracji , to chyba kupie nowy aku na wiosne i nie bede sie bawił w naprawy, ten zostatnie na zapas.

Mam jeszcze jedno pytanie - ten przyrząd do mierzenia napiecia - jak sie zwie dokładnie, chyba pójde sobie takowy zakupic ( jaka cena ? ).

A i co musze zrobic z aku jak go kupie ( cos tam trzeba chyba wlać, tak ?)

PZdr.

Sory za lamerskie pytania, ale to mój pierwszy sprzet z aku wiec nie wiem za duzo na ten temat :P

Hmmm' date=' prostownik mam chyba dobry ( ojciec ładuje inne aku i działają wszystkie elegancko :']

No i tutaj możesz się mylić. Akumulator od moto różni się znacznie pojemnością w stosunku do samochodu. Aku powinienneś ładować prądem o natęzeniu 1/10 jego pojemności prze max 10h. A prostowniki samochodowe dają prąd o zbyt dużym natężeniu.

Ten przyżąd do mierzenia napięcia nazywa się voltomierzem, ale ty kup sobie miernik uniwersalny(elektorniczny) koszt około 20 zł...

Temat o akumulatorach to spytam sie jaki bedzie lepszy akumulator do motoru z rozrusznikiem

12V od 4 do 5Ah czy np.9Ah ? ? ?

Czy nie bedzie roznicy bo u mnei w miescinie wolaja za 5Ah 47zł a na allegro 12Ah kosztuje 40zł+koszty przesylki

Ktory wybrac ? ?

Z gory dzieki za porade

Jesli ktos by mi doradzil to bym byl bardzo wdzieczny

Przykladowy link do aku z allegro

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=36773294

na pewno koncowki by Trzeba bylo przerobic ale to nei jest duzo roboty

pozdrawiam i z gory dziekuje za odp