Skocz do zawartości

zmiany w MZ

belzebub
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

rety, rety, rety... wszyscy sie wypowiadaja, co bedzie, a nikt tego nie probowal... :banghead: otoz w swoim warsztacie mialem takie wynalazki, ze glowa boli... to, co chce zrobic belzebub nie jest takie straszne... dlatego to pisze, ze widzialem wieksze "patenty", ramy wyginane na chama, popekane i co najgorsze: to jezdzilo jako "kros", bylo na tym skakane, czyli o wiele bardziej przeciazone niz w zwyklym uzytkowaniu... wszystko mozna zrobic, jak sie wie jak, umie i ma sprzet. radze dac to do wykonania fachowcowi, ktory ma leb na karku i sqma jak sie rozkladaja sily, wiec wie gdzie dac wzmocnienie, itp.

co do japoncow i jednosladowosci:

w japoncach takie rzeczy sie robi, sam prostowalem stelaz w jednym sprzecie i moto jezdzi idealnie prosto 8O zdziwienie? raczej nie, jak ktos potrafi myslec :mrgreen: otoz wahacz ulozyskowany jest w ramie (czasem nawet w silniku), a centralny amor tez idzie do ramy. natomiast stelaz jest (najczesciej) przykrecany do ramy i nawet jak jest krzywy, lub nawet jak go nie ma :mrgreen: to sie nijak nie ma do jednosladowosci, bo kolo tylne prowadzone jest w wahaczu, ktory nie jest skorelowany ze stelazem z tylu. to tak, jakby sadzic, ze po wyjeciu zarowki z kierunku, moto bedzie sciagalo w bok. totalna bzdura. owszem, sa sprzety japonskie, ktore nie posiadaja centralnego amora i maja 2 z boku, prowadzone jak mz. otoz, wszyscy trabia, jak to bedzie, bo napewno pospawasz krzywo, itd, itp bzdury... ciekawe ilu z was wyciagalo amory i sprawdzalo czy dzialaja one z jednakowa sila na dobicie i odbicie :?: nawet jak spaw pociagnie i rama sie wykrzywi z tylu zalozmy nawet do 5mm, to przy tych predkosciach co mz rozwija, i przy tym nierownym tlumieniu, nawet tego nie poczujesz, tym bardziej na zakrecie... jak ktos nadal ma watpliwosci, to moge go zapewnic, ze wahacz tylny np. z 251 (ten cienszy) spoko faluje w czasie jazdy, niewiele, ale jednak...

to byl moj punkt widzenia mechanicznnego :mrgreen:

z punktu widzenia przerob mz: na pewno tego chcesz belzebub? masz dobrego fachowca? wiesz, ze jak cos spieprzy sie, to mozesz wyladowac z amorem w tylku? albo (odpukac w nie malowany monitor) jeszcze gorzej?

nie kapuje tematu jezeli che ruszysc tylko stelarz tyrzymajocy siedzenie to tam niewieadomo jakich obciorze niema :| pospawasz krzywo a co to za rornica jak amortyzatory w mz i tak nie tłumią rowno ??

to jest streszczenie wypowiedzi MlodegoVFR :banghead:

Pozdrowienia

i wlasnie cos takiego chcialem uslyszec a raczej przeczytac.

nareszcie wypowiedz poparta przykladami oraz faktami z zycia -co najwazniejsze.

SERDECZNE DZIEKI MłodyVFR

od weekendu zabieram sie za spzeta. co do spawania to oczywiscie ze nie bede spawal ja bo choc umie to robic to nie czuje sie az tak dobry w tej materii zeby zabierac sie za spawanie ramy motocyklowej.

POZDRAWIAM !!

masakra Ety i profanacja zarazem!!! Orygialnie juz nie pasuje? to kup zdezelowanego japońa i rób streeta a kultowe Etki zostaw w spokoju, toż to prawie zabytki :mrgreen: :mrgreen: 8) Luz Luz Tnij jak chcesz ja ze swojej Eci 250 nigdy nie zrobie takiego Karakańca dziwnego przypomina mi to tresci zawarte na stronie www.wiejskituning.com najpierw sie z tym zapoznaj, a potem kombinuj dopiero ze swoja. Wazne zeby ładnie to wygladało, ale z ETZetki STREETA nie zrobisz niestety ile bys jej nie spawał i nie wyginał to zawsze tylko ETA, chyba ze wyobrazasz sobie ze jedziesz na STREEcie zrobionym z CBRki :) ; ) Jak przerabiasz to z dobrym smakiem i gustem to podstawa :banghead:

masakra Ety i profanacja zarazem!!! Orygialnie juz nie pasuje? to kup zdezelowanego japońa i rób streeta a kultowe Etki zostaw w spokoju' date=' toż to prawie zabytki :mrgreen: :mrgreen: 8) Luz Luz Tnij jak chcesz ja ze swojej Eci 250 nigdy nie zrobie takiego Karakańca dziwnego przypomina mi to tresci zawarte na stronie www.wiejskituning.com najpierw sie z tym zapoznaj, a potem kombinuj dopiero ze swoja. Wazne zeby ładnie to wygladało, ale z ETZetki STREETA nie zrobisz niestety ile bys jej nie spawał i nie wyginał to zawsze tylko ETA, chyba ze wyobrazasz sobie ze jedziesz na STREEcie zrobionym z CBRki :) ; ) Jak przerabiasz to z dobrym smakiem i gustem to podstawa :banghead:[/quote']

http://www.wiejskituning.prv.pl/ :) - polecam!

Hehe......przydalo by sie wiecej takich stron: posmac sie mozna przynajmniej :)

A jest z czego bo glupota ludzka nie zna konca! :| :| :| :|

Pozdrawiam Veteranos! :banghead:

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

krzych z tymi zabytkami to nie przesadzajmy bo lata przelom lat 80 i 90 to nie tak dawno ...

przeciez nie bedziemy nazywac zabytkiem jakiegos japonca z 89 czy 90 roku hehe :lol:

wiem ze nie zrobie streeta z ETKI ale jak sam widziales bak juz jest inny i chyba nie wyglada to zle... to moje zdanie ktos moze miec inne

POZDRAWIAM !

Zabytek to moze nie ale 18lat niektóre Ety juz dawno maja :banghead: pełnoletnie

Rób jak chcesz obyś nie spaprał, bo jak tuning to porządny :) i ze gustem, jaezeli uwazasz ze temu sprostasz to rób 8) Pozdrawiam

PRACA NAD MZ ZAKONCZONA !!

podnioslem tylek a co najlepsze okazalo sie ze nie musialem ciac ramy tam gdzie chcialem lecz za tylnimi amorkami poniewaz siedzenie skutecznie zaslania te rurki i nie ma rzadnych prześwitow.

Jutro zamieszcze fotki poniewaz dzisiaj jest za ciemno na robienie zdjec.

mam nadzieje ze bedzie sie podobac, a zreszta co ja mowie - powinno sie podobac wlascicielowi :D a czy sie podoba innym to juz inna bajka.

POZDRAWIAM !

:twisted: :twisted: :twisted: