Qadrat Opublikowano 24 Października Udostępnij Opublikowano 24 Października Ma ktoś pomysł jak odkręcić pomyłkę diagnosty na SKP, który w CEPIK wpisał zły przebieg? Opiszę jak wygląda sytuacja: - samochód ostatni przegląd zagraniczny w ASO Renault NL miał 29.04.2024r z wpisem 284 231 km - 06.05.2024r trafił do PL i miał zrobiony przegląd, do CEPIK wpisane 221 117 km i pojazd został zarejestrowany przez sprzedającego - 15.05.2024r kupiłem pojazd, na liczniku 284 336 km i tyle samo wpisane na fakturze O niepoprawnym przebiegu w CEPIK dowiedziałem się po tym jak przerejestrowałem pojazd na siebie i zajrzałem w dane. Nie było cofania licznika, przebieg dokładnie pokrywa się z wpisami z ASO, robiłem odczyt ze sterownika silnika i odczyt pokrywa się z licznikiem. Wychodzi na to, że diagnosta przy pierwszym przeglądzie wpisał zły przebieg. Jak teraz ugryźć temat żebym w przyszłości nie był posądzany o cofanie licznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej JK Opublikowano 24 Października Udostępnij Opublikowano 24 Października Cześć, pomysłu nie mam, ale miałem podobny problem. Przebieg pojazdu został wpisany z błędem przy kontroli policyjnej (było 119 kkm wpisano 199 kkm). Sprawa wyszła dopiero po dwóch latach przy sprzedaży samochodu. Po piśmie do WDR w tej sprawie wykonano korektę/uwagę przy wpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek80 Opublikowano 24 Października Udostępnij Opublikowano 24 Października 5 godzin temu, Qadrat napisał: jak odkręcić pomyłkę diagnosty na SKP, który w CEPIK wpisał zły przebieg? najprościej skontaktować się z diagnostą który błąd popełnił - oni mogą wprowadzić adnotację przy swoich przeglądach. Ja w dwóch swoich autach też miałem byki - jak na razie w dwóch bo więcej nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi