JacekD Opublikowano 27 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2005 Witka, A moze ktos wie gdzie w Polsce mozna kupic kask ROOF Boxer.Dla moto w stylu power cruiser w sam raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Ja przez ostatnie dwa sezony jeździłem w kasu FMa http://www.fmhelmets.co.uk/helmets/monterr.../monterrey.htmlniestety nie mogę na jego temat powiedzieć nic dobrego. Wiatr zawiewa, jest głośny, ciężki, słabo klimatyzowany itd. Podjąłem już decyzję że je opylę i kupię sobie dwa nowe. Lażę już od jakiegoś czasu po sklepach internetach itd. i jestem za opisywanym wyżej nolanem. Ale ciekawy jestem czy ktoś z Was miał na głowie kask Nitrohttp://www.powerbike.pl/htms/prods/prod_kaski.htmByłem już zdecydowany na Nolana nasadziłem Nitro (dużo tańsze) i sam nie wiem co dalej zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz M. Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 Kaski Nitro są bardzo ładne,w zeszłym roku byłem bliski zakupu właśnie Nitro,ale zniechęciło mnie zapięcie typu double D - chyba niezbyt praktyczne,chociaż podobno bezpieczniejsze.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 Masz rację, też na to zwróciłem uwagę, napewno to zapięcia wymaga pewnej wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_virag535 Opublikowano 11 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 witamja od zeszłego sezonu mam kask nitro X512V - i jestem zadowolony, ale moje zadowolenie moze wynikac z niewiedzy, jest to moj pierwszy konkretny kask i nie mam możliwości porównać go do jakiegoś innego modelu.jednak chyba jest troszkę głośny i w miarę ciepły w upalne dni, niby sa zamykane wywietrzniki, ale jakoś nie widzialem różnicy w wentylacji pomiędzy pozycjami zamknięte - otwarte.Jeśli mowa o wykonaniu - to bardzo estetyczne, i ładnie wygląda ta czarna matowa powłoka, ale jest dość delikatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 12 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 apropo jeszcze jet insider'a: tani(410zł)to zalezy w jakim malowaniu i w jakim sklepie.ja kupilem za 280 zl [w kolorze czarnym], bodajze w biel-bike'utrzeba dobrze poszukac zeby nie dac sie naciagnac! PozdrawiamMaciek 'vasiliy' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemol Opublikowano 13 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 No i zdecydowałem się. Wybór padł jednak na Nolana 41 Diamond. Zakupiłem go w Louisie. Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finlandia Opublikowano 14 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2005 Cześć Rzemol, Po 2-miesięcznej burzy mózgów wróciłeś do punktu wyjścia! I dobrze...to naprawdę fajna skorupka. Jeśli mogę mieć jedną radę - szyba niezależnie od pogody - w dół!!! Można ją łatwo wymienić, a oczy ma się tylko jedne!!!Może to truizm co napisałem, ale w zeszłym sezonie obiło mi się o tę szybkę co nieco...i dobrze, że o szybkę!Pozdrawiam, oby do wiosny!!! :D Błażej"Finlandia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Opublikowano 14 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2005 Ja po 4 sezonach uzywania kasku otwartego (uvex de ville) i gogli' date=' rowniez kupilem Jet Insidera i tez jestem zadowolony.Po wczesniejszych doswiadczeniach zalezalo mi glownie na nie-łzawieniu oczu podczas jazdy z wieksza predkoscia i Caberg spelnil ten warunek.Poza tym jest wygodny i tani(410zł):PPozdrawiam,[/quote'] Gdzie kupowałeś ten kask ? Szukałem w louise ale nie mają go w swojej ofercie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz M. Opublikowano 14 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2005 Kupiłem go w Warszawie na ul. Bema w Kawasaki. Ale jest to dość popularny model, więc myślę, że nie jest rzadkością w salonach i sklepach motocyklowych:)Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Opublikowano 14 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2005 Kupiłem go w Warszawie na ul. Bema w Kawasaki. Ale jest to dość popularny model, więc myślę, że nie jest rzadkością w salonach i sklepach motocyklowych:)Pozdrawiam, Znalazłem ten model, ale niewiem czy dobrze kojarze, bo kask integralny to wydaje mi sie ze jest kaskiem tzw. pełnym czyli osłania całą twarz również z podbrudkiem, a ten który ja znalazłem jest kaskiem tzw. półpełnym :? Tu jest link http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=42176412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz M. Opublikowano 15 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2005 Hej,nie pisalem nigdzie,ze to kask integralny:DTen na zdjęciu to dokładnie taki jak mój.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemol Opublikowano 8 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 Ten temat powinien dalej żyć. To, że może już mamy kask nie swiadczy, że dokonaliśmy właściwego wyboru. A może błądziliśmy do tej pory i ktoś otworzy nam oczy. Zresztą, inna jest potrzeba, gdy jedziemy na krótką przejażdżkę, a inna podczas dalszych wypraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 9 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2005 no to może i ja coś dorzucę n/t kasków. Jeżdżąc trochę intensywniej przez ostatnie 5 lat zawsze w jet'ach, postanowiłem po ostatnim sezonie i przygodami z gradem/deszczem kupić szczękę lub integrala. Może to i już taki wiek, ale mam trochę dosyć zaparowanych gogli i mokrej kominiary na twarzy przez ileś tam km'ów, a jet + szyba niezbyt mi się podoba...Pzdr Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cender Opublikowano 15 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2005 Witka' date=' A moze ktos wie gdzie w Polsce mozna kupic kask ROOF Boxer.Dla moto w stylu power cruiser w sam raz...[/quote'] Czolgiem, Uzywam ROOFa juz drugi sezon i moim zdaniem jest super. Co sie zas tyczy kupna w Polsce to niestety nikt ich chyba nie oferuje. Ja swoj przymierzylem w salonie w Helsinkach i zamowilem z niemiec ze stronki www.helmetsandmore.de ktora tez goraco polecam. Ceny przystepne, terminy dostaw przyzwoite. Pozdro z kur***sko zimnej Finlandii, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi