zazu Opublikowano 11 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 Tak jak w temacieNa pewno beda mniejsze osiagia czy silnik bedzie dostawal po dupie i sie szybciej wyeksplatuje??z gory dzikei za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 11 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 a po co Ci jeździć bez tego?? ja jak tak jeździłem to ledwo sie zbierał a słychać go było w drugim mieście:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 11 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 Na pewno beda mniejsze osiagiZgadza sie. Stracisz jakies 20% mocy. Do tego wieksze zuzycie paliwa.a czy silnik bedzie dostawal po dupie i sie szybciej wyeksplatuje??Teretycznie nie. Mniejsza moc => mniejsze obciazenia elementow => wieksza trwalosc. Ale......w praktyce pewnie bedzie to wygladalo tak, ze zeby dorownac osiagom danego silnika z dyfuzorem, bedziesz musial czesciej jezdzic na wyzszych obrotach. Wiec IMO trwalsc spadnie. Generalnie dwusow bez dyfuzora sux. pozdr.Luk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazu Opublikowano 11 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 wogole to ja go nie mamBo wlasciciel od ktorego kupilem wlozyl tlumnik od zx6r no ale, ze nie pomyslal to wycial i wyrzucil dyfuzor a wstawil szeroką rure, aby pasowala pod tlumnik od kawasakiCo wy na to ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 Co wy na to ? ? :D :) :) To sie nazywa profesjonalny tjuning :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 11 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 i ty takie cos kupiłes ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 11 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 lepiej znajdz sobie jakis używany dyfuzor, wydaje mi się że jazda bez niego niszczy silnik.jak długo silnik chodził na tym wydechu?Co wy na to ? ?a ciekawe co na to policja :D dużo hałasu robi ta "przeróbka" ?jak by na to nie patrzec, dyfuzor musisz sobie załatwic i kropka :) Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazu Opublikowano 11 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 kupic dyfuzor to nie jest duzy koszt tylko czy jest sens kupowachalasu nie robi jak kazda 125, a osiagi przed jak i po te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 osiagi przed jak i po te samedobre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :) :) Załóż pożądny tłumik i dyfuzor a zobaczysz co to sa osiągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 11 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 w 2T dyfuzor jest bardzo wazny i napewno silnik nie uzyskuje tej samej mocy bez dyfuzora a do tego wiecej pali pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2004 w 2T nie kombinuje sie z wydechem to podstawowa zasada !!!!!!!!!! powinien byc orginalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 14 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2004 ja moze z innej beczki, co to dokladnie jest ten dyfuzor i za co odpowiada :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 14 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2004 ja moze z innej beczki' date=' co to dokladnie jest ten dyfuzor i za co odpowiada :oops:[/quote']Ja tez bym sie z checia dowiedzial :D tyle wiem,ze to jest czesc tlumika :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 14 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2004 dyfuzor( czasami nazywany gruszką) to element wydechu, jest to ta pierwsza częsc która jest przykręcona do cylindra i łączy go z tłumikiem koncowym. w 2T ma na środku takie charakterystyczne zgrubienie i to własnie dyfuzor w 2T może dac ok 20-30% dodatkowej mocy czyli zastąpienie go zwykłą rurą osłabia silnik, podwyzsza spalanie itd mam nadzieje że teraz wiecie o co chodzi :P Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 14 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2004 ja moze z innej beczki' date=' co to dokladnie jest ten dyfuzor i za co odpowiada :oops:[/quote'] poczytaj to:ftp://mz:[email protected]/tech_stuff/w...2t/t.sałek3.jpg a tu zasada dzialania:ftp://mz:[email protected]/tech_stuff/t...e_animation.gif pozdr.Luk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi