Skocz do zawartości

Kaski na choppera / cruisera

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ja przez ostatnie dwa sezony jeździłem w kasu FMa

http://www.fmhelmets.co.uk/helmets/monterr.../monterrey.html

niestety nie mogę na jego temat powiedzieć nic dobrego. Wiatr zawiewa, jest głośny, ciężki, słabo klimatyzowany itd.

Podjąłem już decyzję że je opylę i kupię sobie dwa nowe. Lażę już od jakiegoś czasu po sklepach internetach itd. i jestem za opisywanym wyżej nolanem.

Ale ciekawy jestem czy ktoś z Was miał na głowie kask Nitro

http://www.powerbike.pl/htms/prods/prod_kaski.htm

Byłem już zdecydowany na Nolana nasadziłem Nitro (dużo tańsze) i sam nie wiem co dalej zrobić

witam

ja od zeszłego sezonu mam kask nitro X512V - i jestem zadowolony, ale moje zadowolenie moze wynikac z niewiedzy, jest to moj pierwszy konkretny kask i nie mam możliwości porównać go do jakiegoś innego modelu.

jednak chyba jest troszkę głośny i w miarę ciepły w upalne dni, niby sa zamykane wywietrzniki, ale jakoś nie widzialem różnicy w wentylacji pomiędzy pozycjami zamknięte - otwarte.

Jeśli mowa o wykonaniu - to bardzo estetyczne, i ładnie wygląda ta czarna matowa powłoka, ale jest dość delikatna.

apropo jeszcze jet insider'a:

tani(410zł)

to zalezy w jakim malowaniu i w jakim sklepie.

ja kupilem za 280 zl [w kolorze czarnym], bodajze w biel-bike'u

trzeba dobrze poszukac zeby nie dac sie naciagnac!

Pozdrawiam

Maciek 'vasiliy'

Cześć Rzemol,

Po 2-miesięcznej burzy mózgów wróciłeś do punktu wyjścia! I dobrze...to naprawdę fajna skorupka. Jeśli mogę mieć jedną radę - szyba niezależnie od pogody - w dół!!! Można ją łatwo wymienić, a oczy ma się tylko jedne!!!

Może to truizm co napisałem, ale w zeszłym sezonie obiło mi się o tę szybkę co nieco...i dobrze, że o szybkę!

Pozdrawiam, oby do wiosny!!! :D

Błażej"Finlandia"

Ja po 4 sezonach uzywania kasku otwartego (uvex de ville) i gogli' date=' rowniez kupilem Jet Insidera i tez jestem zadowolony.Po wczesniejszych doswiadczeniach zalezalo mi glownie na nie-łzawieniu oczu podczas jazdy z wieksza predkoscia i Caberg spelnil ten warunek.Poza tym jest wygodny i tani(410zł):P

Pozdrawiam,[/quote']

Gdzie kupowałeś ten kask ? Szukałem w louise ale nie mają go w swojej ofercie :D

Kupiłem go w Warszawie na ul. Bema w Kawasaki. Ale jest to dość popularny model, więc myślę, że nie jest rzadkością w salonach i sklepach motocyklowych:)

Pozdrawiam,

Znalazłem ten model, ale niewiem czy dobrze kojarze, bo kask integralny to wydaje mi sie ze jest kaskiem tzw. pełnym czyli osłania całą twarz również z podbrudkiem, a ten który ja znalazłem jest kaskiem tzw. półpełnym :?

Tu jest link http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=42176412

• 3 tygodnie później...

Ten temat powinien dalej żyć.

To, że może już mamy kask nie swiadczy, że dokonaliśmy właściwego wyboru. A może błądziliśmy do tej pory i ktoś otworzy nam oczy. Zresztą, inna jest potrzeba, gdy jedziemy na krótką przejażdżkę, a inna podczas dalszych wypraw.

no to może i ja coś dorzucę n/t kasków. Jeżdżąc trochę intensywniej przez ostatnie 5 lat zawsze w jet'ach, postanowiłem po ostatnim sezonie i przygodami z gradem/deszczem kupić szczękę lub integrala. Może to i już taki wiek, ale mam trochę dosyć zaparowanych gogli i mokrej kominiary na twarzy przez ileś tam km'ów, a jet + szyba niezbyt mi się podoba...

Pzdr

Witka' date='

A moze ktos wie gdzie w Polsce mozna kupic kask ROOF Boxer.

Dla moto w stylu power cruiser w sam raz...[/quote']

Czolgiem,

Uzywam ROOFa juz drugi sezon i moim zdaniem jest super. Co sie zas tyczy kupna w Polsce to niestety nikt ich chyba nie oferuje. Ja swoj przymierzylem w salonie w Helsinkach i zamowilem z niemiec ze stronki www.helmetsandmore.de ktora tez goraco polecam. Ceny przystepne, terminy dostaw przyzwoite.

Pozdro z kur***sko zimnej Finlandii,