Gość Anonymous Opublikowano 21 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2004 Poniewaz sezon prakycznie sie skonczyl,wiec pomyslalem zeby ten wolny czas wykorzystac w sposob pozyteczny.Kiedys czytalem ze sa przeprowadzane specjalne kursy pierwszej pomocy dla motocyklistow.Nie wiecie moze czy w Poznaniu(albo np Gdansku czy Bydgoszczy) nie sa planowane takie kursy,ja bym sie chetnie wybral-nie wiadomo kiedy taka wiedza praktyczna moze sie przydac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 21 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2004 WITAM No dokladnie ja tez chcialbym pojsc na kurs pierwszej pomocy,tylko niewiem gdzie sa organizowane takie kursy,na grupie dyskusyjnej jakis czas temu byl organizowany ale to Warszawie ,moze gdzies na slasku cos by sie znalazlo ,przeciez taka pomoc to podstawa dobrze by bylo gdyby kazdy wiedzial co robic w danym przypadku,ja narazie niestety nie dalbym rady ;) A ilu osobom to by zycie uratowalo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 21 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2004 witam Z tego co wiem, organizuja je terenowe jednostki PCK. Mozna sie dogadac i za kilkadziesiat minut szkolenia zaplacic symbolicznie. Ja ze uczeszczalem na kurs "dla ratownikow przedmedycznych", a to juz wyzsza szkola "jazdy" - zaplacilbym pare setek, ale sponsorowala mnie firma, w ktorej pracuje i nie uiscilem nic:)Generalnie polecam jakikolwiek kurs "poprawnego zachowania sie w razie wypadku drogowego", ze tak to ujme. Gapie zawsze sie znajda, a pomoc nie ma kto. Historia zna takie przypadki, niestety ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 21 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2004 Jeśli chodzi o Gdańsk, to kurs pierwszej pomocy w PCK zaczyna się w grudniu. jest to kurs podstawowy. Po nim można zapisać się na kurs drugiego stopnia- omawiane są na nim bardziej zaawansowane zagadnienia (między innymi zdejmowanie kasku motocyklowego). Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mogę się dokładnie dowiedzieć o daty i godziny albo dać namiar na naszą grupę (Grupa Ratownictwa Medycznego PCK) ZOMB, samo zadzwonienie po pomoc już pomaga ... a kurs rzeczywiście jest pomocny, stawiamy nacisk na praktykę bo same wykłady nie dużo dają... pozdrPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2004 To super!ja bym sie wybral.Szkolenie odbywa sie w tej chalupce kolo politechniki ,na grunwaldzkiej?Czy jest to szkolenie ogolne czy jakies takie bardziej nastawione na wypadki drogowe ?Jak mozesz to sie dowiedz co,jak i kiedy i daj znac.Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 21 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2004 Dokładnie tam ;) Właśnie dzwoniłem do kumpla. Gdyby się zebrało ok. 10 osób to można by zorganizować specjalny kurs dla motocyklistów. W tygodniu ok 18... Było by fajnie, oprócz nauki pierwszej pomocy, była by okazja żeby się poznać...Co wy na to? Zgłaszajcie się, można by rozpocząć jeszcze w grudniu... ;)Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2004 Mi jak najbardziej pasuje!W kazdy czwartek,albo piatek moge byc!tylko zebrac wieksza grupe ludzi.Wiec kto chcialby w czyms takim uczestniczyc niech sie zglasza.Przy okazji moznaby sie faktycznie spotkac,pogadac,browarka wypic;)mysle ze to dobry pomysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j_bravo Opublikowano 21 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2004 No to ja też byłbym chyba-raczej chętny.Pozdro 4all ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 21 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2004 Na moze ktos wie czy jest cos takiego tez na slasku??Bo do Gdanska to mam trochu daleko :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YuNan Opublikowano 22 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2004 Jestem jak najbardziej chętny - a skoro padła propozycja poznania się przy browarze - to proponuję piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 23 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2004 do gdanska tez bym sie pisal..tylko jakos popoludniami bo wczesniej to mam zajecia....dajcie znac co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 23 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2004 i za ile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lady Shadow Opublikowano 23 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2004 A moze w Warszawie zebralaby sie rowniez grupka chetnych osob, zeby podszkolic sie w tej materii? Ja jestem chetna... Pozdrawiam, Wasza Lady Shadow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacho 15 Opublikowano 23 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2004 pierwszej pomocy dla motocyklistow U nas w Zgorzelcu z powodu dużego zainteresowania młodzeży OFF-ROAD-em policja i pogotowie zorganizowało w szkole szkolenie dla młodzeży jak pomuc rannemu w wypadku daleko od drogi czyli w lesie labo na tego typu terenach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YuNan Opublikowano 25 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2004 No i temat jakby umiera... trzeba mu pierwszej pomocy? Coś wiadomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi